Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

001 Kofos Athanasios Με την παρούσα ανακοίνωση, αναγκάζομαι να σημειώσω δημόσια μερικές γραμμές για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, που τόσο άδικα και αναιτιολόγητα κακοποιείται από τον συμπατριώτη μας και πρώην Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Παπακώστα στον ιστότοπό σας, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία ο εν λόγω συμπατριώτης ασχολείται με τα κοινά και είναι γνώστης τόσο των θεμάτων του Συλλόγου μας, όσο και των προβλημάτων της Αργιθέας.

 Ασφαλώς και δεν είναι η ώρα να απαντήσω ξεχωριστά σε όσα αναφέρει, κρίνω όμως

απαραίτητο να σταθώ επιγραμματικά - για την ορθή ενημέρωση των συμπατριωτών μας - ως Πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, στα εξής:

 Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αργιθεατών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου και αφού ενημερώθηκαν τα μέλη του εγκαίρως, με κάθε πρόσφορο μέσο, δηλαδή με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και στην ιστοσελίδα σας, αλλά και τηλεφωνικώς.

 Όσα μέλη παρέστησαν στη Γενική Συνέλευση στις 22/05/2022 ήταν ταμειακώς εντάξει ή τακτοποιήθηκαν ταμειακώς την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, πριν την έναρξη της διαδικασίας. Έτσι, λοιπόν, κατά την άποψη μας δεν τίθεται αλλά και δεν είχε τεθεί από το σώμα της Γ.Σ. κανένα θέμα νομιμότητας των διαδικασιών. Αναπτύχθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα τόσο στο διοικητικό, όσο και στον οικονομικό απολογισμό, από τον Πρόεδρο και τον Ταμία.

 Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ταμειακά του Συλλόγου βρίσκονται σε εντυπωσιακή κατάσταση (στη θητεία μας τετραπλασιάσαμε το αποθεματικό του συλλόγου), εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη οικονομική ευμάρειά του.

 Ακολούθως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό, απάλλαξε το ΔΣ από κάθε ευθύνη, εξέλεξε εφορευτική επιτροπή και ορίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής η Κυριακή 05/06/2022 και ώρα 09:30-18:00.

 Η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνει στην εφορευτική επιτροπή μέχρι τις 30/05/2022.

 Ο Σύλλογος στεγάζεται, ως γνωστόν, σε ιδιόκτητο γραφείο, επί της οδού Σολωμού 35-5ος όροφος στο Κέντρο της Αθήνας και δεν έχει ουδεμία οφειλή σε τρίτους, όπως εσφαλμένα αναγράφει ο πρώην γραμματέας. Αντιθέτως, κατά τη θητεία μας, ταχτοποιηθήκαν εκκρεμότητες ετών, κάτι που άλλωστε το γνωρίζουν όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου μας αφού έχει γίνει πλήρη ενημέρωση σε όλες τις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις.

 Επιπροσθέτως, το δεύτερο ακίνητο που είχε στη κατοχή του ο Σύλλογος (17 τετραγωνικών μέτρων) επί της οδού Κλεισθένους, πουλήθηκε κατόπιν απόφασης της Ειδικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

 Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί, πως κατά τη διάρκεια της θητείας μας, λάβαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με σκοπό να στηρίξουμε την ορεινή πατρίδα μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Α.Σ.) και τα εκλεγμένα θεσμικά όργανα της περιοχής μας.

 Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι πολλές από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, και άλλες συλλογικές διαδικασίες και δράσεις, δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας που ταλανίζει όχι μόνο την πατρίδα μας αλλά ολόκληρο τον κόσμο, τα δυο τελευταία χρόνια και ασφαλώς δεν μπορεί το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να φέρει ευθύνες.

 Μακάρι, στις επερχόμενες εκλογές να μετέχουν πολλοί συμπατριώτες μας, μεταξύ αυτών και ο Δ. Παπακώστας, ώστε με το νέο ξεκίνημα της κοινωνίας στη μετά-covid εποχή να πραγματοποιηθούν πολύ περισσότερες και πιο παραγωγικές κοινωνικές δράσεις από το νέο Δ. Σ.

 «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για κάθε ενδιαφερόμενη Αργιθεάτισσα και για κάθε ενδιαφερόμενο Αργιθεάτη, προκειμένου να προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας μέσα από τον ιστορικό Σύλλογο Αργιθεατών Αθήνας. Μακάρι το επόμενο Δ.Σ. να κάνει περισσότερα από όσα κάναμε εμείς. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωριζόμαστε, όλοι κρινόμαστε και όλοι είμαστε σε θέση να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Κωφός

Απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Θεσσαλών “Η ΕΣΤΙΑ

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στην Αθήνα
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_008_0112.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα