Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 178 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

*Του Κωνσταντίνου Αγόρη, μέλους της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δημοσιογράφου, οικονομολόγου

02 Agoris Konstantinos Ένας αργιθεάτικος… μύθος λέει πως όταν, κάποια στιγμή, ο Κώστας Αγοραστός βρέθηκε στην Αργιθέα και ρώτησε τους Αργιθέατες που τελειώνει ο νομός Καρδίτσας, έλαβε την εξής «πληρωμένη» απάντηση: «Εκεί που ξεκινά η άσφαλτος».

 Η απάντηση ήταν ακριβής περιγραφή της χρονίζουσας πικρής πραγματικότητας.

 Οι διαπεριφερειακοί δρόμοι, που παραμένουν χωματόδρομοι (στην πλευρά του νομού Καρδίτσας), όπως το «Βραγκιανά - Ρόγκια - όρια νομού» (6χλμ προς Ευρυτανία), το «Αργύρι - Γέφυρα Αυλακίου/Καταφυλλίου» (6,5χλμ προς Αιτωλοακαρνανία) και τμήμα του «Πετρίλο - Τροβάτο Ευρυτανίας» (6χλμ προς Ευρυτανία), είναι

ευθύνης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

 Ο εμπαιγμός ξεπερνά τα δέκα χρόνια. Με τους μικρούς μαθητές, τους επαγγελματίες, τους κτηνοτρόφους και τους επισκέπτες να κινούνται, ειδικά τον χειμώνα, σε ακατάλληλους και άκρως επικίνδυνους δρόμους.

 Ο περιφερειάρχης δεν έχει δώσει λύση εδώ και τρεις θητείες, ενώ:

  • στο μεν «Βραγκιανά - Ρόγκια - όρια νομού» παρέλαβε, το 2010, σχεδόν έτοιμη μελέτη,
  • στο δε «Αργύρι - Γέφυρα Αυλακίου/Καταφυλλίου» είχε εξασφαλιστεί, το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και απέμενε η αποστολή του αιτήματος και του τεχνικού δελτίου από την περιφέρεια, στοιχεία που δεν εστάλησαν ποτέ στο υπουργείο Υποδομών.

 Επί Αγοραστού, εκεί που… ξεκινά η Αργιθέα, τελειώνει η περιφέρεια Θεσσαλίας. Το διαπίστωσα προσωπικά όταν πριν από ενάμιση χρόνο έθεσα, σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τη βιωσιμότητα της περιοχής, λαμβάνοντας ως απάντηση από υψηλόβαθμο στέλεχος ότι «για την Αργιθέα δεν περισσεύουν λεφτά». Δυστυχώς, η κυνική αυτή άποψη συνοψίζει και το δόγμα Αγοραστού.

 Τα οδικά έργα, που συζητούμε, μένουν μετέωρα. Ο περιφερειάρχης επιχειρεί συνεχώς να δραπετεύσει από τις ευθύνες του:

  • Πριν από έναν χρόνο απέστειλε στο υπουργείο Υποδομών τα τεχνικά δελτία για τη βελτίωση των δρόμων «Βραγκιανά - Ρόγκια - όρια νομού» και «Αργύρι - Γέφυρα Αυλακίου/Καταφυλλίου», προκειμένου, όπως έγραφε, «να ενταχθούν σε συλλογική απόφαση που είναι στην αρμοδιότητα σας». Ο υπουργός Κ. Καραμανλής, πιστός στην άγονη θητεία του, αδρανεί.
  • Τον περασμένο Οκτώβρη κατέθεσε στον Κυρ. Μητσοτάκη, στο Ανθηρό, υπόμνημα για τα δύο έργα, ζητώντας να απορροφήσει 11,7 εκατ. ευρώ από το -πενιχρό για τα οδικά, τουλάχιστον- αναπτυξιακό πρόγραμμα Αγράφων. Και αυτό όταν για την Αργιθέα προβλέπονται 14 εκατ. ευρώ για δρόμους.

 Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που ο ίδιος πετά τη μπάλα αλλού. Η καταστροφή του δήμου Καρδίτσας από τον Ιανό, η απώλεια περιουσιών, σπιτιών, καταστημάτων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, παραγωγών και αγροτικών εκτάσεων φέρει την υπογραφή του. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ήταν και είναι δική του αρμοδιότητα, για την οποία δεν έκανε και δεν έχει κάνει τίποτα.

 Δυόμισι χρόνια μετά, η πόλη της Καρδίτσας παραμένει αθωράκιστη. Ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να τον «δώσει» στεγνά, με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, να τονίζει πρόσφατα ότι θα αναλάβει δράση και ότι «ζητήματα ετών (σ.σ.: κατασκευή αντιπλημμυρικών) δεν λύνονται σε δύο χρόνια».

 Μπορεί ο Αγοραστός να είναι καλός πασαδόρος, αλλά ψηφίστηκε για περιφερειάρχης. Δεν αρκούν μερικές καλές επικοινωνιακές εμφανίσεις για να «ανανεώσει» για άλλα πέντε χρόνια.

 Ώρα για αλλαγή. Αλλαγή προοδευτική.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img095.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα