Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
M Papadimitriou3aΓράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου    
 ΑΡΓΙΘΕΑ - ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
 ΣΤΙΣ 6.7.2013 Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ!!!
 ΟΙ ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ, ΟΙ ΡΑΔΟΒΥΖΙΝΟΙ, ΟΙ ΒΑΛΤΙΝΟΙ και ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝ!!!
 Φίλες και Φίλοι, στην ομιλία μου [Η ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΙ ΡΑΔΟΒΥΖΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1854-1866 ΚΑΙ 1878!!!
 ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!] στην εκδήλωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΑΔΟΒΥΖΙΝΩΝ ΑΡΤΑΣ μεταξύ άλλων είπα και τα παρακάτω:

 "........Με την εκδήλωσή μας αυτή- πέραν της ιστορικής της σημασίας, είναι και ευκαιρία ναρθούμε και στο σήμερα.

 Να αναδειχτούν οι περιοχές της Αργιθέας, του Ραδοβυζίου, του Βάλτου και των Αγράφων και να βοηθηθούν ώστε να υπάρχουν και στο σήμερα όπως λέει ο φίλος ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ, Πρόεδρος της Αδελφότητος Πηγιωτών και Μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας σας (Βοηθήστε η περιοχή να βγει από την αφάνεια και τη μιζέρια. Ν΄ αναπτυχθεί ώστε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της τα οφέλη που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Βοηθήστε με κάθε τρόπο να αυξηθούν οι υποδομές και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη για να μείνει το ανθρώπινο δυναμικό στον τόπο του. Να βρουν ευκαιρίες για ρίζωμα και όχι για ξερίζωμα. Βοηθήστε το Ραδοβίζι του χθες, να συνεχίσει να υπάρχει και στο σήμερα).

 ΣΗΜΕΡΑ να μην ξεχνάμε το δρόμο Καρδίτσας - Άρτας και ειδικά τη ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΠΑΝΟΥ, την παράκαμψη Άνω Καλεντίνης - Στρογγυλόκαμπου, τη βελτίωση-ασφαλτόστρωση της σύνδεσης Άρτας - Ευρυτανίας και Ορεινών Περιοχών Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, τη σύνδεση της Ανατολικής Αργιθέας με τη Λίμνη Πλαστήρα μέσω σήραγγας Φραμμένου. Επίσης τη στήριξη της προσπάθειας της Διανομαρχιακής Επιτροπής για της Ανακατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ, αναστήλωση της ΚΟΥΛΙΑΣ και ανάδειξη - διάσωση της ΚΟΥΤΣΟΚΑΜΑΡΑΣ, την ασφαλτόστρωση του δρόμου ΠΗΓΕΣ - ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ καθώς και τη μελέτη στατικής ικανότητας των Γεφυρών Κοράκου και Καταφυλλίου - Αυλακίου καθώς και της Γέφυρας της ΤΕΜΠΛΑΣ στα Βρουβιανά.

 Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναδειχτεί, να γίνουν βασικά έργα υποδομής και να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ, όπως λέει και πράττει ένας άλλος φίλος Ραδοβυζινός ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ. Με πρωτοβουλία του ξεκίνησαν εδώ και χρόνια στα Ραδοβύζια (Πηγές, Μεγαλόχαρη και Αστροχώρι, Περδικάκκι) και συνεχίζονται στις 6.7.2013 στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ ΑΡΓΙΘΕΑΣ εκδηλώσεις ενημέρωσης από Ευρωβουλευτές και Κρατικούς Φορείς για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής!!!

 Εκδήλωση που πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι μας αφού μέσα από αυτές τις Ημερίδες- 2Ημερίδες υπήρξε και υπάρχει τεράστια προβολή της περιοχής. Γίναμε γνωστοί από την Κρήτη ως το Έβρο και από την Αθήνα μέχρι Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νότιο Αφρική από την τηλεόραση της ΕΡΤ και πολλά ξένα κανάλια όπως το europal tv tv5 και μέσω internet. Μέσω των ΜΜΕ η περιοχή μας αναδεικνύεται και αναδεικνύονται και τα προβλήματά της και οι δυνατότητές της.

 Είναι στο χέρι των τοπικών αρχών τώρα να κεφαλαιοποιήσουν τα οφέλη και να συνεχίσουν την προσπάθεια διεκδικώντας οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση για την δημιουργία υποδομών στην ευρύτερη περιοχή για να μην εξανεμιστούν τα οφέλη από αυτή την προσπάθεια προβολής της περιοχής μας. Έχουμε την τύχη να έχουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε....".

 Για τους παραπάνω λόγους και για όσους άλλους ο καθένας μας που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή γνωρίζει, πρέπει να είμαστε παρόντες έργω τε και λόγω. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ πρώτη φορά θα φιλοξενήσει τέτοια εκδήλωση και η παρουσία όλων των Αργιθεατών επιβάλλεται!!! Υπάρχει και για τους φορείς μας αλλά και για μας χρόνος παρέμβασης ώστε να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

 Καλή Αντάμωση στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ και την άλλη μέρα όλοι μαζί στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ!!!

01 Panagia episkopi  02 Vraggiana  03 Panagia episkopi  04 Grimpiana

05 Perataria Mprava katafylliou  06 Gefyra Katafylliou  07 Megaloxari Artas  08 I N Kosma Aitolou Megaloxari
Φωτογραφίες: Μενέλαος Παπαδημητρίου
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_019_DSC_0448.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα