21 - 02 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης
14 Synenteuxi me Athanasio KelmagerΟ Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Προμπονά, Άνω Πατήσια, Αθήνα, 210 2584680) με συστηματικές συλλογικές προσπάθειες επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες-ανθοπαραγωγούς της Ελλάδας και όλη την αλυσίδα διακίνησης δρεπτών ανθέων και πρασινάδων, μετά την ανανέωσή του και την πλήρη εναρμόνιση με τον νόμο 4384/2016, με το νέο καταστατικό του από 17/2/2017 (Έγκριση 10/2017/29-3-2017, Ειρηνοδικείο Αθηνών).

Ιδιαίτερα απασχολεί τους Έλληνες Ανθοπαραγωγούς το υψηλό κόστος παραγωγής, συγκρινόμενο με τα εισαγόμενα από Κένυα και Εκουαδόρ άνθη, πάντα μέσω Ολλανδίας.

Η υψηλότερη ποιότητα ζωής των ελλήνων ανθοπαραγωγών δεν μπορεί να συγκριθεί με τους αγρότες στην Κένυα και το Εκουαδόρ, αλλά ακόμα και μικρές παρεμβάσεις μπορούν να δώσουν ώθηση, και κυρίως αίσθηση, ότι οι πέριξ του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών αντιλαμβάνονται τα προβλήματα των ανθοπαραγωγών και επιθυμούν να δώσουν εφικτές λύσεις.

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ χαιρετίζει την θετική ρύθμιση στην χρήση φυτοφαρμάκων, η οποία αποφασίσθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση 8670/83089/1-8-2017 και αναφέρει «Άρθρο 1α, Καλλιέργειες. Η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις καλλιέργειες, με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά και τα δασικά είδη …. …».

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ εξέδωσε Δελτίο Τύπου εκφράζοντας την ικανοποίηση της Υπουργικής Απόφασης και ευχαριστώντας όλους όσους κατενόησαν και βοήθησαν στην ρύθμιση, ανταποκρινόμενοι στην συλλογική τεκμηριωμένη αίτηση των αγροτών-ανθοπαραγωγών. Ιδιαίτερο ποσοστό της σωστής ρύθμισης οφείλεται στους εκπροσώπους των αγροτών, Διοίκηση Συνεταιρισμού και εκλεγμένους εκπροσώπους, στις περιφέρειες όπου δραστηριοποιούνται οι αγρότες-ανθοπαραγωγοί, μέλη του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού, Μαραθώνας, Μενίδι, Σχηματάρι, Μέγαρα, Τροιζήνα, Ιεράπετρα και Κω, δηλαδή κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής, όπου και η έδρα της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (Άνω Πατήσια).

Ο κ. Αθανάσιος Κελμάγερ (6932381604), πρόεδρος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ δήλωσε ότι: «Ο Συνεταιρισμός Ανθοπαραγωγών συνειδητοποιεί τον κοινωνικό του ρόλο και φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης, με αξιοποίηση των ενδογενών αυτοφυών καλλιεργούμενων ανθοκομικών φυτών, με προτάσεις ορθότερης ρύθμισης της φορολογικής αντιμετώπισης των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας, με εκσυγχρονισμό της 55 ετών ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και με ενίσχυση της συλλογικής δομής του Συνεταιρισμού, ενώ προετοιμάζεται να οργανώσει το Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών (11 Οκτ 2017, Αθήνα).

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img181.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα