Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 197 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου

 Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας ΑΕ έχει ιστορία από το 1950 που πρωτόγινε.
 Το 1952 ιδρύθηκε το 16ο ΚΤΕΛ που είχε παραρτήματα στις Κωμοπόλεις (ανάμεσά τους κι αυτό του Μουζακίου καθώς και της Αργιθέας με έδρα ως το 1981 το Ανθηρό) με σημαντική κοινωνική προσφορά στο Νομό μας.

 Από την ίδρυσή του και με τα πρώτα και αρχέγονα μεταφορικά μέσα (λιμουζίνες ήταν για την

εποχή τους….) επιβατηγά λεωφορεία και φορτηγά - επιβατηγά (στην ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΡΓΙΘΕΑΣ τέτοια 08ήταν τα πρώτα φορτηγά και ύστερα τα λεωφορεία - Κώστας Πανανός+, Κώστας Κορλός+, Κώστας Κουτσός, Θανάσης και Νίκος Ζουμπορλής, Φάνης Κοσμάς, Σταύρος Σέμπρος, Σδράκας Τάκης με το θρυλικό ΥΠΑΡΧΩ, Ευάγγελος Κακαράντζας, Πέτρος Διαμάντης, Νικόλαος Γραββάνης, Ηλίας Χαϊντούτης, Στρατής πλακιάς, Γιώργος Πλακιάς, Σπύρος Τσίγκας, Φώτης και Θωμάς Κορλός, Κώστας Κωφός, Κόκκαλης, Κολομπάτσος, κ.α).

 Με την πάροδο του χρόνου ενέταξαν στις υπηρεσίες μας νεότερα λεωφορεία και δημιούργησαν το σύγχρονο σταθμό που βλέπετε στη φωτογραφία. Από το Σεπτέμβριο του 2003 είναιKTEL Karditsas Ανώνυμη Εταιρία.

 Συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας.

 Αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ενεργοποιεί σχεδόν ολόκληρο το στόλο του και το εργατικό - υπαλληλικό προσωπικό του για να μας μεταφέρει, με η χωρίς τις αποσκευές μας, από και προς το Νομό μας προς τον τόπο προορισμού μας. Είναι δύσκολο το έργο τους και εμείς πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και να βοηθούμε.

 Εμείς οι Αργιθεάτες έχουμε τρομερές εμπειρίες από τα ταξίδια μας με τα φορτηγά, που μετά σκέπασαν τις καρότσες τους και μετετράπησαν σε επιβατηγά λεωφορεία, για να μας μεταφέρουν από τα Χωριά μας στο Μουζάκι ή να μας ανεβάσουν σε αυτά. Θυμούμαι ακόμα τ02ις 11 ώρες ταξίδι από το Μουζάκι για το Ανθηρό με το φορτηγό του Ζήση το 1981. Κι ήταν χιλιόμετρα 45…. Ανθρώποι και μπάλες άχυρα και γουρουνάκια και άλλα μπαγάζια, τσιμέντα κ. λπ, όλοι μαζί στην καρότσα. Καταλαβαίνετε συνθήκες….

 Να σημειώσω πως ο Σύλλογος Λαγκαδίου Ανθηρού ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - αναγνωρίζοντας το έργο των αυτοκινητιστών και μελών του ΚΤΕΛ που υπηρέτησαν στα Χωριά μας - τίμησε αυτούς σε ειδική εκδήλωση-τελετή την ημέρα των Αγίων Αναργύρων του 2009!

 Μέρες Πάσχα που είναι και θέλοντας να θυμίσω το έργο του ΚΤΕΛ και να τιμήσω τους εργαζομένους του και όλους τους υπηρετήσαντες στην Καρδίτσα και στην Αργιθέα, κάνω μια αναφορά σε αυτές τις λίγες αράδες και με τις αναμνηστικές αρχειακές φωτογραφίες (από το αρχείο του ΚΤΕΛ, από τα αρχεία του Γιώργου Δημ. Καλλιώρα, του Κώστα Γραμμένου και το δικό μου)!

 Εύχομαι δε στους ιδίους και στις οικογένειές τους καθώς και στο επιβατηγό κοινό,

καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Μενέλαος Παπαδημητρίου

Σημ. ΚΤΕΛ =  Κοινό Ταμείο Είσπραξης Λεωφορείων 

   01  03  04

   05  06n  07
  09  10  11
  12  13  14
                    Timitiki ekdilosi Thanasis Zoumporlis  Timitiki ekdilosi 01  Timitiki ekdilosi 03
                                                                   Timitiki ekdilosi 04

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_006_Ston_Profiti_Ilia_01.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα