Koumpouriana

15 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Επανερχόμαστε στο ζήτημα της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, στον σεβασμό της αυτονομίας των Κοινοτήτων και των εκλεγμένων Κοινοτικών Συμβουλίων, με ξεχωριστή κάλπη και ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, στην ενδοδημοτική αποκέντρωση, στη δράση των δημοτικών παρατάξεων, στην άθλια βατότητα κεντρικών δρόμων.

 |. Μας λυπεί το γεγονός ότι ακόμη, μήνα Ιούνιο, οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. και Οικονομικών Επιτροπών και ενώ έχουν ανοίξει όλοι οι κλάδοι της οικονομίας (μεταφορικά μέσα, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, δικαστήρια, καφέ, εστιατόρια κ.λπ.), γίνονται "κεκλεισμένων των θυρών", καθότι παραμένει σε ισχύ - μάλλον ξεχάστηκε να γίνει άρση των μέτρων-η από 11-3-2020 ΠΝΠ (εγκύκλιος ΥΠΕΣ 163/29-5-2020).

 Η ΚΕΔΕ οφείλει να παρέμβει.

 Να επανέλθει η κανονικότητα, η δημοκρατική λειτουργία!

 ||. Τα συλλογικά θεσμικά όργανα της Τ.Α., πρέπει να συνεδριάζουν δημόσια, ανοιχτά στους δημότες, στους δημοσιογράφους, με τήρηση βέβαια των βασικών κανόνων προστασίας (αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός, μάσκες).

 Η εξακολούθηση των "κλειστών θυρών", δείχνει φοβικότητα και προάγει την... αδράνεια και απραξία.... Την αναβλητικότητα, το μυστικισμό!

 Η Ορεινή Αργιθέα, μάλιστα, δεν είχε κανένα κρούσμα ή απώλεια.

 Η χθεσινή συνεδρίαση Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ, έγινε στην πεπατημένη της "ήσσονος προσπάθειας"....

 Μόνο υπηρεσιακά τετριμμένα θέματα Η.Δ., ήτοι: Τροποποίηση προϋπολογισμού (για να επιβοηθούνται ...οι απευθείας αναθέσεις, κυρίως - με επιχείρημα "έτσι έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή...." - Απαγόρευση βοσκής σε δάση, βεβαιώσεις ιδιοκτησίας).

 Ελπίζουμε στη θετική παρέμβαση του έμπειρου Αυτοδιοικητικού - Προέδρου Δ.Σ. Ηλ. Παπαδήμα.

 - Καμμία αναφορά στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών για το εμβληματικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης "Α. Τρίτσης" - ύψους 2,5 δις ευρώ, έως το 2023.

 - Καμμία κουβέντα, για ανάγκη επιτάχυνσης διαδικασίας, με σύνταξη Μελετών για διεκδίκηση πιστώσεων, καθορισμού κριτηρίων υπέρ ορεινών Απόμακρων-με υστέρηση υποδομών - Δήμων, καθότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

 |||. Ο Υπουργός Εσωτερικών σήμερα στο κανάλι open, δήλωσε ότι το εξάμηνο που τρέχει πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις, μελέτες και φάκελοι.

 Σημαντικά κονδύλια προορίζονται για έργα Ύδρευσης, λόγω παλαιότητας των δικτύων και για λόγους δημόσιας υγείας (καθαρό νερό).

 Το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης στα Βραγκιανά, έχει ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων.

 Με μπαλώματα, που επιχειρούν οι ανάδοχοι εμπειροτέχνες δεν λύνεται το μείζον πρόβλημα.

 Στο δίκτυο Ρογκίων, επιβάλλεται να επιχωθεί ο αγωγός, που κατασκευάστηκε επιφανειακά, προσωρινά ....και πέρασαν 11 έτη....

 Στο δίκτυο Μάραθου, υπάρχει το αίτημα για την αντιμετώπιση της θολότητας, όπως καταγγέλλουν οι δημότες.

 Στο Αετοχώρι Στεφανιάδας, το δίκτυο ... τρύπιο, προβληματικό, όπως και στα Κελάρια κοινότητας Καταφυλλίου Αχελώου.

 * Με την ύδρευση, την ποιότητα νερών, έγινε.... μεγάλη σπέκουλα τη δεκαετία ...

 - Μετρήσεις, δήθεν αξιόπιστες με ψευδή στοιχεία....

 - Φωτογραφίες με... φίδια - fake υλικό, στα Φλωρέσια (2018), για τρομοκράτηση του κόσμου και προς πολιτική εκμετάλλευση.... Τώρα οι.. οχιές, μπήκαν στη φωλιά;

 |V. Για τον κεντρικό Περιφερειακής ευθύνης δρόμο, από Τύμπανο έως Συκιά και έως Βραγκιανά Αχελώου - Αργύρι, υπήρξε συζήτηση μετά από πρόταση Αιρετών της Αντιπολίτευσης.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, δεν βλέπει, ως φαίνεται, τα επικίνδυνα σημεία,, την άθλια τριτοκοσμική βατότητα με λακούβες- νεροφαγιές - διαβρωμένες τσιμεντοστρώσεις, διαλυμένα στηθαία, χωρίς σήμανση κ.λπ.

 Ας διαβαίνουν καθημερινά το Δρόμο, ας διαμαρτύρονται οι οδηγοί....

 Ειπώθηκε ότι θα εκδοθεί Ψήφισμα Διαμαρτυρίας προς την αρμόδια υπηρεσία και Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας.

 Αναμένουμε, το χρόνο της αντίδρασης, της δημοσιοποίησης...

 Δυστυχώς, το επαναλαμβάνουμε, η παρούσα Δημοτική αρχή κινείται στη λογική των ίσων αποστάσεων, της κίνησης σημειωτόν, της λογικής "Σιγά σιγά...μην σπάσουμε αυγά"...

 Για πιο τακτική προσιτή Συγκοινωνία, δεν ειπώθηκε τίποτα...

 Έχουμε, ως Δίκτυο, προβάλλει φωτογραφικό υλικό σε έγκυρες ηλεκτρονικές εφημερίδες και δώσαμε προθεσμία έως 22 Ιουνίου για λήψη άμεσων μέτρων.

 Ιδίως:

 1. Στη θέση "Ελληνικά Άγιο Μηνά"

 2. Στην κάθοδο έως Ρέμα Πετρωτού & λακούβα πριν γέφυρα Πετρωτού

 3. Σε τρία σημεία έως Βραγκιανά (ιρλανδική διάβαση πρατήριο καυσίμων κ.λπ.)

 4. Σε 5-8 σημεία έως Καταφύλλι - Αργύρι.

 Με δυο μπετονιέρες, δίνεται μια πρώτη λύση ενόψει καλοκαιριού.

 Οι αντοχές και η ανοχή πλέον έχουν εξαντληθεί....

 * Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Υποδομών ας δράσουν, όπως υποχρεούνται.... Οι Τοπικές Τεχνικές Υπηρεσίες, ας εξέλθουν από τα γραφεία τους.... να δουν, να καταγράψουν τα επικίνδυνα σημεία, την ελλιπή σήμανση....

 Οι ανάδοχοι εργολάβοι, να πιεστούν να ξεκινήσουν τα έργα που έχουν αναλάβει.... μπαίνουμε στον Ιούλιο.... πότε στη Λίμνη Στεφανιάδας, στο Αετοχώρι;

 Πότε για Ασφαλτόστρωση δρόμου Επισκοπής Βραγκιανών, στο τμήμα Αγίου Νικολάου έως Ραΐνιστα κ.α.;

 Πότε τα έργα ύδρευσης Αργυρίου με ίδια έσοδα Υδροηλεκτρικού;

 V. Το Δ.Σ., η Δημοτική Αρχή οφείλουν να δώσουν βασικές τοπικές Εξουσίες και πόρους (από ΣΑΤΑ, μισθώματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας Υδροηλεκτρικών)στα εκλεγμένα Κοινοτικά Συμβούλια-Προέδρους.

 Η απαξίωση τους δεν μπορεί να συνεχιστεί (άρνηση καταβολής παγίων προκαταβολών / φωτισμό, καθαρισμό κοινοτικών δρόμων κ.λπ.).

 Εάν έχουν άλλη αντίληψη για την ενδοδημοτική αποκέντρωση ας την καταθέσουν στον κόσμο και στην Επιτροπή του καθηγητής Ξ. Κοντιάδη (ΥΠΕΣ - σύνταξη νέου κώδικα Αυτοδιοίκησης).

 Εμείς θα επιμένουμε: Σεβαστείτε τη λαϊκή εντολή - Δώστε αρμοδιότητες ουσιαστικές στα τριμελή Κ.Σ.....

 * Η Συνεδρίαση του Δ.Σ., του ορεινού Δήμου Αργιθέας, έγινε άλλη μια φορά ... κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη, δίχως ενημέρωση των δημοτών για το τι ειπώθηκε, ποιες οι προτάσεις των Αιρετών των παρατάξεων, ποιος ο προγραμματισμός δράσης ενόψει θερινής περιόδου.

 Για άλλη μια φορά ...χωρίς δημοσιοποίηση ενός στοιχειώδους Δελτίου Τύπου.

 * Ο μέγας Φιλόσοφος Αριστοτέλης έλεγε: "Καματηρόν το άρχειν..." (Κουραστικό να διοικείς)...

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Ορεινού Παρεμβατικού Δικτύου "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α."-20/6/2020.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα