Ela na paiksoume

Koumpouriana

25 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ο Ιούλιος οδεύει στο τέλος του, ο καύσωνας...απειλεί και οι πολίτες αγωνίζονται να αποδράσουν λίγες μερες σε διακοπές, ψάχνοντας στο πορτοφόλι τους τα τελευταία ευρώ που δεν δόθηκαν υπέρ κρατικών φόρων, λογαριασμών ΔΕΗ, καύσιμα... να πάρουν τα βουνά, τα ποτάμια!

 * Ο νομός Καρδίτσας παραμένει προτελευταίος στην κλίμακα ΑΕΠ - ανάπτυξης, με ανισότητες και υποδομές περασμένου αιώνα.

 ^ Οι Κοινοβουλευτικοί, τα κόμματα σε σχετική απραξία χωρίς να δύνανται τρία χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές

του 2019 να δώσουν στον αδικημένο νομό μας - ουραγός στη Θεσσαλία - την έμπνευση, τον τόνο, τον αναγκαίο βηματισμό, την ελπίδα για ένα αύριο φωτεινό και αντάξιο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Καρδίτσας και των πολιτών της.

 Τις επενδύσεις για τοπική ανόρθωση.

 ^ Οι Αυτοδιοικητικοί, οι τοπικές παρατάξεις σε περιδίνηση λόγω κυρίως της καλλικρατικής γραφειοκρατίας, της μη παραγωγής έργων, του νέου υπερπλειοψηφικού εκλογικού νόμου για ανάδειξη τοπικών αρχών (4804/21), που καταργεί θεσμικά αντίβαρα, συλλογικά σώματα και τον ιστορικά δικαιωμένο κοινοτισμό...

 • Τα μεγάλα έργα παραμένουν άπιαστος στόχος (φράγμα Συκιάς - νερά Αχελώου στον κάμπο - ημιτελείς άξονες προς Λάρισα - προς Άρτα - Ευρυτανία - Αιτωλία / χωματόδρομοι σχολικοί δρόμοι / οδικός κοινωνικός αποκλεισμός ορεινών) - η πλειοψηφία αργόσυρτη, η μείζων μειοψηφία ανύπαρκτη στο ΠΣ Θεσσαλίας... νηνεμία - αφωνία!

 • Ενώ τρία χρόνια απραξίας κ σιωπής παρήλθαν... εν μέσω καύσωνα ξαφνικά εμφανίζονται... νεοσωτήρες,

 «Υπερκομματικοί - κομματάρχες» με αίσθηση ότι το.., κόμμα και η ιστορία τους έχει αδικήσει πριν πολλά χρόνια και με σχοινοτενείς προτάσεις δηλώνουν παρουσία με έκκληση για: Συντονιστικά Όργανα Αγώνα με.., θεία φώτιση και εξωθεσμική ηγεσία!

 • Ταχεία η παρέμβαση αυτοδιοικητικού του ΔΣ Της πόλης, αντίλογος μεστός και ευθύβολος - οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε - που σηματοδοτεί την...προθέρμανση ενόψει του εκλογικού αγώνα: των εθνικών αλλά και αυτοδιοικητικών εκλογών που θα γίνουν από Άνοιξη έως Οκτώβριο 2023...

 ^ Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, τζαρτζαρίσματα σκληρά, ως προβλέπεται, για την «χρυσή πενταετία» - που η καλή μας κυβέρνηση θεσμοθέτησε για: •Δημάρχους •Περιφερειάρχες •αιρετούς, καθιστώντας τους μονοκράτορες - δεσπότες!!! - που όμως θα προκαλέσει... εμφύλιες διαμάχες, ενδοκομματικά δράματα,ανελεητο ανταγωνισμό μεταξύ πολιτευτών - βουλευτών... και μάλιστα με Απλή - Απλή Αναλογική!!!

 [Στις τοπικές με πλειοψηφικό!!!]

 • Προφήτες και... «ψευδοπροφήτες» θα εμφανιστούν να σώσουν την Ουραγό Καρδίτσα, την Λαρισοκεντρική Θεσσαλία, τις υπό δημογραφική συρρίκνωση πόλεις και χωριά!

 •• Οι αυθεντικές αληθινές προτάσεις από κάτω προς τα επάνω για γνήσια αυτοδιοίκηση με αποκέντρωση και κοινοτισμό (χωριστή κάλπη για ΚΣ σε άλλον χρόνο) - τετραετή θητεία, άνευ κομματικών καπέλων, δυστυχώς αγνοούνται από τα κεντρικά επιτελεία, τις «κλειστές λέσχες»...

 * Η Κυβέρνηση, η Βουλή, η ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ των ισχυρών ΟΤΑ... έσπειραν ανέμους κ θα θερίσουν θύελλες!

 * Ο αντίλογος - διάλογος των φίλων: Νίκου Παππά - Κώστα Γκαβογιάννη στέλνει τα πρώτα μηνύματα!

 Μην τον υποτιμήσουν τα επιτελεία...

 ^ Η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων όσο πάει και γίνεται πιο έντονη...

 Ας προσδεθούμε όλοι για τις μετωπικές... συγκρούσεις!

 ^ Ο σώζων εαυτόν... σωθήτω για την Καρδίτσα και την Θεσσαλία μας!

Δημήτρης Παπακώστας 22-7-22

[Αιρετός ΤΑ Αχελώου Θεσσαλίας 1991-2019]

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
29-08-2010-08.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα