Ela na paiksoume

Koumpouriana

06 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Γινόμαστε μάρτυρες μιας γραφειοκρατικής τρέλας, που επιτείνεται από την πλήρη διάλυση υπηρεσιών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) Καρδίτσας με ακέραιη πολιτική ευθύνη του Περιφερειάρχη - του Τοπικού Αντιπεριφερειάρχη.

 • Η ΔΤΕ ως κύριος του έργου και επιβλέπουσα υπηρεσία καθυστερεί επί μήνες την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων (νέα ΑΕΠΟ - χώροι απόθεσης μπάζων) με συνέπεια να μην επανεκκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της κεντρικής σημασίας επαρχιακής οδού 9: ’Σπηλιώτισσα - Λίμνη Στεφανιάδας - Αετοχώρι [όπου ανάδοχος από 2019 η ΤΕΚ ΑΕ] και Β΄ Μάραθο - Διασταύρωση Βραγκιανών’ (περί τα 15 χλμ σνλ).

 ^ Στην αρχή οι υπεύθυνοι της Περιφ. Αρχής έριχναν, ως συνήθως, τις ευθύνες αργοπορίας στο Δασαρχείο Μουζακίου... όταν αποδείχτηκε αυτό ψέμα, αφού οι υπηρεσίες του Δασαρχείου - Δ/νσης Δασών ήταν συνεπείς καθ’ όλα, έδιναν σε διαμαρτυρόμενους Αργιθεάτες

 [δυστυχώς οι τοπικοί Αιρετοί 17+1 δεν έδειξαν ενδιαφέρον, δεν έκαναν ούτε μια παράσταση για το θέμα] υποσχέσεις ότι τα χαρτιά είναι στη Λάρισα στον αρμόδιο (κ. Παπαδημητρίου)...

 ^ Σε τηλεφ. κλήσεις ο εν λόγω απαντούσε: “Ουδέν έγγραφο έχουμε λάβει από ΔΤΕ Καρδίτσας για την νέα ΑΕΠΟ δρόμου Λίμνη - Αετοχώρι με ανάδοχο την ΤΕΚ ΑΕ.”

 ^ Χθες ο Μηχανικός κ. Κωστάκης δήλωσε - έγκυρες πληροφορίες: “Ίσως απαιτηθούν από 10 έως 20 και πλέον μέρες ακόμη“…

 • Ήτοι μέσα Ιουλίου... και η εργολαβία ΤΕΚ ΑΕ θα μένει στάσιμη, άεργη!

 ^ Τέλη Σεπτεμβρίου πιάνουν τα πρωτοβρόχια στο Αετοχώρι (1000μ).

 • Οι πιστώσεις που με σκληρό αγώνα πέτυχαν οι Αργιθεάτες το 2016-18 από Υπ Υποδομών (Χρ. Σπίρτζης - Γ. Δέδες - Π. Βράντζα) άνω 7.500.000€ δεν απορροφώνται, δεν μετατρέπονται σε χρήσιμες Υποδομές σε έναν ορεινό δρόμο που ενώνει χωριά Ανατολικής με Αχελώου, την Άρτα/ Ι. Μ. Σέλτσου με Ι. Μ. Σπηλιώτισσας.

 • Η επιβλέπουσα ΔΤΕ Καρδίτσας καθυστερεί άνευ λόγου και απαξιώνει την Αργιθέα και τους δημότες της...

 1. Ουδεμία επίσκεψη στελεχών στον χώρο εκτέλεσης του έργου.

 2. Ουδεμία συνεργασία με Δημ. Αρχή και 17 Αιρετούς, ούτε με Ιερά Μητρόπολη που ενδιαφέρεται σφόδρα για ολοκλήρωση ασφάλτου.

 3. Ουδεμία αποτελεσματική παρέμβαση του Τοπικού Αντιπεριφ/ρχη ή του ίδιου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

 ^ Καλές οι Ημερίδες και οι... πλακέτες αλλά πιο καλά τα έργα εδαφικής κοινωνικής συνοχής...

 • Το Υπ. Υποδομών οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο χρήμα που διαθέτει για σημαντικά έργα σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές, να επιβάλλει κυρώσεις και εν τέλει να άρει την επίβλεψη του υπόψη έργου και να οριστεί ως επιβλέπουσα υπηρεσία η Κεντρική του Υπ. Υποδομών προ της ανεπάρκειας ΔΤΕ.

 • Δεν μας προκαλεί εντύπωση πλέον, ούτε η σιωπή της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΣ, ούτε των τοπικών αιρετών - που έπρεπε να είχαν κατασκηνώσει έξω από Τζέλλα και Μπλατσούκα /Κουμουνδούρου -Καρδίτσα ή των φορέων (κοινοτάρχη - συλλόγων) γιατί λείπει η αίσθηση ευθύνης προς τους Αργιθεάτες και την Πατρίδα!

 ...Για όλα ίσως φταίει το κεντρικό κράτος... η κυβέρνηση που χορηγεί χρήματα, τα οποία λόγω ανικανότητας τοπικών υπηρεσιών λιμνάζουν και η απορρόφηση γίνεται με ρυθμούς χελώνας - με εργασία μόλις 2-3 μηνών το χρόνο…

 * Η άλλη εργολαβία: Έως Λίμνη έγινε η μισή... μόλις 2 χλμ άσφαλτος με πολλά προβλήματα στήριξης πρανών και χωματόδρομο στο πιο επικίνδυνο τμήμα (άνωθεν Λίμνης Στεφανιάδας).

 • Οι Βουλευτές, οι Αιρετοί, τα κόμματα, οι παρατάξεις θα τολμήσουν επιτέλους να συγκρουστούν με την Αυτοκρατορική Αλαζονεία των Θεσσαλαρχών;

 Επισημαίνουμε: Πρώτα θα γίνουν οι Βουλευτικές και μετά οι Τοπικές εκλογές!!!

 • Η Ορεινή Αργιθέα Απαιτεί: Δημόσια ενημέρωση - ανάληψη ευθυνών, άλλως παραίτηση ή αποπομπές...

Δημήτρης Παπακώστας 18-6-22

Π. Εν. Αργιθεατών Θεσσαλών.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_230.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα