Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 12 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Του Φώτη Αλεξάκου

001 Aleksakos Fotis Μετά την πίεση που ασκείται για τις αναθέσεις και την εξ αυτών ροή αδιαφανούς χρήματος, θα νόμιζε κανείς ότι επιτέλους θα συνετιστούν και θα επιλέξουν διαφανείς διαδικασίες. Αμ δε. Θέλουν να συνεχίσουν τις αδιαφανείς διαδικασίες αλλά να τις κάνουν πιο κομψές.

Απεργάζονται το παρακάτω σενάριο. Θα συνεχίσουν τις αναθέσεις αλλά θα καλέσουν μεγαλύτερο αριθμό εργολάβων. Άρα θα πουν: να είδατε; πιο διαφανείς διαδικασίες. Δεν καλούμε μόνο τρεις, δηλαδή έναν, τον κολλητό με δύο υποστηρικτικές προσφορές, αλλά περισσότερους, άρα υπάρχει ανταγωνισμός, άρα διαφάνεια. Αυτό μπορούν να το πιστέψουν μόνο όσοι θέλουν να φάνε το κουτόχορτο.

 Τι συμβαίνει συνήθως όταν καλείται περιορισμένος αριθμός εργολάβων; Μοιράζονται πάλι τα έργα με

αδιαφάνεια ώστε να πάρουν όλοι οι κολλητοί είτε μόνοι τους είτε κατά ομάδες. Αντί δηλαδή να δοθούν τα έργα ένα ένα δίνονται όλα μαζί πακέτο. Έτσι και οι αναθέσεις γίνονται και υπάρχει καλύτερη έξωθεν μαρτυρία.
 Σε αυτή τη φάση χώρισαν τα έργα σε δύο κατηγορίες.

 Στην πρώτη θα καλέσουν μόνο Καρδιτσιώτες εργολάβους. Το παζάρι δίνει και παίρνει εδώ και ένα μήνα. Μια τα βρίσκουν, μια τα χαλάνε. Ενώ μέχρι τη Παρασκευή ήταν όλα καλά, σήμερα φαίνεται ότι χαλάει η συμφωνία αφού κάποιοι εργολάβοι θέλουν περισσότερα.

Η αδιαφάνεια συνεχίζεται. Τώρα μέσα στο παζάρι μπήκε και η υποστήριξη της διαδικασίας έναντι του Αλεξάκου. Αιρετοί και μη, ζητούν δηλώσεις υποστήριξης. Η καθεστωτική αντίληψη σε όλο το μεγαλείο της. Λένε ότι με αυτά που γράφει ο Αλεξάκος, θα μπει οικονομικός εισαγγελέας. Αλήθεια; Ο εισαγγελέας θα μπει για αυτά που γράφονται ή για αυτά που γίνονται;

 Το έχουμε πει δεκάδες φορές, δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.
 Ένας είναι ο δρόμος της ταχύτητας, της διαφάνειας και της μη σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

 Επίκληση μεν του κατεπείγοντος ώστε να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες, ανοιχτή πρόσκληση δε, σε όλους όσοι έχουν το δικαίωμα. Επίσης οι προσφορές να δίνονται ηλεκτρονικά ώστε να αποφευχθεί η συνεννόηση μεταξύ των εργολάβων και να δώσουν χαμηλή προσφορά.

 Κάθε άλλος τρόπος είναι αδιαφανής και ύποπτος. Ήδη μέχρι τώρα με τον αδιαφανή τρόπο ανάθεσης - μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας - περίπου 10.000.000 € σπαταλήθηκαν και δεν έγιναν έργο.

 Αν συνεχιστούν οι αναθέσεις ακόμη 5.000.000 € θα χαθούν κάτω από το τραπέζι.

 Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση και κυρίως από τους υπουργούς και τους τοπικούς βουλευτές. Θα συνεχίσουν να πίνουν το αμίλητο νερό που τους καθιστά συνυπεύθυνους;

 Τέλος, επειδή με ρωτάνε; είχες απάντηση σε όλα αυτά τα σοβαρά που καταγγέλλεις; η απάντηση είναι: καμία. Ούτε είχα, ούτε θα έχω. Η λογική τους είναι: κάνουμε τη δουλειά μας με τη λιγότερη δυνατή δημοσιότητα. Κάθε απάντηση θα φέρει ανταπάντηση, άρα μεγαλύτερη δημοσιότητα.

 Άστον να λέει, θα ξεχαστούν όλα σιγά σιγά.

 Σημασία έχει τι κάνουν οι πολίτες. Μόνο βρίζουν που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τη βενζίνη και παράλληλα ανέχονται την αδιαφάνεια και τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφισή τους;

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img069.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα