Koumpouriana

17 - 06 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Αύριο - Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 - συνεδριάζει το Δ.Σ. της Ορεινής Αργιθέας μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ηλία Παπαδήμα (Δήμαρχος 2003-2006).

 - Πάλι η συνεδρίαση γίνεται "δια ζώσης αλλά ... κεκλεισμένων των θυρών" λόγω της πανδημίας του covid-19, παρότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα κρούσμα στο καθαρό περιβάλλον της ορεινής Πατρίδας μας....

 |. Επί 11 μήνες τοπικής εξουσίας από την παρούσα Δημοτική αρχή, δεν πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση Δ.Σ. εκτός έδρας Δήμου, είτε στα Βραγκιανά - έδρα Καποδιστριακής περιοχής Αχελώου, είτε στο Πετρίλο (έδρα Ανατολικής και Ιστορική έδρα Δήμου), που προβλέπεται από τον Δημοτικό Κώδικα.

 Η Πανδημία του κορωνο-ιού εξακολουθεί να λειτουργεί και ως πρόφαση για απραξία, αποστασιοποίηση, χαλαρότητα και χαμηλούς ρυθμούς δουλειάς.

 ||. Οι Κοινοτικοί Αιρετοί έχουν παραγκωνιστεί από τη Συμπολίτευση και στο Δ.Σ. δεν έχει εισαχθεί θέμα για αρμοδιότητες και πόρους στα Κοινοτικά Συμβούλια και Κοινοτάρχες, που έχουν εκλεγεί με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και χωριστή κάλπη.

 - Τα θέματα καθημερινότητας (λάμπες, φροντίδα ηλικιωμένων, καθαρισμός συνοικιακών δρόμων κ.λπ.) δεν τα διαχειρίζονται οι Κοινοτικοί, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου μέσω των Αντιδημάρχων.

 - Στα Βραγκιανά Αχελώου, την πρώτη δημογραφικά - Κοινότητα βάσει ΕΛΣΤΑΤ 2011 - η δυσλειτουργία είναι εμφανής και απαίτηση των Βραγκιανιτών είναι άμεσα να δοθεί λύση, αποτελεσματική και δημοκρατική!

 √ Με σεβασμό στην ψήφο και τη βούληση των δημοτών.

 √ Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσια παρέμβαση των 20 Κοινοταρχών, ούτε της Αντιπολίτευσης - έως τώρα, για την υποστήριξη των αποκεντρωτικών δομών ενδοδημοτικής δημοκρατίας.

 √ Να δοθεί η πάγια προκαταβολή (2.000€ ετησίως) και ποσοστό από μισθώματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα Βραγκιανά.

 - Άλλως από αρχές Σεπτεμβρίου, το Παρεμβατικό Δίκτυο -"ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.", θα καταθέσει υπόμνημα σε Υφυπουργό Θ. Λιβάνιο - ΚΕΔΕ - ΠΕΔ Θεσσαλίας.

 Επίσης, να δοθούν, στην κοινότητα Καταφυλλίου - έσοδα Υδροηλεκτρικού ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

 |||. Έως τώρα - 14 μήνες από Τοπικές εκλογές - η μόνη εργολαβία που δουλεύει είναι στη Λίμνη Στεφανιάδας (της Περιφέρειας Θεσσαλίας με πιστώσεις Υπουργείου Υποδομών).

 - Από Δήμο δεν... κινείται ούτε... σκαλιστήρι κήπου!

 - Το περιβόητο "Ψήφισμα" Διαμαρτυρίας για την κακή βατότητα του κεντρικού δρόμου "Καρδίτσα - Συκιά - Άρτα και έως Βραγκιανά - Αργύρι Αχελώου", από το Δ.Σ. της 19-6-2020 αγνοείται..... ακόμη 'συντάσσεται'....

 * Οι ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου είναι προφανείς!

 * Η νομοθεσία είναι σαφέστατη. Εφαρμογή του ν. 3481/2006 άρθρο 7.

 - Εάν δεν το πράξουν οι Αιρετοί Αργιθέας, θα κινήσουμε εμείς τις διαδικασίες!

 * Φίλοι όλοι .... Φίλτατοι οι συνδημότες που κινούνται στους δρόμους.....

 |V. Έρχεται στο αυριανό Δ.Σ., θέμα - με εισηγητή τον Δήμαρχο Αργιθέας - για έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την εγκατάσταση Αιολικών - ΑΠΕ.

 Χωρίς διάθεση πατερναλιστική, οφείλουμε να επισημάνουμε σε όλους:

 1. Πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων και η κυβέρνηση δια του Υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, έχει ψηφίσει το νέο περιβαλλοντικό νόμο-4685/2020.

 Ας τον μελετήσουν πριν ψηφίσουν... οι Αιρετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 Ας μελετήσουν το νέο ΕΣΕΚ (εθνικό σχέδιο για ενέργεια και κλίμα)& το NEW GREEN DEAL της Κομισιόν/ Ε.Ε.

 2. Να έχουν στο φάκελο τους, την ισχυρή απόφαση του Δ.Σ. Αργιθέας - υπαρ. 158/2018,που στηρίζει τις Αειφορικές επενδύσεις στην ορεινή Αργιθέα με αντισταθμιστικά ωφελήματα και σεβασμό της νομοθεσίας και των αποφάσεων των Δικαστηρίων.

 Η απόφαση αυτή, όπως και όμοιες προγενέστερες- ήδη από 2004, δεσμεύουν νομικά, πολιτικά την εκάστοτε Δημοτική αρχή.

 Πριν από κάθε τυχόν αρνητική ενέργεια, ας ενημερωθούν από νομικούς.

 3. Βρισκόμαστε στη φάση της πανδημίας και βαδίζουμε σε σταδιακή φτωχοποίηση Κράτους, Αυτοδιοίκησης και κόσμου.

 Το 'Κράτος - πατερούλης' δεν θα τροφοδοτεί αενάως τους ΟΤΑ και επειγόντως όλοι μας πρέπει να ανακαλύψουμε νέα έσοδα και πόρους - από αξιοποίηση φυσικού πλούτου και Αειφορικές επενδύσεις.

 - Το παράδειγμα της κοινότητας Αργυρίου ας μας καθοδηγεί.

 - Επίσης, του Καταφυλλίου και Βραγκιανών μέσω πυλώνων ΑΠΕ -ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

 V. Η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου, οι Παρατάξεις πήραν εντολή από Αργιθεάτες για δράση, προσφορά, λόγο και αντίλογο! Ρωτάμε:

 - Τι θα κάνουν με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από Εταιρείες που ήδη έχουν λάβει νόμιμες άδειες για Αιολικά στον Τύμπανο και Χονδροσπάνι;

 (Άβατος ο δρόμος από αυχένα Τυμπάνου έως Άγιο Νικόλαο Βλασίου....)

 - Τι σκέφτονται για το σταματημένο Υδροηλεκτρικό Πετριλιώτη ;

 - οι σωλήνες στα χωράφια Μαυρομματίου επί δεκαετίες.....

 Πόσα έσοδα έχουν χαθεί από τότε;

 - Ποιες οι παραστάσεις και οι αγωνιστικές δράσεις για επανεκκίνηση των ημιτελών παρατημένων έργων Συκιάς Πευκόφυτου κ.λπ.;

 - Ποια η ενημέρωση των δημοτών και η προβολή των αιτημάτων του Τόπου;

 - Πότε θα εγκατασταθεί η δεύτερη εργολαβία ΤΕΚ ΑΕ στη Λίμνη Στεφανιάδας;

 - Πότε θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα έργα που έχουν παραδοθεί, οι φάκελοι τους, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ;

 - Τι σχεδιάζουν για εκμετάλλευση νερών Βραγκιανών (Γούβες - Διασέλα - Πλάγια - Γκούρα Γρυμπιανών κ.λπ.); κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.

---------------------

 V|. Η περίοδος των χαμηλών πτήσεων..... των υπηρεσιακών θεμάτων ρουτίνας στο Δ.Σ. .... κλείνει τον κύκλο της!

 Αύριο στο Δ.Σ., έστω και .... κεκλεισμένων των θυρών, θα αποδειχθεί αν οι Αιρετοί που εκλέχθηκαν τον Μάιο 2019, η Δημοτική Αρχή, οι Παρατάξεις, έχουν ωριμάσει, έχουν εμπειρίες, εν τέλει έχουν ... ενηλικιωθεί αυτοδιοικητικά - πολιτικά!

 * Αν έχουν δύναμη, γνώση, θέληση για παραγωγή Τοπικής Πολιτικής & Έργων!

 * Η φοβία.... της 'κίτρινης γρίπης' δεν αποτελεί πλέον.... ούτε άλλοθι αδράνειας.... ούτε δικαιολογία για.... ράθυμη ακινησία....

 - Υπηρετούμε την Ορεινή Πατρίδα και όλοι καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας! Απομένουν 32 μήνες έως τις επόμενες εκλογές και μόλις 10 μήνες έως τη "Μάχη των Μαχών" - Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ 2021....

 * Ες αύριον τα σπουδαία!!!

Δημήτρης Παπακώστας

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα