Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 460 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Θανάσης Καραγεώργος

Karageorgos Athanasios Την Παρασκευή 31 Ιουλίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα η δημοτική αρχή Αργιθέας ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ύδρευση του κεντρικού οικισμού Βραγκιανών εξαιτίας διακοπής του νερού από την πηγή (στέρφεψε η πηγή, χάθηκε το νερό κ.λπ.) και ακολούθησε ολονύχτιο σόου με πήγαινε-έλα των αντιδημάρχων και παραγόντων στην πηγή «Άμπλας».

 Μετά από 2 - 2,5 ώρες το νερό επανήλθε, αν και όχι σε πλήρη ροή.

 Την επόμενη μέρα Σάββατο 1 Αυγούστου κληθήκαμε σε σύσκεψη - «πολεμικό συμβούλιο» για να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος(!), απόντος του εργολάβου στον οποίο έχει γίνει ανάθεση η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.

 Στη σύσκεψη - «πολεμικό συμβούλιο» ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, ψύχραιμες και μη, και απέμεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή (τρεις (3) αντιδήμαρχοι παρόν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

 Έκτοτε δεν υπήρξε καμιά επίσημη ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα αλλά, κυρίως, από τί δημιουργήθηκε.

 Ό,τι ενημέρωση έχουμε μέχρι τώρα είναι από τις κουβέντες στα καφενεία την οποία παραθέτουμε χωρίς να την υιοθετούμε:

 1. Έπεσε η γίδα στην πηγή και μαζευτήκαν οι αντιδήμαρχοι να την βγάλουν.

 2. Έγινε θαύμα και ο σεβάσμιος γηραιός χτύπησε με το ραβδί το χαλιά και ξαναεμφανίστηκε το νερό.

 3. Επειδή η πηγή είναι κοντά στο Στενό διαβαίνοντας τα «τάγματα» των βελζεβούληδων προς τις Γούβες έκαναν τη ζαβολιά τους.

 4. Ήταν μήνυμα Κυρίου, που πρέπει να παρθεί σοβαρά υπόψη.

 5. Η πηγή «Άμπλας» είναι ιερός τόπος και βγάζει θαυματουργό νερό και πρέπει να κτίσουμε εικόνισμα με την εικόνα του άγιου Άμπλα.

 Παρέθεσα ορισμένες από τις εξηγήσεις που δίνονται μόνο στα σοβαρά καφενεία, όσες κυκλοφορούν στα υπόλοιπα είναι ακραίες και για μένα.

 Κύριοι της δημοτικής αρχής, αν καταλάβατε σας έχουν πάρει στο γιούχα. Δημιουργήσατε μόνοι σας το πρόβλημα και βάλατε αυτογκόλ. Δεν σας ενδιέφερε το πρόβλημα, και αν ακόμη υπήρχε, αλλά πως να το παρουσιάσετε ως σόου.

 Εξηγούμαι

 Αναθέσατε εξ αρχής τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης σε κάποιον που δεν έχει καμιά σχέση με Αργιθέα και έχει αναθέσει σε κάποιους εργάτες την όλη δουλειά, εξυπηρετώντας έτσι προεκλογικές υποσχέσεις σας.

 Καθαριστήκαν οι δεξαμενές ύδρευσης, όπως μας είπατε, αλλά όχι οι υδρομαστεύσεις και εν προκειμένω η συγκεκριμένη υδρομάστευση του «Άμπλα» με μόνιμο πρόβλημα τις ρίζες από τα πλατάνια. Αν θυμάστε είχε παρουσιαστεί πρόβλημα και το 2014.

 Η ανεπάρκεια και ανικανότητα του συγκεκριμένου εργολάβου σας μετέφερε το πρόβλημα και σας οδήγησε σε πανικό και τρέχατε όλη νύχτα μέσα στα ρέματα, λες και δεν υπήρχε επόμενη μέρα ή δεν έχει ξανακοπεί το νερό σε δίκτυο από άλλη αιτία.

 Αναγκαστήκατε να αναθέσετε τον καθαρισμό της υδρομάστευσης «Άμπλας» σε άλλον εργολάβο, ντόπιο και γνώστη του δικτύου, που αποκατέστησε τη ροή του νερού μέσα σε 1-2 ώρες καθαρίζοντας απλά την υδρομάστευση.

 Από ποια πίστωση θα πληρωθεί ο δεύτερος εργολάβος; Θα τον πληρώσει αυτός που έχει το έργο ή θα κάνετε και άλλη ανάθεση;

 Διδαχτήκατε τουλάχιστον κάτι από εκείνη την τραγελαφική βραδιά, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων που υπερβαίνουν τις ατελείωτες επικοινωνιακές σας ανάγκες;

 Ταρακουνήθηκε έστω και λίγο το επικοινωνιακό σας σύμπαν ή θα χρειαστεί ένας μεγαλύτερος σεισμός για να συμβεί αυτό;

 Μάλλον τίποτα δεν μπορεί να σας ξεκουνήσει από τις προτεραιότητες σας στο Facebook, ούτε καν η διαχείριση της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Σκεφτείτε ωστόσο: Για αυτό σας ψήφισαν. Αυτή είναι η προτεραιότητα σας...

Θανάσης Καραγεώργος

Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αργιθέας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΡΓΙΘΕΑ

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T3_05.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα