Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Η παρούσα Περιφερειακή Συμπολίτευση, ο Περιφερειάρχης (θέλουμε να πιστεύουμε: ολόκληρης) της Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρίσκονται στο τιμόνι από το 2011 - επί 12 συναπτά χρόνια....

 Ουδέποτε σε αυτά τα χρόνια φάνηκε στα χωριά της κοιλάδας Αχελώου, της καποδιστριακής δημοτικής ενότητας Αχελώου Δήμου Αργιθέας ΠΕ Καρδίτσας.

 ^ Ούτε μια φορά δεν παρέστη (ή δεν προσκλήθηκε αρμοδίως;) σε ανοιχτό ΔΣ Αργιθέας είτε μόνος του, είτε με την νέα πρόεδρο ΠΣ -ή και τους επικεφαλής παρατάξεων ΠΣ, για ζωντανή συζήτηση των ζωτικών προβλημάτων

που βιώνει η απόμακρη ορεινή περιοχή στην άκρη της ισχυρής Θεσσαλίας - εμείς λέμε: στην πύλη προς θεσσαλική περιφέρεια από Ήπειρο Αρτα - Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία Στερεά!

 ^ Επειδή η κοιλάδα Αχελώου είναι τόπος όπου εκτελούνται ή σχεδιάζονται μεγάλα αειφορικά έργα, η πατρίδα όπου τα νερά του μυθικού ποταμού (ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο) θα στραφούν -και με τη δική μας συναίνεση χάριν των φίλων Θεσσαλών -προς τον διψασμένο υπο ‘σαχαροποίηση’ θεσσαλικού κάμπου, όπου τα ημιτελή παρατημένα έργα του Ελληνικού Δημοσίου στη Συκιά: φράγμα - 5 οδικές σήραγγες του ομίλου ΔΕΗ και όπου δημογραφικά αντιστεκόμαστε με νέες οικογένειες και παιδιά, που μετακινούνται δυστυχώς καθημερινά εν ετει 2022 σε σχολικούς χωματόδρομους (4 παιδιά -μικροί μαθητές στην συνοικία των Ρογκίων στα Θεσσαλικά Βραγκιανά: η μοναδική χωρίς εκατοστό ασφάλτου ενορία!!!)

 ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για λόγους ηθικής, πολιτικής ορθότητας, δεοντολογίας και σεβασμού προς τις ορεινές δυσπρόσιτες απόμακρες περιοχές να παραστεί επί τόπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας την περίοδο που προσφέρεται - προτείνουμε: Από 6 Αυγούστου Ι Μ Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο ΚαστροΜονάστηρο Βραγκιανών και έως 28 - Αυγούστου ε.ε.

 * Η παρουσία του στα ορεινά ακριτικά χωριά θα τονώσει το αίσθημα ενότητας και τη θεσσαλική συνείδηση των Αργιθεατών και των παιδιών μας.

 ^ Θα άρει παρεξηγήσεις ετών περί αποκλεισμού και απαξίωσης του τόπου μας.

 ^ Θα συμβάλλει στον διάλογο, τη σύνθεση απόψεων για εξεύρεση άμεσων λύσεων στα ζωτικά αιτήματα για οδική ασφάλεια, σύγχρονο οδικό δίκτυο σε διαπεριφερειακής σημασίας τμήματα ελαχίστων χιλιομέτρων, στη δικαίωση όλων για μια Θεσσαλία με ισόρροπη Ανάπτυξη.

 ^ Στη σύμπηξη ενός Πανθεσσαλικού Διεκδικητικού Μετώπου για δικαιότερη κατανομή κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων υπέρ μειονεκτικών περιοχών.

 @ Απόντες δυστυχώς - πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης - είναι και οι εκπρόσωποι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του ΠΣ και άλλων μικρότερων παρατάξεων.

 * Καλούνται οι Κοινοβουλευτικοί μας να συνδράμουν με αποτελεσματική παρέμβαση- και όχι με λόγια ή διπλωματικές περιστροφές - σε Λάρισα και Περιφερειακή Αρχή, ώστε η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί με συνδυασμό ενός Mini τοπικού συνεδρίου μαζί με το ΔΣ και ΔΑ Αργιθέας, τους γονείς, τα παιδιά, τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, τους ορεινούς Θεσσαλούς... ή έστω ανοιχτής Σύσκεψης Αιρετών.

 ^ Οι τοπικά αρμόδιοι Αιρετοί ας σκεφθούν για μια πιο επίσημη πρόσκληση προς την θεσσαλική ηγεσία, τους Αιρετούς ΠΣ που στην πλειοψηφία τους παραμένουν άγνωστοι στους δημότες Αχελώου - Αργιθέας… σιωπηλοί και αδρανείς!

 °Όλοι Αύγουστο στα πάτρια εδάφη, στη μοναδική φύση, στον φιλόξενο τόπο!

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Π.Εν. Αργιθεατών Θεσσαλών /27-7-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img118.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα