Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Lagkadi 2009 mΓράφει ο Κώστας Γραμμένος
 Πριν διατυπώσω, δημόσια κάποια ερωτήματα, (τα οποία πιστεύω ότι εκφράζουν πλέον σχεδόν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας του ΑΝΘΗΡΟΥ, που δικαιούται τις απαντήσεις,) αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω την παρακάτω διευκρίνηση: Ότι, για ένα τόσο σημαντικό θέμα η δημοσιοποίησή του εκδηλώνεται με πολλή καθυστέρηση και ότι προσωπικά ίσως, να το αντιμετωπίζω με ιδιαίτερη ευαισθησία, που απορρέει, πέρα από οτιδήποτε άλλο, από το γεγονός ότι κοντά στον χώρο του συγκεκριμένου Μοναστηριού πέρασα τα παιδικά μου χρόνια, με ότι αυτό σημαίνει!

 Αναφέρομαι στο θέμα σχετικά με «Τη μεταφορά (πότε; από ποιόν; και πού;) ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ από την Ι. Μ. Κατουσίου Ανθηρού».

 Δεν θα κρίνω προς το παρόν και πριν δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, αν η παραπάνω ενέργεια της απογύμνωσης, δηλαδή, της Ι. Μ. Κατουσίου Ανθηρού από τα ΚΕΙΜΗΛΙΑ της, είναι νόμιμη ή ηθική, δικαιολογημένη η όχι, ορθή ή λάθος παράνομη ή παράτυπη ή ό,τι άλλο, ούτε τους λόγους της τόσο χαλαρής κατά τη γνώμη μου αντίδρασης των κατοίκων της Αργιθέας.

  Επειδή όμως:

  • Έχει περάσει πολύς χρόνος χωρίς να έχουν δοθεί δημόσια οι δέουσες απαντήσεις (το θέμα απασχολεί και κουβεντιάζεται σε κάθε ευκαιρία από την τοπική κοινωνία χωρίς ουσιαστικά να δίνεται και κάποια πειστική εξήγηση και λύση).
  • Δεν γνωρίζουμε τους λόγους και την αναγκαιότητα της παραπάνω ενέργειας.
  • Δεν συμφωνούμε με την παραπάνω τακτική (πιθανόν να σχηματίζαμε διαφορετική γνώμη εάν υπήρχε η αναγκαία διαβούλευση και είχαν διατυπωθεί ισχυρά επιχειρήματα και συγκεκριμένοι λόγοι για το αντίθετο).

 δικαιούμαστε να έχουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Πότε από ποιόν με τι μέσον και με απόφαση ποιας υπηρεσίας μεταφέρθηκαν τα παραπάνω ΚΕΙΜΗΛΙΑ και πού;
  2. Γιατί τόσο καιρό δεν ενημερώνονται από τους υπευθύνους οι κάτοικοι της Αργιθέας για το θέμα;
  3. Οι υπηρεσίες και οι “θεσμοί” πόσο χρόνο χρειάζονται για να δώσουν λύσεις;
  4. Ποια η θέση του Δήμου Αργιθέας, των συλλόγων και φορέων της Αργιθέας; Ο Αργιθεάτικος τύπος;

 Θα μπορούσε κανείς να διατυπώσει πολλά ακόμα και πιο καίρια και ουσιαστικά για το θέμα ερωτήματα ή και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 Πιστεύω όμως (χωρίς να θέλω να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο) ότι, και με αφορμή τις Άγιες Ημέρες που πέρασαν, θα δοθούν άμεσα οι δέουσες εξηγήσεις, θα πέσει ΦΩΣ στην υπόθεση και θα αποκατασταθεί η φυσική τάξη.

Ανθηρό 18 Απριλίου 2015   
Γραμμένος Κώστας   

 Στο ερώτημα για τον Αργιθεάτικο τύπο, αν συγκαταλέγεται σ’ αυτόν και το katafylli.gr, έχουμε να πούμε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τους φορείς του Ανθηρού ή το δήμο, που κατά πληροφορίες έχουν ασχοληθεί με το θέμα (επιστολές, παραστάσεις, …). Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από όλα αυτά δεν μας κοινοποιήθηκε ΤΙΠΟΤΑ!

 Πάντως η θέση μας για τα μοναστήρια και όλα τα μνημεία της Αργιθέας και όχι μόνο, λίγο έως πολύ είναι αυτή που διατυπώσαμε στα άρθρα μας για το μοναστήρι της Γέννησης της Θεοτόκου στο Πετρίλο.

 Και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες μας και στην Ιερά Μονή Κατουσίου υπήρξαν κάποια παρόμοια γεγονότα. Πρώτα, για κάποιο λόγο -άγνωστο σ’ εμάς-, απομακρύνθηκε ο μοναχός από το μοναστήρι και μετά έγινε ότι έγινε με τα κειμήλια.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img134.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα