Ela na paiksoume

Koumpouriana

08 - 02 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει η Σωτηρία Μπακαλάκου*

001 Mpakalakou Sotiria Είχα την χαρά τις προηγούμενες μέρες να επισκεφθώ και τους τρεις πρώην Δήμους του ενιαίου σήμερα Δήμου Αργιθέας.

 Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι άνθρωποι και η μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους. Σε όποια γωνιά του πλανήτη και αν διαμένουν τον περισσότερο χρόνο, η έγνοια τους είναι η πατρώα γη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν. Η έννοια της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς αποτελούν ορισμένες από τις σύμφυτές τους αξίες.

 Για μία ακόμη φορά με εντυπωσίασε η ομορφιά της και το ιδιαίτερο ανάγλυφο που σπάνια συναντάς. Όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί, ας το κάνουν και μόνο να κερδίσουν έχουν.

 Δυστυχώς όμως το οδικό δίκτυο είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν μια δεκαετία και ελάχιστα έως καθόλου πράγματα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή εργάζεται με κέφι και ζήλο, χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από την Περιφέρεια και το κράτος που έχουν την ευθύνη του επαρχιακού οδικού δικτύου.

 Το υπάρχον επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές στα σημεία που χτυπήθηκε από τον "Ιανό" αλλά ακόμα και στο υπόλοιπο που απέφυγε την μανία του κυκλώνα, η ποιότητά του οδικού δικτύου είναι υποβαθμισμένη. Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ελπίζουμε τουλάχιστον να ολοκληρωθούν σύντομα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλει και πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα.

 Είναι επίσης σημαντικό για την Αργιθέα αλλά και το νομό μας να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις με τους όμορους νομούς. Υπάρχουν μελέτες από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Για τη σύνδεση με Ευρυτανία μέσω των οδών Βραγγιανά - Ρόγκια και Πετρίλο - Τροβάτο καθώς και για τη σύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία μέσω της οδού Καταφύλλι - γέφυρα Αυλακίου.

 Ακόμη για τις εσωτερικές συνδέσεις υπάρχουν οι μελέτες Μονή Σπηλιάς - Αετοχώρι - Γέφυρα Κοράκου όπου η χρηματοδότηση και η ταχύτητα εργασιών πρέπει να αυξηθούν καθώς και η μελέτη Καρυά - Κουμπουριανά που πρέπει και αυτή να αξιοποιηθεί. Είναι, τέλος, επιτακτική η ανάγκη να κατασκευαστεί το στέγαστρο στη θέση «σκάλα» Ανθηρού, ένα σημείο με συνεχείς κατολισθήσεις που δυσχεραίνει την πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στο χωριό.

 Η υλοποίηση αυτών των οδών μαζί με την επανεκκίνηση των εργασιών στο Φράγμα Συκιάς θα δώσουν μια άλλη πνοή στον τόπο. Το ξαναζωντάνεμα των χωριών προϋποθέτει επίσης την πρόσβαση των μονίμων κατοίκων σε γιατρούς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά.

 Περιφέρεια και κεντρικό κράτος οφείλουν να αφουγκραστούν τους Αργιθεάτες και να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτή την όμορφη αλλά απομονωμένη περιοχή. Το αξίζει η Αργιθέα μας, αλλά πιο πολύ το αξίζουν οι υπέροχοι άνθρωποί της.

*Σωτηρία Μπακαλάκου:
 Msc Οικονομολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_030_DSC_0485.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα