Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 177 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ο κύβος ερρίφθη! Το ΠΣ Θεσσαλίας με την ιστορική καινοτόμα απόφαση του στις 13-5-22 υπερψήφισε την Μελέτη ΠΕ του υπόψη μεγάλοι έργου ΑΠΕ στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού στη θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου Δήμου Αργιθέας.

 ^ Με τεκμηριωμένα βάσιμα επιχειρήματα, σε αντίθεση με εμμονικές εκδηλώσεις φορέων του νομού Άρτας (αρνητική απόφαση ΔΣ Γ Καραϊσκάκη - Τετραφυλλίας και του... άσχετου τοπικά ΔΣ Αμφιλοχίας!!!).

 ^ Ξεκινά με καλούς οιωνούς η μεγαλύτερη επένδυση / άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ/ στην πιο ερημούμενη - φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας και Ευρωζώνης.

 ^ Μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα οικονομικά δημογραφικά οικολογικά δεδομένα, η οικονομική Γεωγραφία της πιο όμορφης κοιλάδας, με την μετατροπή του ποτάμιου σε λημναίο ανθρωπογενές σύστημα! - όπως έχουμε τονίσει σε άλλο άρθρο μας.

 ~ Όπως έγινε στο φράγμα Πουρναρίου Αράχθου Άρτας, στη Μεσοχώρα Τρικάλων, στον Αλιάκμονα Κοζάνης, στα πολλά φράγματα επί του τού Αχελώου στην Αιτωλία από 1958 και Μέγδοβα στη λίμνη Πλαστήρα.

 ~ Η επένδυση του ομίλου Τέρνα ΑΕ - που κίνησε, «ξεκόλλησε», το σχέδιο της ΔΕΗ (1964), τροποποιώντας επί τα βελτίω, μπορεί να παρομοιαστεί με έναν «τεχνολογικό απινιδωτή» που θα εμφυσήσει ζωή, θα χαρίσει ενέργεια σε μια βαλτωμένη τοπική οικονομία (ΑΕΠ κατά κεφαλήν: 350€ μηνιαία - ΟΓΑ) και υπό δημογραφική συρρίκνωση οικισμούς - κοινότητες.

 • Απορούμε με τα επιχειρήματα των γειτόνων της Άρτας: Γράφουν: έχουμε το “προνόμιο” της.., καθυστέρησης - δηλ. να μείνουμε... αμόλυντοι από την πρόοδο, φτωχοί και απομονωμένοι όπως οι φυλές στον Αμαζόνιο - ότι πνίγονται οι... τροχαλίες (περαταριές) δηλ. τα σκουριασμένα από την αχρησία συρμάτινα καλώδια - που κάλλιστα μπορούν να μετακινηθούν και να μην χαθούν πιο χαμηλά προς Γέφυρα Αυλακίου / Καταφυλλίου.

 ^ Δεν μας λένε: για το φράγμα Συκιάς γιατί ήταν θετικοί;

 ^ Πόσες αποζημιώσεις έχουν λάβει οι φίλοι των Πηγών Τετραφυλλίας από Ελληνικό Δημόσιο;

 ^ Έχασαν ή κέρδισαν από την υπό ολοκλήρωση επένδυση της ΔΕΗ;

 * Οι της μακρινής Αμφιλοχίας από που ορμώνται και έχουν άποψη για τμήματα που ανήκουν στη Θεσσαλία και Ήπειρο - Άρτα;

 ~ Μας ρώτησαν εμάς όταν είπαν: Ναι στα Αιολικά όρους Γάβρογος ή στο μεγάλο έργο αντλησιοταμίευσης στην περιοχή τους;;;

  • Από πότε η ενεργειακή πολιτική, η αντί/ κλιματική, η εθνική ανάπτυξη γίνεται «αρμοδιότητα» ΟΤΑ που δεν έχουν την στελέχωση και υποδομή να αξιολογήσουν καινοτόμα έργα;
  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χάραξε έναν δρόμο ελπιδοφόρο που η Κυβέρνηση και τα κόμματα οφείλουν να στηρίξουν.
  • Το ΔΣ Αργιθέας να αδράξει την μοναδική ευκαιρία, να τολμήσει και να διεκδικήσει διαπαραταξιακά και με διαφάνεια ανταποδοτικά έργα στα χωριά κοιλάδας Αχελώου ως πρώτα βήματα αμοιβαίας συνεργασίας και ωφέλειας με τον όμιλο Τέρνα ΑΕ, όπως και με τη ΔΕΗ για Συκιά.

 • Φίλοι όλοι! Φιλτάτη η Αλήθεια!

Δημήτρης Παπακώστας 15-5-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_245.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα