Ela na paiksoume

Koumpouriana

07 - 02 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Βασική θέση μας είναι ότι το δικαίωμα κριτικής και ελέγχου ασκείται χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα έναντι όλων των αιρετών οργάνων - είτε μονομελών είτε συλλογικών.

 ^ Η εκάστοτε Αντιπολίτευση έχει καθήκον από το θεσμικό ρόλο να παρεμβαίνει με υπευθυνότητα και ευθυκρισία επί παντός πολιτικού - αυτοδιοικητικού γεγονότος.

 Όλοι είναι ελεύθεροι να δρουν και να λαμβάνουν αποφάσεις αλλά κρίνονται άπαντες από την κοινή γνώμη, τους δημότες, τον τύπο.

 • Στο προκείμενο: Ο Δήμαρχος Αργιθέας μετά τριετή εξουσία έλαβε, έχοντας αποκλειστικό δικαίωμα, την υπ’ αρ. 181 απόφαση περί ορισμού (4) αντιδημάρχων στην Αργιθέα.

 1. Άφησε τους 4 Αντιδημάρχους στη θέση τους, αλλάζοντας μόνο αρμοδιότητες και δεν ανανέωσε τη θητεία της μοναδικής γυναίκας στο ΔΣ - η οποία είχε θητεύσει επί τρία (3) έτη στην έμμισθη αντιδημαρχία Πρόνοιας - Υγείας και Νομικών θεμάτων. Όλοι κρίνονται και βαθμολογούνται στα κοινά.

 2. Ενίσχυσε το ρόλο των δυο κεντρικών αντιδημάρχων:

 Α. Οικονομικών, δίνοντας και αρμοδιότητες Καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας.

 Β. Τεχνικών Υπηρεσιών - Έργων.

 ^ Δεν έδωσε σε κανένα ρόλο τοπικού Αντιδημάρχου (ανά ενότητα: π.χ. Αχελώου κλπ). Αυτό αλλάζει τη φιλοσοφία για τριπολικό ορεινό δήμο της εκτεταμένης περιοχής των 372.000 στρεμμάτων και 20 κοινοτήτων. Ίσως να υπάρχει σκέψη για αναβάθμιση του Ρόλου των κοινοταρχών - ΚΣ τους 12 μήνες που απομένουν: επί τρία χρόνια είχαν απαξιωθεί από τους τοπικούς αντιδημάρχους.

 Θα φανεί επί του πεδίου.

 3. Όρισε και σωστά δυο αντιδημάρχους στην πιο ενεργή δημογραφικά ενότητα Αχελώου.

 Έδωσε δεύτερη ευκαιρία σε σύμβουλο της πλειοψηφίας που ψήφισε κόντρα στο μείζον θέμα της μεγαλύτερης επένδυσης: φράγμα Αχελώου στο Καταφυλλι, δείχνοντας ότι σέβεται την έκφραση ελεύθερης γνώμης εκάστου αιρετού - χωρίς να θέσει «κομματική» πειθαρχία.

 Εστάλη μήνυμα όμως σαφές προς απόντες από ΔΣ και σιωπηλούς αιρετούς επί της ΜΠΕ του μεγάλου έργου.

 Τον επιφόρτισε με το σημαντικό υπό ίδρυση δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο (θα φανεί η αξιοσύνη) - των υποδομών στα ιατρεία κα.

 ^ Συνεχίζεται η συνεργασία - προσχώρηση με σύμβουλο Αχελώου που εκλέχτηκε με Ελάσσονα, όπως είχαν απόλυτο δικαίωμα και έχουμε ήδη αναφερθεί από πέρυσι.

 Θα κριθεί από συνολική απόδοση.

 4. Η πλειοψηφία θα κριθεί και από τα έργα της και από την πολιτική συνεννόησης με την Μείζονα Αντιπολίτευση, η οποία έχει δείξει πατριωτική ευθύνη, διάθεση συνεργασίας επί ζωτικών θεμάτων και κοινό βηματισμό στη ΜΠΕ φράγματος, ρισκάροντας πολιτικό κόστος, στα έργα ΑΠΕ Τυμπάνου.

 ^ Οι δυστοπικές συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν αλληλοσεβασμό των παρατάξεων: Συμπολίτευση - Αντιπολίτευση, με διαφανή ανοιχτό λόγο αντίλογο μεταξύ τους δια των επικεφαλής: Ανδρέα Β. Στεργίου και Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου.

 ^ Σθεναρή υπεράσπιση των αρχών και προγραμματικών δεσμεύσεων εκάστης παράταξης αλλά και μη επέμβαση αθέμιτη στα εσωτερικά.

 Χωρίς υπέρβαση δεοντολογίας και ηθικών Ορίων...

 • Τώρα χρειάζεται η κοινή δράση για να έρθουν ανταποδοτικά έργα που έχει ανάγκη επειγόντως ο Δήμος μας μετά την εγκατάλειψη από τα κέντρα της Θεσσαλίας, την κυβέρνηση.

 * Έχουμε την τύχη να δραστηριοποιούνται στον ορεινό τόπο μας δυο ισχυροί όμιλοι, πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη τους με το βλέμμα στο μέλλον, τους νέους!

 * Υπέρτατος νόμος: Η σωτηρία και πρόοδος της ορεινής Πατρίδας!

 Ας περάσουμε την βαρυχειμωνιά με πατριωτική ενότητα - νέες κοινωνικές δομές και καταλλαγή.

 ^ Από Απρίλιο να μπούμε στην 6μηνη εκλογική περίοδο για τις κάλπες του Οκτωβρίου 2023, αφού θα έχουν γίνει πρότερα οι βουλευτικές!

 ^ Με επιχειρήματα - απολογισμό!!!

Δημήτρης Παπακώστας 3-10-22

Συντονιστής Π. Εν. Αργιθεατών

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_280.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα