Ela na paiksoume

Koumpouriana

25 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 345 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Επιμένουμε με...ρεαλιστική αισιοδοξία, γιατί βαθιά πιστεύουμε ότι οι απλοί πολίτες, οι μόνιμοι ορεινοί κάτοικοι που επιμένουν να ζουν στα απόμακρα χωριά του Αχελώου και Αργιθέας, αξίζουν ίση μεταχείριση, σεβασμό και αξιοπρέπεια από όλους τους φορείς:

 Κράτος - Αυτοδιοίκηση - Ιδιωτικές Εταιρίες (ΚΤΕΛ).

 ^ Ενώ το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας έχει ανακοινώσει όλα τα ενδονομαρχιακά δρομολόγια του αναλυτικά (προς Εκκάρα, θραψίμι, Αμάραντο, Λίμνη Πλαστήρα κα), άνευ ιδιαίτερου λόγου αγνοεί τους επιβάτες της Δυτικής Αργιθέας και δεν αναγράφονται τα δρομολόγια, που με παρεμβάσεις μας επιτέλους κίνησαν πάλι από 6-6-22.

 ^ Μπήκαμε στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ, πολύ αναλυτική και όμορφη, πλην όμως ουδέν για δρομολόγια

λεωφορείου από Μουζάκι (πρακτορείο ΚΤΕΛ δίπλα στην Αγορά) προς Ανθηρό - Βραγκιανά - Αργύρι και αντίστροφα.

 ^ Στείλαμε μέιλ στο ΔΣ ΚΤΕΛ και στον Γ.Γ. Μεταφορών για τα δίκαια αιτήματα μας: πρόσθετο δρομολόγιο κάθε Παρασκευή θερινούς μήνες με αυθημερόν επιστροφή (χωρίς διανυκτέρευση για μείωση κόστους) και ευρεία ανακοίνωση / δημοσιοποίηση δρομολογίων προς Δυτ. Αργιθέα), καθώς και στον αρμόδιο Τοπικό Αντιπ/ρχη.

 * Σημειωτέον ότι στην ιστοσελίδα ΚΤΕΛ Καρδίτσας αναγράφεται λάθος η ηλεκτρονική διεύθυνση: Email (αντί ορθού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. γράφει: info@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 ^ Ελπίζουμε να εισακουστούν οι παρατηρήσεις και αν υπάρχει αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αργιθέας για Συγκοινωνία να έρθει σε επικοινωνία με Πρόεδρο ΔΣ ΚΤΕΛ για επίλυση των θεμάτων που διεκδικεί ο κόσμος που αδυνατεί να πληρώσει ιδιώτες ή να μετακινηθεί με δικό του λόγω απαγορευτικής τιμής καυσίμων.

 * Σε όλα τα καφενεία, ιστοσελίδες και τοπικά μέσα ΜΜΕ να υπάρχει Ειδική Ανακοίνωση

 ^ Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και από τον ευγενέστατο υπάλληλο του πρακτορείου ΚΤΕΛ στο Μουζάκι ανακοινώνεται με δικιά μας πρωτοβουλία (με πάσα επιφύλαξη):

———————————-

 1. Κάθε Δευτέρα ώρα 2 μ.μ. (μεσημέρι) έχει λεωφορείο για γραμμή από Μουζάκι έως Αργύρι. Φθάνει τέρμα περί ώρα 4:30 μ.μ.

 Διανυκτέρευση στο Αργύρι./ το πρώτο των Αθηνών το προλαβαίνει Μουζάκι.

 2. Κάθε Τρίτη πρωί περί ώρα 5:30 π.μ. αναχωρεί από Αργύρι για Μουζάκι αφού διέλθει από Κελάρια - Νεχώρια - Βραγκιανά (κέντρο) περί ώρα 6:15π.μ. - Μάραθο - Ανθηρό - Μουζάκι. Φθάνει Μουζάκι περί ώρα 8 π.μ.

 @ Οι επιβάτες κάτοικοι έχουν έξι (6) ώρες περίπου για αγορά - φαρμακεία - υπηρεσίες -αναψυχή - εμπόριο κλπ, λίαν εξυπηρετικό.

 3. Κάθε Τρίτη ώρα 2 μ.μ. αναχωρεί το λεωφορείο ΚΤΕΛ από Μουζάκι προς χωριά Δυτικής και έως Αργύρι, εφόσον υπάρχουν επιβάτες έως το τέρμα.

 ^ Άλλως, επιστρέφει από το σημείο που θα κατέβει ο τελευταίος επιβάτης (δυνητικά: Βραγκιανά - Μάραθο κλπ).

 @ Γι’ αυτό καλό είναι οι επιβάτες και οι αιρετοί να έχουν το κινητό τηλέφωνο του οδηγού του ΚΤΕΛ για να έχουν πλήρη ενημέρωση (για δέματα, φάρμακα κα).

 • Πριν τον κοβιντ19 το λεωφορείο έκανε διανυκτέρευση και Τρίτη βράδυ στο Αργύρι.

 Στα πλαίσια της μείωσης κόστους περικόπηκε, συμμαζεύτηκε.

 Προσωπικά, κρίνουμε αναγκαία την περιστολή δαπάνης, να υπάρχει αλληλοκατανόηση μεταξύ επιβατών και ΚΤΕΛ, με το οποίο υπάρχει μακροχρόνια καλή επαφή.

 @ Εννοείται ότι αν υπάρχει επιβάτης που επιθυμεί να ταξιδέψει προς Μουζάκι την Τρίτη απόγευμα, μπορεί με συνεννόηση με ΚΤΕΛ και οδηγό λεωφορείου.

 4. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8,70€: Μουζάκι - Αργύρι (85 χλμ). Ήτοι ένα ευρώ ανά 10 χλμ. Εκδίδεται και μειωμένο για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ κα.

 Λίαν προσιτό στη σημερινή ζοφερή συγκυρία. Για να πάει ένας Τρίτη και να γυρίσει πληρώνει ποσό: 17,40€ - ενώ με ΤΑΧΙ πάνω από 60χ2....!

 5. Οι τοπικοί αιρετοί όλων των παρατάξεων πρέπει να πιέσουν τον αρμόδιο Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο ΔΣ ΚΤΕΛ ώστε να προστεθεί ένα δρομολόγιο έως 9 Σεπτεμβρίου Παρασκευή από Μουζάκι έως Βραγκιανά (τουλάχιστον) και από εκεί έως Αργύρι εφόσον υπάρχουν επιβάτες με φροντίδα Δήμου.

 @ Επιστροφή άμεση προς Μουζάκι. Μιλάμε για 10 δρομολόγια Παρασκευής.

 6. Είναι γνωστό ότι το κράτος, το αρμόδιο Υπουργείο επιδοτεί τα ΚΤΕΛ για άγονες ορεινές διαδρομές.

 * Συνεπώς το ΚΤΕΛ οφείλει να μην απαξιώνει τα ορεινά και κόσμο μας.

 Να ενημερώνει ισότιμα όλους και όλων των περιοχών!

 ^ Η εκάστοτε Δημ. Αρχή να γνωρίζει ότι η Συγκοινωνιακή Εξυπηρέτηση των κατοίκων, των υπερηλίκων - ΑΜΕΑ και υπαλλήλων του αποτελεί υποχρέωση εκ του νόμου (άρθρο 83 ΔΚΚ, ως ισχύει και ν 3852/2010).

 @ Πρακτορείο ΚΤΕΛ - Μουζάκι: 2445041221.

Δημήτρης Παπακώστας

Π.Εν. Αργιθεατών Θεσσαλών /22-6-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T1_16.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα