Koumpouriana

14 - 04 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Papakostas D Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η πλησιέστερη εξουσία στον πολίτη μπορεί και πρέπει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, συνοχής και αλληλεγγύης στη σημερινή δραματική περίοδο που βιώνουμε.

 |. Η ισχυροποίηση των 6.000 Κοινοτήτων, ως Μονάδων Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης με σχετική αυτονομία, δυναμικούς αυτόφωτους κοινοτικούς Αιρετούς, που θα εκλέγονται από τους ίδιους τους δημότες κάθε χωριού με χωριστή κάλπη (σε ενδιάμεσο χρόνο - από Μάρτιο έως Οκτώβριο πρώτου έτους θητείας - εποπτεία οικείου Πρωτοδικείου / Εφετείου & δαπάνη εκάστου Δημοτικού Ταμείου - ως γιορτή άμεσης δημοκρατίας) - και δεν θα ορίζονται εκ των άνω, από τους αρχηγούς παρατάξεων, που το.. "πόπολο" θα επικυρώνει μέσω των "ενιαίων" ψηφοδελτίων, αποτελεί Σύγχρονη
Αποκεντρωτική και Ευρωπαϊκή επιταγή, βάσει του ΕΧΤΑ και των Συνταγματικών Διατάξεων, συμβατή με την Ιστορική Διαδρομή του Ελληνισμού!

 ||. Το Ορεινό Παρεμβατικό Δίκτυο μας, διαμορφώνει την Πατριωτική Εναλλακτική και με παρρησία παρακολουθεί τα δρώμενα, παρεμβαίνει, προτείνει, κρίνει τα αρνητικά και τονίζει τα θετικά.

 • Στις 600 μέρες εξουσίας την νυν Δημοτικής Αρχής Αργιθέας:

 1. Αναγνώρισε τη λαθεμένη πολιτική και ψήφισε να δοθεί η πάγια προκαταβολή Κοινοτήτων στους 20 Κοινοτάρχες και τα τρία πενταμελή Κ.Σ. για το έτος 2021.

 Είναι πρόσφατη η απάντηση του Δημάρχου Αργιθέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση επί του θέματος, μετά την παρέμβαση μας στο ΥΠΕΣ.

 Η Αντιπολίτευση οφείλει και εκείνη, ασκώντας τον θεσμικό ρόλο της, να παρακολουθεί και να ζητά ενημέρωση, όπως δικαιούται από τον νόμο.

 Εδώ, θα κριθεί ποιοί Κοινοτάρχες είναι μάχιμοι και παρόντες στα τοπικά πράγματα, πόσοι θα αξιοποιήσουν τους minimum πόρους υπέρ των χωριών τους και ποιοί θα διεκδικήσουν περαιτέρω χρηματοδότηση από ίδια έσοδα.

 2. Με χαρά βλέπουμε, την προμήθεια 193 οξύμετρων από τον Δήμο και τη διάθεση στους δημότες μέσω των υπαλλήλων του "Βοήθεια στο Σπίτι" και τη συνδρομή των τοπικών Κοινοταρχών.

 Θετική ήταν και η διάθεση Απινιδωτών στα άγονα Ιατρεία μας.

 Η Δημοτική Αρχή υποχρεούται βάσει της απόφασης ΥΠΕΣ (ΥΑ 2/17012/ΔΓΓΚ/15-4-2020 να δημοσιοποιεί όλες τις δαπάνες κατά κόβιντ19 και για προστασία δημόσιας υγείας και να αποστέλλει ανά μήνα λογαριασμό στο ΥΠΕΣ και εγγράφως τους Αιρετούς ΔΣ, ιδίως της Αντιπολίτευσης.

 Έχουμε τονίσει ότι και η διάθεση των τροφίμων και ειδών υγιεινής, πρέπει να γίνεται από Δημοτικούς Υπαλλήλους - και όχι από Δημοτικούς Αιρετούς.

 Οι Αιρετοί οφείλουν να εποπτεύουν απλά, να ελέγχουν τη διανομή, όμως χωρίς να εμπλέκονται και να επιδεικνύουν τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

 Η πρόσφατη ιστορία του Δήμου Καρδίτσας, με τα διάφορα είδη σε ιδιωτικές αποθήκες - όπως καταγγέλλεται και ερευνάται αρμοδίως, ας μας διδάξει όλους....!

 Έχουμε επανειλημμένα τονίσει: Η γυναίκα του Καίσαρα (η εκάστοτε εξουσία) πρέπει και να είναι και προ παντός να φαίνεται έντιμη...!

 |||. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, αποτελούν την κυβερνώσα Εκτελεστική Επιτροπή και πρώτιστο καθήκον έχουν να διεκδικούν πόρους από Περιφέρεια - Υπουργεία - Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα στον Τόπο μας.

 √ Να κάνουν παραστάσεις στο Υπουργείο Υγείας για τοποθέτηση γιατρών στα κενά σήμερα άγονα Απομακρυσμένα Ιατρεία (Βραγκιανών - Αργυρίου κ.λπ.).

 Πότε πήγαν; Ενημέρωσαν Αιρετούς Δ.Σ. και κόσμο;

 √ Να πιέσουν για διάθεση Κινητών μονάδων - εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων, ιδίως των υπερηλίκων και ΑΜΕΑ.

 Απευθύνθηκαν στον Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας; Στο Υπουργείο Υγείας;

 • Να απαιτήσουν από Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας-Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας:

 Α. Επικαιροποίηση προϋπολογισμού έργου Ασφαλτόστρωσης από Αργύρι έως όρια Έχει ζητήσει κανένας ακρόαση ;Μίλησε με Δ/ντη Τεχνικών Έργων Καρδίτσας;

 Με Βουλευτές ή Περιφ. Συμβούλους;

 Β. Χρηματοδότηση έργου Ασφαλτόστρωσης Ρογκίων - Φελίκι.

 Γ. Εγκατάσταση δεύτερης εργολαβίας από Λίμνη Στεφανιάδας - Αετοχώρι .

 Ποιός καλύπτει την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΚ ΑΕ;

 - Έλεγχος ποιότητας εργασιών πρώτης εργολαβίας στην επαρχιακή οδό 9.

 Έχουν γκρεμιστεί τοιχεία κ.λπ. Διεκδίκηση για τοίχους με πέτρα.

 Δ. Δίκαιη κατανομή πιστώσεων (από τα 143.000.000€) που έχει εγκρίνει και ήδη δημοπρατεί το Υπουργείο Υποδομών για Δήμους Αργιθέας Καρδίτσας και Μουζακίου. Μα μην μείνει....εκτός νυμφώνος η αδικημένη - διαχρονικά- περιοχή μας και Αίτημα στον Διοικητή ΔΕΗ για έργα αναβάθμισης Δρόμου στις 5 Σήραγγες Συκιάς - επένδυση / φωτισμός/ πλέγματα/ Ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής από λόφο Πέντε Αδέλφια.

 Συχνές παραστάσεις σε Υπουργείο Υποδομών και ΔΕΗ.

 Σύγχρονη ασφαλή προσβασιμότητα από Τύμπανο έως Συκιά.

 Ε. Σήμανση, στηθαία, πλέγματα, τοιχεία αντιστήριξης από Κοράκου έως Βραγκιανά Αχελώου και Αργύρι, βάσει Τεχνικής Αυτοψίας Δ/νσης Μελετών Υποδομών (πρόσφατα δημοσιευμένη).

 • Νέες ιρλανδικές διαβάσεις (πρατήριο υγρών καυσίμων Βραγκιανών - Ρέμα Πέτρες Ρογκίων κ.λπ.).

 • Οχετό στο ρέμα Επισκοπής (Αντάρα).

 • Παιδική χαρά Αγ. Δημήτρη- Αντιπλημμυρικό τοιχείο. [Πέρασαν 3 έτη...]

 • Πέτρινη τοιχοποιία από στροφή Γυμνασίου έως παλιά Αστυνομία Βραγκιανών.

 • Ανακύκλωση σκουπιδιών (μπλε κάδοι) - λαμπτήρες LED κ.λπ.).

--------------------------------------------

 Σε όλους τους Δήμους έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία - Συσσίτια κ.α. Δομές υπέρ Αδυνάτων Συμπολιτών.

 • Στις 4 Οκτωβρίου 2020 θέσαμε εγγράφως σειρά ερωτημάτων στην Δημοτική Αρχή Αργιθέας.

 • Στις 14 Οκτωβρίου έλαβα πλήρη εκτενή ευγενική απάντηση που υπέγραφε η Γενική Γραμματέας κ. Κατερίνα Λαφαζάνη για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής:

 "Ενόψει του νέου προϋπολογισμού 2021, είναι υ π ό εξέταση η ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικου Παντοπωλείου στην Αργιθέα".... Έχουν παρέλθει 6 μήνες....

 Αναμένουμε την θετική ανταπόκριση και ίδρυση, επιτέλους!!!

 • Μετά 600 μέρες, προσδοκεί ο κόσμος μας και την βελτίωση δράσεων με την ενεργοποίηση των Αιρετών της Μείζονος Αντιπολίτευσης, την οργανωτική Ανασυγκρότηση και Δημοκρατικότερη Συλλογική της Λειτουργία......

 • Η Τοπική Δημοκρατία θέλει "δύο πυλώνες": Συμπολίτευση / Αντιπολίτευση, για να Λειτουργήσει και να Παράξει Έργο υπέρ των Πολιτών της!!!

 * Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στη διάθεση όλων για οτιδήποτε καλό....

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής " ΠΑΤΡΙ.Δ.Α." Αχελώου-Αργιθέας.

3 Απριλίου 2021

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα