Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 06 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 363 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas «Σκοτώνουν τ άλογα όταν γεράσουν» ήταν ο τίτλος μιας άριστης κινηματογραφικής ταινίας που βλέπαμε φοιτητές στην Λέσχη της Νομικής Αθήνας (θαρρώ: τσέχικη ή ρώσικη).

 • Αυτό θυμήθηκα διαβάζοντας σε... έγκυρους ιστότοπους, ότι για την επιθετικότητα των Ρώσων, την εισβολή στην Ανατολική Ουκρανία, την έκρηξη τιμών φ. αερίου και πετρελαίου, την απειλή πυρηνικού ολέθρου... τελικά φταίει η Μέρκελ, ο Σταϊνμάιερ, ο... Βίλλυ Μπραντ με την Ostpolitik - της δεκαετία του 1960/70 και εξής, της προσέγγισης και οικονομικής αλληλεξάρτησης μεταξύ Δυτικού μπλοκ & Ανατολικού Σοβιετικού (τότε).

 • Χρεώνουν οψιγενώς, εκ των υστέρων, όλα τα στραβά και βάρητα, στην 16χρονη πολιτική Μέρκελ, η οποία - σημειωτέον - ψηφιζόταν με ευρεία πλειοψηφία.

 ^ Παρέλαβε το 2004 μια Γερμανία σε ύφεση και ανισότητες που άρχισε να ανακάμπτει χάρι στην Ατζέντα 2000 του σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ.

 ^ Αφού εξασφάλισε ενέργεια, αρκετή και σε προσιτή τιμή από την Ρωσία, για τη βιομηχανία της, αφού άνοιξε εμπορικές σχέσεις με Κίνα, ανέβασε ΑΕΠ και εισόδημα Γερμανών, τώρα θυμήθηκαν κάποιοι... «αδιάβλητοι ανιδιοτελείς» (!) αναλυτές ότι η πολιτική Μέρκελ θέριεψε τον ιμπεριαλισμό του Πούτιν και όχι η άφρων απληστία των Δυτικών Νατοϊκών Δυνάμεων, που βρήκαν ευκαιρία λόγω κατάρρευσης του υπαρκτού σοβιετικού μοντέλου 1989-92, να... ’καταπιούν’ τις Ανατολικές χώρες και την Ουκρανία (πρώην Συμφώνου Βαρσοβίας) παρά τις Συνθήκες - Μινσκ και αυτοδεσμεύσεις για αυτοσυγκράτηση και ειρηνική συνύπαρξη με την πυρηνική δύναμη - τη Ρωσία.

 @ Οι Γερμανοί διαχρονικά ιστορικά ήταν εκτός μοιράσματος κόσμου, χωρίς αποικίες και δίχως πηγές ενέργειας και αναζητούσε «ζωτικό χώρο» πάση θυσία.

 Αυτό, οδήγησε στην άνοδο του Ναζισμού - σε ολοκληρωτικό πόλεμο (Β Παγκόσμιο), ταπείνωσε λαούς και κατέστρεψε εκατομμύρια ανθρώπους και χώρες, την δική της νεολαία.

 ^ Διαιρέθηκε εθνικά σε Δυτική και Ανατολική έως το 1990 με απόφαση των Συμμάχων.

 ^ Χωρίς εξοπλισμούς και στρατό, επί δεκαετίες, συγκέντρωσε φοβερά κεφάλαια και πέτυχε το μεταπολεμικό θαύμα ανασυγκρότησης.

 ^ Επέβαλε την Γερμανική Ισχύ και ανέκοψε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Κούνησε χωρίς ντροπή στην Ελλάδα το 2010, που όμως χάρι στην Μέρκελ δεν αποβλήθηκε από ΕΕ & Ευρωζώνη.

 •• Σήμερα οι Ηγέτες της ΕΕ, της Δύσης αντί να μελετήσουν τις απόψεις του Ντε Γκωλ: Ευρώπη από Ατλαντικό / Πορτογαλία έως τα Ουράλια

 ~ Την βαθύτερη ουσία της Ostpolitik της Δυτικής Γερμανίας, την αναγκαιότητα για εμβάθυνση της πολιτικής αμυντικής θεσμικής ολοκλήρωσης της ΕΕ - όραμα Σουμάν 1950.... Τώρα αγόμενοι από το Ιμπέριουμ των ΗΠΑ, καταριούνται την Μέρκελ αναδρομικά... λιθοβολούν κάθε γνώμη και άποψη που λέει: Μονόδρομος η ειρηνική συνύπαρξη λαών και χωρών, ιδίως των προηγμένων ευρωπαϊκών (έως Ουράλια), νομοτέλεια η αλληλεξάρτηση και συνεργασία

 • Δρυός πεσούσης...

 • Ας έχουν κατά νου ότι, αλληλοσυγκρουόμενες οι χώρες ΕΕ με την πυρηνική Ρωσία, ενδέχεται να ξανασυμβεί ο τι έγινε με το αλληλοφάγωμα των κρατών - πόλεων αρχαίας Ελλάδας /// Σπάρτη - Αθήνα - Θήβα // και την άνετη επικράτηση των Μακεδόνων: Φιλίππου και Μ Αλεξάνδρου, με την ολική καταστροφή των Θηβαίων...

 • Ας αναρωτηθούμε: ενώ οι Ευρωπαίοι πολίτες θα παγώσουν, φτωχύνουν, δυστυχήσουν, οι λαοί Κίνας - Ινδίας (το 40% παγκόσμιου πληθυσμού) οι οικονομίες τους, θα προμηθεύονται φθηνή επαρκή ενέργεια από την πλουτοπαραγωγική Ρωσία (το 1/7 πλανήτη σε έκταση) και θα καλπάζουν αναπτυξιακά, ενώ η Δυτική Ευρώπη θα... μαραίνεται και θα οδηγείται στην εσωστρέφεια και παρακμή;

 • Επιπρόσθετα ίσως νοιώσει η ΕΕ τον κίνδυνο να υποστεί κύμα μεταναστών από την υποσιτισμένη Αφρική και Ασία, που θα αδυνατεί να αποκρούσει και η νεολαία μας να περικυκλωθεί από ‘καταιγίδα καταστροφών: κλιματική - ασφαλείας - προσφυγική - ύφεσης και δημογραφικής πτώσης και εν τέλει να σημάνει το σάρωμα, τον κλονισμό της ευημερίας, τον ανεπανόρθωτο τριγμό στα θεμέλια της Δημοκρατίας - του Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

 ^ Άποψη μας ταπεινή: Δεν φταίει καμμία κα Μέρκελ... ούτε η Ostpolitik...

 ^ Οι πόλεμοι από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν η συνέχιση της πολιτικής με ανελέητα μέσα, η βούληση των ισχυρών συμφερόντων να επικρατήσουν επί των πιο αδύναμων, η λεηλασία πόρων, η ληστεία ενεργειακών κοιτασμάτων του πλανήτη...

 • Αρκετές οι απανωτές δοκιμασίες στον πλούσιο Δυτικό κόσμο και γενικότερα στον πλανήτη... ας χαράξουν οι ηγέτες, οι Πολιτικοί μας έναν νέο ελπιδοφόρο ειρηνικό δρόμο με αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

 • Το IMPERIUM, δεν έχει χρώμα, ούτε φιλάνθρωπες διαθέσεις...

 Αλλά μην θυσιάσουμε τις νέες γενιές για μια άδικη ανάφλεξη και εισβολή - καταδικαστέα από όλους τους εχέφρονες - στην Ανατολική Ευρώπη.

Δημήτρης Παπακώστας 5-5-22

 

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T3_05.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα