Koumpouriana

23 - 09 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική διοργάνωση της Ευρώπης

Logo EPPIDROYME Η Πράσινη Εβδομάδα της Ε.Ε. για το 2020 έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, με θέμα τη φύση και τη βιοποικιλότητα.

 Η Πράσινη Εβδομάδα θα αναδείξει τη συμβολή που μπορεί να έχει η βιοποικιλότητα στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην υποστήριξη και την τόνωση της ανάκαμψης σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

07 Siskepsi sto Dimarxio Karditsas Πρόταση για άμεση εκπόνηση ενός Ειδικού Προγράμματος Αρωγής και Τοπικής Ανάπτυξης του Ν. Καρδίτσας, κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Καρδίτσας με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Ειδικότερα, στην σχετική τοποθέτησή του ο Βουλευτής επισήμανε τα παρακάτω:

 «Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ξεκίνησε η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα

Γράφει Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Με νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εγκρίθηκε ποσό 200.000€ στο Δήμο ΑΡΓΙΘΕΑΣ για ανάγκες Κοινωνικής προστασίας, λόγω των πλημμυρών του Ιανού (18-9 & 19-9-2020).

 • Το κονδύλι είναι λίαν ικανοποιητικό για τον ορεινό Δήμο μας - των 3.450 Δημοτών - και πρέπει να διατεθεί με διαφάνεια και Διαπαραταξιακή Διαχείριση για τον ανθρωπιστικό σκοπό που δόθηκε.

 • Είναι η ώρα, η Δημοτική Αρχή Αργιθέας και το Δ.Σ. να ιδρύσει - Επιτέλους!!! - το Δημοτικό κοινωνικό

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε διάθεση πίστωσης σε Περιφέρεια Θεσσαλίας (3.500.00€) και Δήμο Αργιθέας (600.000€).

 [Στο Δήμο Καρδίτσας 4.500.000€& Μουζακίου 2.500.000€].

 |. Οι καταστροφές όμως ιδιαίτερα στο κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ολοκληρωτικές!

 • Εάν η αρμόδια Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλάβει, όπως οφείλει, την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας της

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

22 Spiti sto KnisovoΦωτογραφία με τη συνδρομή του καλού Κοινοτάρχη του χωριού Αργιθέας.

Θαμμένο το σπίτι. Ολική η καταστροφή....

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση, ο Δήμος οφείλουν να συνδράμουν τάχιστα, χωρίς ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες....

 Η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Αργιθέας, να αποτυπώσει όλες τις ζημιές σε εικόνα, να δημιουργήσει φακέλους, να ενημερώσει Πολιτεία και Αργιθεάτες.

 Σπίτι σπίτι, χωριό χωριό με κάθε μέσο.

04 Koutras Stefanos Η είδηση του Θανάτου του Αγωνιστή της ζωής και της αγροτιάς Βαγγέλη Μπούτα μας γεμίζει θλίψη. Ο Βαγγέλης Μπούτας υπήρξε απλός ανεξίκακος και μπροστάρης των λαϊκών αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων της γης. Πάλεψε με απαράμιλλο θάρρος για μια καλύτερη ζωή προασπίζοντας τις ιδέες του και τις ιδεολογικές του καταβολές.

 Έχαιρε εκτίμησης από τους συντρόφους του αλλά και από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους.

 Οι Θεσσαλοί τον αποχαιρετούν και τον ευχαριστούν για τους έντιμους αγώνες του για τη θεσσαλική Γη.

Dromos Mesovouni kentrikos aksonas Μετά τη σημερινή (21/9/2020) επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Αργιθέας, κ. Ηλία Τσιατσιάνη, έχουμε πληρέστερη εικόνα για τα προβλήματα που δημιούργησε το πέρασμα του «Ιανού» από την Αργιθέα.

 Γενικά, σε όλα τα σημεία που υπάρχουν προβλήματα είναι επιτόπου συνεργεία με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας και εργάζονται εντατικά για την άρση των προβλημάτων.

 Συγκεκριμένα στον Δήμο επικρατεί η εξής κατάσταση:

 - Πολλά χωριά της Ανατολικής Αργιθέας είναι αποκλεισμένα προς Μουζάκι λόγω της διακοπής του δρόμου κοντά στο Πευκόφυτο και προς τα νότια εξαιτίας της κατάρρευσης της γέφυρας «Νασιώκα», στα Ραγάζια.

SfragidaSfragida

 Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» σε συνεννόηση με τον Δήμο Καρδίτσας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τους όμορους πληγέντες δήμους του Νόμου, απευθύνει κάλεσμα στους Θεσσαλικούς Συλλόγους της Αττικής να συγκεντρώσουν τα εξής είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία των συλλόγων τους από σήμερα και κάθε απόγευμα:

ΝΕΡΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ-ΟΣΠΡΙΑ, ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΛΑΔΙ, ΚΑΦΕΣ, ΠΕΛΤΕΔΕΣ, ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ

03 Kotsos Giorgos Ο Βαγγέλης Μπούτας έφυγε από τη ζωή και οι Καρδιτσιώτες αγρότες θρηνούν το χαμό ενός αγνού, ιδεολόγου αγωνιστή των δικαίων τους.

 Αποτελούσε μια εμβληματική προσωπικότητα που ήξερε να διεκδικεί με περίσσιο θάρρος και ισχυρά επιχειρήματα τα αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου.

 Η δράση του ήταν μακρόχρονη και πολύ πλούσια σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού, επαγγελματικού και πολιτικού βίου στο Νομό Καρδίτσας, στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα.

 Ως πρώην Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και ηγετικό στέλεχος του αγροτικού κινήματος, βρέθηκε πολλές φορές τις

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

35 Timate o Agios Silouanos Στην Γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης, τιμάται η μνήμη του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου με Ιερά Αγρυπνία, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:30.

 Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα δοθεί κέρασμα στην Τράπεζα της Ι. Μονής.

 Η Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης βρίσκεται στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, πλησίον της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Μελετίου του Νέου, και δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου Οινόης.

 Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2263051580 - 6944703090

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα