Ela na paiksoume

Koumpouriana

06 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Η αυτοαποκαλούμενη «Πρωτοβουλία για ανάδειξη - διάσωση Κοιλάδας Αχελώου» - αγνώστων λοιπών στοιχείων - συνεχίζει ανεπιτυχώς την επίθεση εναντίον των Αιρετών της ορεινής Αργιθέας και ιδιαίτερα κατά του Δημάρχου Ανδρέα Β. Στεργίου, ο όποιος προεδρεύει και του Ορεινού Δικτύου Πίνδος* (Δήμοι και Αναπτυξιακές Εταιρίες) - ίδρυση: 21-10-2016

 • Χάριν εντυπώσεων καλεί τον πρόεδρο του Δικτύου να δημοσιοποιήσει, να λάβει θέση επί του Αειφορικού έργου - φράγμα και Υδροηλεκτρικό Αυλακίου 83MW/ ύψος 90μ - και της ΜΠΕ που κρίθηκε θετικά από το αρμόδιο ΠΣ Θεσσαλίας - το επίσης τοπικά αρμόδιο ΔΣ Αργιθέας

με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των κοινοτικών οργάνων δημ. ενότητας Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας.

 ^ Θετική απόφαση και από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης.

 * Άρνηση και αντίδραση υπάρχει από την πλευρά ΟΤΑ Άρτας και φορείς.

 ^ Το ΔΣ Αμφιλοχίας άλλα αποφάσισε και άλλα λέγονται, παρότι ειναι τοπικά αναρμόδιο αφού δεν επηρεάζεται κατ ουδένα τρόπο από το υπόψη φράγμα ΑΠΕ.

 • Σεβαστές όλες οι θέσεις και απόψεις, όμως στην Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και θεσμοί:

 1. Στο μνημόνιο Συνεργασίας Δήμων για επανεργοποίηση ορεινής ζώνης Πίνδου του 2016 δεν προβλέπεται αρμοδιότητα κρίσης ή γνωμοδοτήσεων επί ΜΠΕ έργων.

 Ας διαβαστεί με προσοχή.

 2. Το Δίκτυο Πίνδος δεν είναι... ανώτερος θεσμός ΤΑ ούτε δευτεροβάθμιο αυτοδιοικητικό όργανο. Είναι ένα συντονιστικό όργανο Δημάρχων και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία - δεν νοείται πλειοψηφία σε Συντονιστικά Όργανα.

 3. Η λειτουργία του ΔΣ Του Δικτύου διέπεται από τον Κανονισμό του και είναι εξωθεσμική κάθε κριτική από εθελοντικές κινήσεις ή πρωτοβουλίες που θέλουν να εκμαιεύσουν - Ντε και καλά - ανακοινώσεις επί θεμάτων που το ΔΣ Πίνδος έχει αναρμοδιότητα βάσει πολιτικών κανόνων, νόμων και Δεοντολογίας.

 4. Ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Αργιθέας ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και εκπροσωπεί όλους τους Αργιθεάτες. Απαιτούν οι δημότες μας να δείχνεται σεβασμός προς το πρόσωπο, από κάθε διαμαρτυρόμενο που έχει αντίθετη άποψη για τοπικό θέμα. Όποιος υποτιμά ή θίγει το πρόσωπο του Δημάρχου Αργιθέας, προσβάλλει ευθέως την Ορεινή Πατρίδα, τους Αργιθεάτες συνολικά!

 Ας το ξεκαθαρίσουμε δια παντός...

 5. Είναι αδιανόητο και προκλητικό να δεχτούμε να έχουν καθοριστική άποψη για Αειφορικο Αναπτυξιακό Μεγάλο έργο στην εδαφική περιφέρεια Αργιθέας και Θεσσαλίας πχ οι αιρετοί Καλαμπάκας ή Τζουμέρκων με αυτονόητο σεβασμό στους συγκεκριμένους ΟΤΑ και Αιρετούς τους.

 • Ψυχραιμία κκ της «Πρωτοβουλίας».. το καλάμι βλάπτει.. ρεαλισμό και καταλλαγή συνιστούμε ταπεινά...

 • Δεν πτοούνται οι Αργιθεάτες - Θεσσαλοί από μακροσκελείς άνευ ουσίας τοποθετήσεις.., ξένες στα ήθη και στις ανάγκες της πιεστικής συγκυρίας!

 * «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ», ΑΣΤΙΚΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΑΜΚΕ). Διαβάστε το καταστατικό ΕΔΩ

Δημήτρης Παπακώστας 6-7-22

 

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_392.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα