Εκτύπωση
Γράφει ο Λάζαρος Καραούλης*
03 Karaoulis Lazaros Είναι πραγματικά λυπηρό για έναν πρωθυπουργό να παραδέχεται μπροστά στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πως τρία χρόνια στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας δεν έχει ακόμη σχέδιο για την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, όπως αυτής της Ανατολικής Αττικής.

 Αυτό συνέβη τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, όπου ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής, συνάντησε τους 13 δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Παλλήνη και συνεχίστηκε σε ένα κομματικό show στους υπόλοιπους σταθμούς του.

 Η αδιαφορία και η αδράνεια της κυβέρνησης γιγάντωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι

πολίτες, με τους δημάρχους να ζητούν λύσεις εδώ και τώρα σε υπόμνημα που κατέθεσαν, ζητώντας μεταξύ άλλων, αύξηση του προϋπολογισμού, προσλήψεις προσωπικού, μέτρα και επιδοτήσεις για την πολιτική προστασία, διαχείριση των παραλιακών μετώπων από τους δήμους, βασικά έργα υποδομών και μέτρα κατά της εγκληματικότητας.

 Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει πως πρέπει να υπάρξει ένα master plan για την συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, αντίθετα οι πολίτες καθημερινά αναζητούν άμεσες λύσεις στα παρακάτω φλέγοντα ζητήματα:

Άξιον απορίας όμως παραμένει γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε το πραγματικά δυνατό του χαρτί στην προχθεσινή σύσκεψη.

 Ο λόγος για την δημιουργία του πολυαναμενόμενου Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, το οποίο ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει από στελέχη της ΝΔ αλλά ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν αναφορά!

 Ο Πρωθυπουργός 3 χρόνια μετά θυμήθηκε την Ανατολική Αττική, εμφανίστηκε όμως χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα και χωρίς απαντήσεις για τα χρόνια προβλήματα. Οι πολίτες επιζητούν άμεσα λύσεις, τα έργα που διαφήμισε στις κομματικές του συγκεντρώσεις αργούν να υλοποιηθούν και να δημιουργήσουν οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

 Χρειαζόμαστε άμεσα δραστικές λύσεις για την ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων και το ΠΑΣΟΚ καταθέτει καθημερινά σοσιαλδημοκρατικές προτάσεις, άμεσα εφαρμόσιμες, τις οποίες θα επιβάλλουμε την επομένη των εκλογών όταν οι πολίτες μας εμπιστευτούν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

*Ο Λάζαρος Καραούλης είναι Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

 Αναδημοσίευση από «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr