Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 197 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Xaritou Parthenia 1Στις νερένιες διαδρομές της ροής του Αχελώου, του οποίου τα πεντακάθαρα νερά κατεβαίνουν ορμητικά διασχίζοντας τις βουνοπλαγιές της Νότιας Πίνδου - Ορεινής Άρτας, της Αργιθέας των Αγράφων και τα δοξασμένα βουνά του Ορεινού Βάλτου - προσκαλούν και προκαλούν τους επισκέπτες για κολύμπι στα ορεινά, καθώς και καλοκαιρινές πεζοπορίες στα πανέμορφα ελατοδάση τους, εδώ σε μια περιοχή ειδικής προστασίας της άγριας ζωής και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Με αυτές τις - λιγότερες από 100 - λέξεις η Παρθενία Χαρίτου καταφέρνει να μας ταξιδέψει στα όμορφα περάσματα του Αχελώου στην Νότιο Πίνδο, στην «Κοιλάδα του Αχελώου». Nα μας παρουσιάσει όμορφες εικόνες και να “ανασκαλέψει” την ιστορική μας μνήμη με τη φράση «δοξασμένα βουνά του Ορεινού Βάλτου».

Συνεχίζοντας το ταξίδι η Παρθενία, μας παρουσιάζει τη γεωγραφική θέση της κοιλάδας του Αχελώου.

Η κοιλάδα του Αχελώου εκτείνεται σε γεωγραφική απόσταση απ’ τη γέφυρα Κοράκου (Άρτα- Θεσσαλία) έως τη γέφυρα Τατάρνας (Αιτωλ/νία - Ευρυτανία), μια περιοχή που τη διαπερνάει ο μεγαλύτερος ελληνικός ποταμός, ο πατέρας όλων των ποταμών κατά την αρχαιότητα, ο δικός μας Ασπροπόταμος-Αχελώος.

01 Koilada tou Axeloou  Και συνεχίζει….
Ειδυλλιακό το τοπίο, υποβλητικό πάντα το κάλλος θα σας συνεπάρει….

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Κοιλάδα του Αχελώου, παρέα με την Ομάδα πεζοπορίας νέων της περιοχής, ανεβαίνοντας στις ψηλότερες κορφές της Καλάνας (εδώ που ασκήτεψε ο Αγ. Ανδρέας), είναι η καλύτερη αποζημίωση για τον πεζοπόρο - ορειβάτη που επιλέγει εναλλακτικά μιαν άλλη καλοκαιρινή πρόταση - έναν άλλο τρόπο ημερήσιας διασκέδασης κοντά στη φύση.

Τα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου για την περιοχή του Ορεινού Βάλτου είναι: Το Αυλάκι, τα Βρουβιανά, τα Πηγάδια, το Περδικάκι και το Τρίκλινο (Γέφυρα Τατάρνας). Για την Ευρυτανία είναι: Το Νέο Αργύρι, η Δαφνούλα, τα Τοπόλιανα, η Βαλαώρα, η Σιβίστα και Χρίσοβα. Για την Άρτα είναι: Πηγές, Μηλιανά, Μεγαλόχαρη και Μεσόπυργος. Για την Καρδίτσα είναι: Πετρωτό, Βραγκιανά, Καταφύλλι και Αργύρι.

  Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_316.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα