Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

040 Kerassous Dimitrios Νοιώθουμε την εσωτερική ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Γιατρό μας - [Δημήτρης Κερασσούς]-που υπηρετεί στο ορεινό άγονο απόμακρο (100χλμ από πόλη Καρδίτσας) Περιφ. Ιατρείο Θεσσαλικών Βραγκιανών από αρχές Ιουνίου 22, ενώ παράλληλα υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του, καταγόμενο από την όμορφη Καβάλα για την ετοιμότητα - αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού με μικρό αγοράκι [Χ.Σ.Μ] 22 μηνών στις 19-8-22.

 ^^ Ο μικρός μαζί με την αδελφή του, γονείς και άλλα παιδάκια έκανε μπάνιο στον Αχελώο ποταμό (Κοράκου) όταν μια σφήκα τον τσίμπησε στα χείλη.

 Προφανής και δικαιολογημένος ο φόβος του πιθανού αλλεργικού σοκ και ο πανικός της στιγμής.

 * Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Γιατρός που ήταν εν υπηρεσία τις μέρες της Παναγίας μας, πιστός στο ιατρικό καθήκον και έγιναν όλα τα αναγκαία ιατρικά βήματα και όλα πήγαν κατ’ ευχήν και ο μικρός χαμογελούσε στις αγκαλιές των γονιών του.

 • Με τέτοια περιστατικά κατανοούμε την προσφορά των γιατρών μας, συνειδητοποιούμε την ανάγκη της ιατρικής υπηρεσίας στο πιο απόμακρο ορεινό και νησί, δικαιολογούμε απολύτως τις δαπάνες του κράτους για διασφάλιση του ανθρώπινου δικαιώματος: υγεία σε όλους και παντού.

 • Αναδεικνύεται η προτεραιότητα: κράτος - περιφέρεια - Δήμος - τοπική κοινωνία να παίρνουν έμπρακτα μέτρα στήριξης των Γιατρών και ορεινών Ιατρείων.

 1. Η Κυβέρνηση να αναμορφώσει το αναχρονιστικό σύστημα διορισμού γιατρών ώστε μην παρεμβάλλεται μεγάλο διάστημα χωρίς γιατρό όταν αποχωρεί ο υπηρετών λόγω λήξης θητείας (καταθέσαμε προτάσεις).

 2. Περιφέρεια - Δήμος να χορηγήσει πρόσθετα κίνητρα / πέραν του ειδικού ορεινού επιδόματος 400€ μεικτά μηνιαία.

 Το κάνουν στο Νότιο Αιγαίο - στην Στερεά Ελλάδα - Ευρυτανία κα.

 3. Ο Δήμος δύναται με νόμο 2018 να διαθέτει δαπάνη για συντήρηση - θέρμανση - κλιματισμό - φύλαξη - καθαριότητα - νόμιμα και χωρίς προβλήματα εγκρίσεων.

 4. Το ΔΣ και ο Δήμαρχος ας επανεξετάσουν το ζήτημα παραμονής των γιατρών με επικαιροποίηση της απόφασης 153/2017 υπέρ γιατρών και Ιατρείων που με πρόταση μας (από θέση προέδρου ΔΣ Αργιθέας) λάβαμε με ευρεία πλειοψηφία που όμως δεν εφαρμόστηκε λόγω της αρνητικής θέσης της τότε Εκτελ Επιτροπής Δήμου με πρόσχημα γραφειοκρατικά εμπόδια κλπ.

 @ Το Ιατρείο Αργυρίου παραμένει χωρίς γιατρό από αρχές Ιουλίου (δυο μήνες) - η κάλυψη γίνεται από Γιατρό Βραγκιανών, όμως οι αποστάσεις και η αραιοκατοίκηση γεννούν δυσκολίες.

 @Το ιατρείο Πετρίλου - όπως μας πληροφορούν φίλοι πατριώτες- επί μήνες χωρίς μόνιμο γιατρό.

 @ Ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας δεν έχει επισκεφθεί ούτε μια φορά την περιοχή Αχελώου, την Αργιθέα. Ούτε ένας Υποδιοικητής του.

 Εδώ και η Δημ Αρχή ας εντείνει τις διπλωματικές κινήσεις.

 • Ας ζητήσει από Περιφερειάρχη Κ Αγοραστό να στηρίξει τα άγονα Ορεινά Ιατρεία στην άκρη της Θεσσαλίας: οικον κίνητρα σε γιατρούς - εξοπλισμό - κλιματισμό - νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να σηκώνει θερμαντικά σώματα ενόψει χειμώνα: τώρα όχι τον... Δεκέμβριο...!

 Ελπίζουμε να ανταποκριθεί θετικά - μην πει πάλι: δεν έχω χρήματα, όπως δηλώνει για Ρόγκια.

 Ευχαριστούμε και πάλι τον Γιατρό μας!

Δημήτρης Παπακώστας 21-8-22

Δημήτρης Κερασσούς     Π. Ι. Βραγκιανών

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img125.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα