Ela na paiksoume

Koumpouriana

20 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 315 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

SYRIZA Orizontio Τα συσσωρευμένα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια Παιδεία, αφήνουν, τουλάχιστον, ασυγκίνητο και, σίγουρα, αμέτοχο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, βυθισμένο στις εμμονικές του ιδεοληψίες, παραμένει αμετακίνητο στην αντιεκπαιδευτική του πολιτική.

 Στα σχολεία μας βιώνουμε διαρκώς την εμφάνιση νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή, η κυρία Κεραμέως επαίρεται για τον ελάχιστο αριθμό τμημάτων που έκλεισαν, αν και γνωρίζει πως ο αριθμός αυτός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν το «μέτρο» του 50% + 1 ήταν διαφορετικό και συμβάδιζε με την ανάγκη προστασίας της σχολικής κοινότητας.

 Για το προφανές, τη μείωση δηλαδή του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ούτε λόγος. Αντιθέτως, το υπουργείο

προχωρά στην αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη οδηγία για σύμπτυξη τμημάτων, παράλληλα με την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που οδηγεί στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 Εμμένει στην αυθαίρετη τροποποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, αγνοεί την έγκαιρη ένταξη μαθητών με προσφυγικά χαρακτηριστικά στις Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ, ενώ αδιαφορεί για την επανασύνδεση μαθητών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με το σχολείο και την ψυχολογική και παιδαγωγική υποστήριξη.

 Ακόμα, σε μια επίδειξη ακραίας αλαζονείας, εκφοβίζει τους εκπαιδευτικούς με δικαστικές προσφυγές, μη διστάζοντας να απειλεί ακόμη και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία με απόφασή της επέπληττε το υπουργείο για πέντε παραλείψεις.

 Ο εκπαιδευτικός κόσμος μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα, δεν εκφοβίζεται, δεν δειλιάζει και δεν υποχωρεί.

 Οργανώνεται, συμμετέχει και αγωνίζεται για ασφαλή σχολεία και μια δημόσια εκπαίδευση ποιοτική, συμπεριληπτική, δημοκρατική.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img059.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα