Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

028 Souflias Oikonomou Σκαλίζοντας το αρχείο μας (ενεργό δράση στην Ορεινή Αυτοδιοίκηση από το 1991: κοινοτικός σύμβουλος - Δήμαρχος 8ετια - δημ. σύμβουλος - πρόεδρος ΔΣ, ξεφυλλίζοντας παλιό τύπο και έντυπα, εστίασα στην χρονική περίοδο 2007-2009, χρόνια εντατικής εργασίας για τα μεγάλα έργα Αχελώου - φράγμα Συκιάς χάρι στην σοφή και συνάμα δυναμική πολιτική παρουσία και δράση του Λαρισαίου Πολιτικού Γ. Σουφλιά, του πιο εργατικού για τα Θεσσαλικά συμφέροντα Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

 ^ Κατάφερε να ξεκολλήσει παγωμένα έργα Αχελώου στη Συκιά, την Μεσοχώρα και την Δρακότρυπα.

 ^ Παρέκαμψε με πολιτική μαεστρία τις ακαμψίες των Δικαστικών αρχών.

 ^ Εισηγήθηκε νόμο στην Βουλή που επιτάχυνε τα επείγοντα έργα σωτηρίας της Θεσσαλίας και του κλίματος (αειφορικά έργα - καθαρή ενέργεια - αξιοποίηση υδάτων - ισορροπία μεταξύ περιφερειών Δυτικής Ελλάδας > Θεσσαλίας.

 • Σήμερα η σύγχρονη ΝΔ που κυβερνά επί 3 έτη και η γαλάζια Περιφ. Αρχή επί 12 -από το 2011, παρότι θεωρητικά τάσσονται υπέρ των έργων Αχελώου, διστάζουν να δείξουν τόλμη και αποφασιστικότητα ...κλώθουν και αερολογούν από συνέντευξη... σε ημερίδα και από τα: Θα στο.., αναμείνατε Θεσσαλοί, πότε θα ηρεμήσουν οι Αιτωλοί, οι οικολόγοι...

 * Παρότι συντάσσονται υπέρ των έργων και το ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

 ^ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ξεκαθαρίσει - προς τιμή του, παρότι διαφωνούμε - από καιρό: όχι στο έργο εκτροπής - όχι στο φράγμα Συκιάς / Ναι στο Υδροηλ. Μεσοχώρας και Μουζακίου.

 • Η ορεινή Αργιθέα εν τω μεταξύ υφίσταται τα βασανιστήρια των ημιτελών καταστροφικών έργων στη Συκιά - Αγορασιά. Την άθλια επικίνδυνη βατότητα κεντρικών οδικών δικτύων, αισθητική μουτζούρα στο άγριο περιβάλλον.

 ^ Ο θεσσαλικός κάμπος ερημώνεται, σαχαροποιείται, διψάει, παράγει όλο και λιγότερα...

 •• Σήμερα, είναι κοινώς παραδεκτό, ότι λείπει ο Γιώργος Σουφλιάς, η πολιτική του ενόραση, η αποτελεσματική του δράση!

 ^ Επειγόντως ζητείται ο άξιος διάδοχος του, ο πολιτικός - αιρετός που θα συνεχίσει το έργο υπέρ Θεσσαλίας!

 @ Ο φωτογραφικός φακός εκείνης της εποχής αποτυπώνει συνάντηση του Δήμαρχο Αχελώου Θαν. Μ. Οικονόμου (2007-2010) με τον Θεσσαλό ΥΠΕΧΩΔΕ στην Συκιά.

 Εξαγγελίες για συνέχιση έργων, για κοιλαδογέφυρα Συκιάς που έμειναν στα χαρτιά... λόγω ευρωκρίσης 2010 - μνημονίων έως 2018.

 • Επόμενη φωτό: το έργο - θαύμα του εθελοντισμού και συνέργειας στον οικότυπο Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών.

 • Η ασφαλτόστρωση έως Δένδρο και σε Κελάρια Καταφυλλίου 2008-9.

 * Η δυναμική καποδιστριακή περιοχή Αχελώου πρωτοστατεί στα τοπικά δρώμενα του ενιαίου Δήμου Αργιθέας, διαθέτει άξιους αιρετούς στο ΔΣ, με γνώση και πείρα, ευχόμαστε να ηγηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση ποιότητας ζωής όλων των Αργιθεατών και να μην... απαιτηθεί η επάνοδος έμπειρων Κιγκινάτων [που για την ώρα έχουν αποσυρθεί στους αγρούς τους] για να σώσουν την Πατρίδα σε μια ζοφερή συγκυρία: κλιματικής, ενεργειακής, οικονομικής και υγειονομικής κρίσης...

 • Με αειφορικές επενδύσεις, πατριωτική ενότητα, πίστη Μπορούμε!!! Το άλμα που χρειάζεται η Αργιθέα - ολόκληρη η Θεσσαλία!
Δημήτρης Παπακώστας 2-7-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_358.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα