Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Ekdilosi telous sxolikis xronias1 Η σχολική χρονιά 2012 - 13 έφτασε στο τέλος της. Στα σχολεία έγιναν ή θα γίνουν εκδηλώσεις πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών για τους μαθητές.
 Από την ανάλογη εκδήλωση του Πρώτου Γυμνασίου Τρικάλων, που ήταν αφιερωμένη στους μαθητές της τρίτης γυμνασίου, βρήκαμε την αποχαιρετιστήρια ομιλία της Διευθύντριας κ. Αποστόλου Μαριάννας και την δημοσιεύουμε τόσο για το περιεχόμενο της ομιλίας με τις νουθεσίες προς τους μαθητές όσο και για το ότι συμμεριζόμαστε τη συγκίνηση των Δασκάλων και μαθητών όταν φτάνει η τελευταία ημέρα του... «χωρισμού».

 «Γεράσαμε» και ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι νουθεσίες των Δασκάλων μας στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού επιπέδου και βαθμίδας...

  Με την άδεια λοιπόν της κ. Αποστόλου δημοσιεύουμε την ομιλία της που μας συγκίνησε γιατί μας γύρισε με τον τρόπο και τα λόγια της πολλά χρόνια πίσω.

Apostolou Marianna1 Αποχαιρετιστήρια ομιλία της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Αποστόλου Μαριάννας

14.5.2013

 Αγαπητοί μαθητές η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη στους μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου για να τους ευχηθούμε “Καλή συνέχεια” και “Καλή Επιτυχία” στους στόχους τους.

Αγαπητοί μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου τρία χρόνια της δημιουργικής ζωής σας πέρασαν στα θρανία του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων. Ίσως τα καλύτερα. Μέχρι τώρα λοιπόν υπήρχε ξενοιασιά. Από δω και πέρα αρχίζει ο αγώνας και η έντονη προσπάθεια.

          Θα πάτε σε λίγο στο Λύκειο ή όπου αλλού έχετε αποφασίσει. Στο μυαλό σας όμως να θυμάστε τα παρακάτω:

1. Ο Σωκράτης έλεγε «Γνώθι σαυτόν»  Όλοι έχουμε δυνάμεις μέσα μας που αν τις ενεργοποιήσουμε, μπορούμε να κάνουμε θαύματα αρκεί να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αναζητείστε το δυναμικό που έχετε μέσα σας και θα μεγαλουργήσετε.

2. Οι προσπάθειες που θα κάνετε να έχουν πάντα μία ποιότητα. Να γίνονται βασισμένες στην αρχή του «Ευ αγωνίζεσθε» Τα μέσα που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε κάθε σκοπό σας να είναι θεμιτά. Ο αγώνας σας να είναι καθαρός. Ο δρόμος αυτός της Αρετής είναι πιο αργός, πιο κουραστικός, είναι όμως πιο σίγουρος, πιο δίκαιος, πιο ανθρώπινος από το δρόμο της Κακίας.

3. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Επιβάλλεται δια βίου εκπαίδευση. Ας μη μείνουμε θεατές στο ταξίδι της ζωής, να μάθουμε ν' αγωνιζόμαστε, να ξεπερνάμε εμπόδια, να παλεύουμε με τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες και να συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Αυτά που σας λέω βγαίνουν από τη δική μου πείρα αλλά η πείρα δύσκολα μεταδίδεται, δυστυχώς δεν διδάσκεται ! Να ακούτε τους γονείς σας. Αυτοί σας αγαπούν περισσότερο απ’ όλους και θέλουν πάντα το καλό σας και την επιτυχία σας. Ακόμα και όταν οι συμβουλές τους δεν σας ταιριάζουν ακούστε τους προσεκτικά γιατί έχουν δει περισσότερα από εσάς.

4. Να ζείτε με αξιοπρέπεια. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα εμείς υπολογίζουμε τον εαυτό μας και μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν και οι άλλοι. Κάθε φορά να διαλέγουμε με ποιους θα συμπορευτούμε, με ποιους θα μοιραστούμε τις χαρές μας, τις έννοιες μας, τις ανησυχίες μας, ποιες θα είναι οι παρέες μας, ποιοι θα είναι οι φίλοι μας. Γιατί σπουδαίο ρόλο στην πρόοδο σας θα παίξουν και οι παρέες που θα κάνετε και οι φίλοι σας. Να έχετε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας.

5. Να θέτετε εφικτούς στόχους. Οι Πυθαγόρειοι κάθε βράδυ έθεταν στον εαυτό τους τρία ερωτήματα: τι έπραξα; πού έσφαλα; τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα; Η αυτογνωσία μας βοηθάει να γνωρίζουμε ως που μπορούμε να φτάσουμε ώστε οι στόχοι που βάζουμε να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, άνετα, ήρεμα. Να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας κι αν ψάξουμε θα βρούμε ότι κρύβουμε πολλές !

Να θυμάστε ότι τα τρία χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων πήρατε απλόχερα γνώση, αγάπη και ενδιαφέρον από τους καθηγητές σας. Κι αν κάποιες φορές σας μιλήσαμε έντονα ή σας μαλώσαμε, το κάναμε από αγάπη και ενδιαφέρον για σας. Στη ζωή σας να κρατάτε τις καλές στιγμές και να ξεχνάτε τις δυσάρεστες. Να γράφετε στην πέτρα ότι θέλετε να μείνει για πάντα και ότι δυσάρεστο θέλετε να ξεχάσετε γράψτε το στην άμμο.

Να περνάτε να μας βλέπετε με σεβασμό και αγάπη και να μας ενημερώνετε για την πρόοδό σας. Έτσι θα μας δίνετε μεγάλη χαρά !

              Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img032.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα