Εκτύπωση

D Papakostas Συντονισμένα οι τέσσερις Περιφέρειες (Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας) με τη συμβολή του προέδρου της ΕΝΠΕ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, προχωρούν σε έργα άρσης βλαβών μετά τη θεομηνία 31 Γενάρη 2015 και την υπερχείλιση του ποταμού Αχελώου. Ειδικότερα:

 1).ο Περιφερ/χης Κ. Μπακογιαννης ποσό 1.600.000 ευρώ για νέα γέφυρα στην Τέμπλα.

 2).ο Α. Κατσιφάρας ποσό 250.000 ευρώ για γέφυρα Καταφυλλίου (Αυλακίου). Όρια ν. Καρδίτσας με ν. Αιτ/νιας.

 3) ο Άλ. Καχριμάνης ποσό 113.000 ευρώ για γέφυρα Κοράκου. Όρια ν. Καρδίτσας με ν. Άρτας.

 4) ο Κ. Αγοραστός - με τον τοπικό μας Αντ/ρχη Β. Τσιάκο - ποσό περί τις 500.000 ευρώ για οδικά έργα στον άξονα Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα. (Σοβαρές βλάβες από Ξηρόρεμα Πετρωτού έως Γέφυρα. Στη θέση Καρφί, καθίζηση πρανούς από νερά Αχελώου και από Τύμπανο έως Κοράκου και Βραγκιανά - Αργύρι).

 Έχουμε ζητήσει άμεσα μέτρα λόγω επικινδυνότητας (χαώδεις λακκούβες που θυμίζουν ελβετικό τυρί). Με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι πρώτα πρέπει να στρωθεί σωστά η παράκαμψη προς Πέντε Αδέλφια (με κόκκινο ορυκτό) και με ανεκτή βατότητα και μετά να κλείσει η σήραγγα, όπου προγραμματίζονται εργασίες βελτίωσης.

 Ειδικά για την καθίζηση στο Καρφί έχουμε την άποψη ότι πρέπει να γίνει αυτοψία από Γεωλόγους και Μηχανικούς της ΔΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, προτού η βλάβη επεκταθεί. Να σημειώσουμε τη στήριξη των Βουλευτών, τις παρεμβάσεις της ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, της Δημ. Αρχής της ορεινής Αργιθέας και των όμορων Δήμων.

 Η κοιλάδα Αχελώου αποτελεί οικολογικό απόθεμα με αναπτυξιακή προοπτική (έργα Συκιάς - Υδροηλεκτρικά)και υποστηρίζεται από τις Επιτρόπους κ. Κοστα (Πολιτισμού)και κ. Κρεστου (περ. Ανάπτυξης),που πρόσφατα επισκέφθηκε την κοιλάδα.

 Κάτι σημαντικό, επιτέλους, άρχισε να κινείται και προς. ..Δυτικά. Η Ισόρροπη Ανάπτυξη της Θεσσαλίας αίτημα όλων των Θεσσαλών. αλλά και των φίλων Ηπειρωτών - Ευρυτάνων και Αιτωλ/νων .Επαγρυπνούμε και αναμένουμε ταχεία ολοκλήρωση των έργων. Η ΑΡΓΙΘΕΑ, Η ΠΙΝΔΟΣ, Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ δικαιούνται μερίδιο από εθνικούς, περιφερειακούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Δ. Παπακώστας
Ορεινό Παρεμβατικό Δίκτυο -ΠΑΤΡΙ. Δ. Α.