Ela na paiksoume

Koumpouriana

20 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Άρθρο των ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΓΟΥΛΙΑ, αρχιτέκτονα μηχανικού
και ΘΩΜΑ ΚΑΛΙΑ, απόφοιτου ΔΠΘ (τμήμα ΤΕΦΑΑ), αγρότη

05 Bougoulias Kalias Την περασμένη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου έγινε στο Παυσίλυπο ο δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής Καρδίτσας. Κάτι που έτσι και αλλιώς προβλέπεται.

 Οι ομιλίες του δημάρχου και των αντιδημάρχων (7 συνολικά) έφτασαν συνολικά στην… απίστευτη διάρκεια των 3,5 ωρών. Αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης σε διάρκεια σειράς τοποθετήσεων ήταν να αδειάσει η αίθουσα του Παυσίλυπου από όσους δημότες ενδιαφέρονταν να ακούσουν, να παρέμβουν ή να ρωτήσουν για τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας.

 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στόχος του δημάρχου και των αντιδημάρχων δεν ήταν να μείνουν μόνοι τους μετά το τέλος των ομιλιών τους. Έχοντας μείνει στα αλληλοσυγχαρητήρια, τις μεταξύ τους ευχαριστίες και τον διαρκώς επαναλαμβανόμενο «αυτοσεβασμό», που διαπερνούσαν τις τοποθετήσεις όλων τους.

 Η αλήθεια του απολογισμού τους είναι ότι:

 Υπερηφανεύονται για την «πνιγμένη» πρωτεύουσα του νομού και της γύρω περιοχής από τον Ιανό.

 Υπερηφανεύονται διότι δεν θρηνήσαμε θύματα, όπως ανέφεραν ότι έγινε σε… άλλα μέρη του πλανήτη και σε αντίστοιχα ή μεγαλύτερης σφοδρότητας φυσικά φαινόμενα.

 Υπερηφανεύονται για όσα έπραξαν και νίπτουν τας χείρας τους για τυχόν ευθύνες τους σε περίπτωση ανάλογων φαινομένων, που απευχόμαστε, αλλά πλέον είναι πολύ πιθανό να συμβούν.

 Υπερηφανεύονται για την «ταχύτατη» επίσκεψη του πρωθυπουργού, τον οποίο περιέφεραν στο οικοδομικό τετράγωνο κοντά στο δημαρχείο, εκεί όπου είχαν φροντίσει να καθαρίσουν, ώστε ο ίδιος να αποκομίσει την… εικόνα που χρειαζόταν για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων σχετικά με τα προγράμματα και τις αποζημιώσεις για να ορθοποδήσει η πόλη και ο νομός συνολικά.

 Υπερηφανεύονται για τις ταχύτατες αποζημιώσεις, ενώ αυτές ακόμη και σήμερα εξετάζονται.

 Υπερηφανεύονται επειδή καθάρισαν την πόλη από τη λάσπη και τα μπάζα μετά από έναν και πλέον μήνα.

 Υπερηφανεύονται για τη μη έγκαιρη επιστράτευση μηχανημάτων και χειριστών για τη συμβολή τους στον καθαρισμό της πόλης και των γύρω επιχειρήσεων.

 Υπερηφανεύονται τελικά και δηλώνουν ότι έκαναν «την κρίση ευκαιρία και εφαλτήριο ανάκαμψης της πόλης», ενώ στην πραγματικότητα βρήκαν την ευκαιρία για αναθέσεις και κάθε είδους «εξυπηρετήσεις».

 Υπερηφανεύονται που ένα μνημείο αρχιτεκτονικής, όπως είναι η Δημοτική Αγορά, έγινε «ξέφραγο αμπέλι» και που κάθε μέρα καταστρέφεται, αφημένο στην τύχη του.

 Υπερηφανεύονται για το βραβείο βιώσιμης κινητικότητας στην Καρδίτσα, ενώ οι ποδηλατόδρομοι είναι σε μαύρο χάλι.

 Υπερηφανεύονται για τη μείωση των τελών κατάληψης των τραπεζοκαθισμάτων, που ήταν άδεια εν μέσω πανδημίας, για σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο.

 Υπερηφανεύονται και ασφαλτοστρώνουν δρόμους που σε λίγο καιρό θα ξηλώσουν για την εκτέλεση του έργου της ολοκλήρωσης του νότιου περιφερειακού δακτυλίου της πόλης.

 Υπερηφανεύονται που ξεριζώνουν δένδρα σε πεζοδρόμια και τσιμεντώνουν τα παρτέρια τους για να ικανοποιήσουν υμετέρους.

 Υπερηφανεύονται που έχουν ακόμη στη δημοτική τους ομάδα πρώην αντιδήμαρχο, εις βάρος της οποίας υπήρξαν καταγγελίες και τώρα έλεγχος από τη Δικαιοσύνη.

 Υπερηφανεύονται που αποδείχθηκαν κούφια λόγια τα περί Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Πανεπιστημιακών Σχολών που υπόσχονταν πριν έναν χρόνο.

 Αν είναι δυνατόν!

 Ας ρωτήσουν και τους δημότες. Καθόλου υπερήφανοι δεν είναι με το έργο και την ίδια τη διοίκηση Τσιάκου. Αντιθέτως. Η δυσαρέσκεια περισσεύει.

 Αργά ή γρήγορα, ο δήμαρχος θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα κατάματα.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_353.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα