Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 310 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

008  Lyros Thanasis Μέσα σε μια εντυπωσιακή και γεμάτη παλμό συγκέντρωση, έγιναν στο Μεσολόγγι τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τού Συνδυασμού «Ανάπτυξη για όλους», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Λύρο.

 Μετά τον αγιασμό και αφού αναγνώσθηκαν όλοι οι υποψήφιοι του Συνδυασμού, τον λόγο έλαβε ο κ. Θανάσης Λύρος, που στον μεστό του λόγο σκιαγράφησε με σαφήνεια, σύντομα και περιεκτικά, τους "Πυλώνες Ανάπτυξης", πάνω στους οποίους θα στηριχθεί, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση του Δήμου.

 Την ομιλία του διέκοπταν συχνά, με ενθουσιώδη χειροκροτήματα, οι εκατοντάδες φίλοι του Συνδυασμού.

 Ο κ. Θανάσης Λύρος αφού σημείωσε με νόημα πως "δεν δικαιούνται ψήφου, όσοι υποψήφιοι κυβέρνησαν

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

000 Karakostas apostolos Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έγινε στον χώρο του σκοπευτηρίου Αγρινίου, η έναρξη της νέας σκοπευτικής περιόδου. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ο Σκοπευτικός Σύλλογος «Σκοπευτής» και τα μέλη του, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη πυρκαγιών, ανέστειλαν προπονήσεις και αγώνες τις «κόκκινες» για την περιοχή ημέρες.

 Προστάτευσαν εθελοντικά τους χώρους των εγκαταστάσεων, είχαν συνεχή φύλαξη, ενώ με μηχανήματα επιμελήθηκαν τον καθαρισμό των πεδίων από ξερά χόρτα και κλαδιά.

004 Iratxe Garcia Μετά την επιστροφή της από επίσκεψη Θεσσαλία που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε Επιτρόπους, ζητώντας "έκτακτα και επείγοντα μέτρα" για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεασσαλία.

 Μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, η Ιράτσε Γκαρσία ταξίδεψε τη Δευτέρα στις περιοχές της Μεταμόρφωσης Παλαμά Καρδίτσας και στο Κεραμίδι Τρικάλων το οποίο είχε απομονωθεί για περισσότερο από 12 ημέρες.

001 Protovoulia D Kouretas Στη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας και σε γειτονικά της καταστήματα περιόδευσε στις 20-9-2023 κλιμάκιο με υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κο Δημήτρη Κουρέτα.

 Οι περιοδεύοντες συνομίλησαν με πολίτες, καταστηματάρχες αλλά και μικροπωλητές, παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού και ακούγοντας τα προβλήματα που οι συνομιλητές ανέφεραν. Διαπίστωσαν την έκδηλη αγωνία αλλά και ανησυχία που επικρατεί για το μέλλον της περιοχής, η οποία, μετά τον Ιανό, έχει υποστεί και το ισχυρό χτύπημα της τελευταίας και πολύνεκρης θεομηνίας Daniel, που άφησε πίσω της πολλά κατεστραμμένα χωριά και τους ανθρώπους τους σε απόγνωση.

001 Lyros Thanasis Η αδιαφορία και η ανικανότητα όσων διοίκησαν τον Δήμο και σήμερα ξαναζητάνε την ψήφο των δημοτών ήταν η αιτία να μας επιβληθούν βαριά πρόστιμα, για την επικίνδυνη λειτουργία του ΧΥΤΑ, και στέλνουν τον τελευταίο λογαριασμό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.200.000 €) στους πολίτες για να πληρωθεί.

 Για τον λόγο αυτό, και όχι μόνον, θα πρέπει οι δημότες να τους καταψηφίσουν.

 Τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως η λειτουργία των ΧΥΤΑ σήμερα είναι ξεπερασμένη, επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία και κοστοβόρα.

000 Logo Με επισκέψεις στην Πεντάλοφο και το Λεσίνι, για μία ακόμη φορά, συνεχίστηκαν οι περιοδείες των υποψηφίων του Συνδυασμού «Ανάπτυξη για όλους».

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Θανάσης Λύρος, με υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του, επισκέφθηκαν προχθές, Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, για άλλη μια φορά την Πεντάλοφο και το Λεσίνι, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους από κοντά, πόρτα - πόρτα, οι οποίοι και πάλι εξέφραζαν την πλήρη δυσφορία τους για την παντελή εγκατάλειψη των χωριών τους από τους διοικούντες διαχρονικά τον Δήμο μας.

Κείμενο και φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

003 Toksovolia Ένα νέο ξεκίνημα - παράλληλα με την νέα σχολική χρονιά - έγινε την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2023 για τους τοξοβόλους στο Αγρίνιο.

 Το Αθλητικό Σωματείο Τοξοβολίας «Πάνδαρος 2» στο Αγρίνιο, με την συνδρομή του Δήμου, απηύθυνε πρόσκληση σε νέα μέλη αλλά και σε παλιά που για διάφορους λόγους σταμάτησαν, να γραφτούν στο Σωματείο και να συμμετάσχουν στο άθλημα.

 Όλοι, οι παλιότεροι τουλάχιστον, παίξαμε μικροί με αυτοσχέδια τόξα και βέλη. Πριν 60 χρόνια, στην συνοικία Καπέλλα στο Αγρίνιο, σε μια μεγάλη αλάνα που υπήρχε μπροστά από το παραμυθένιο σπίτι του φίλου μου και συμμαθητή Γιάννη Παπαγεωργίου,

000 Logo Την Σταμνά επισκέφθηκε χθες βράδυ, Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023, πολυμελής αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «Ανάπτυξη για όλους», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάση Λύρο.

 Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους του χωριού, ν’ ακούσουν τα παράπονά τους για την δύσκολη καθημερινότητα στο χωριό εξ αιτίας της εγκατάλειψης από τις Δημοτικές Αρχές, διαχρονικά.

 Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν από τον κ. Θανάση Λύρο να τους πει τί καινούργιο κομίζει στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ο κ. Θανάσης Λύρος απάντησε: «δεν είμαι χθεσινός, έχω ιστορία προσφοράς στον τόπο,

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Επανερχόμαστε στο πρόσφατο φωτο-ρεπορτάζ που αναδείξαμε στο έγκυρο katafylli.gr για την τύχη των ημιτελών επικίνδυνων για κατάρρευση προφραγμάτων στην πολύπαθη Συκιά Αργιθέας - όπου εκτελούνται έργα Αχελώου (μεταφορά νερών Άνω Ρού στον Θεσσαλικό κάμπο - αντιπλημμυρική θωράκιση).

 Αναζητείται αρμόδια αρχή: γράφαμε.

 Ουδείς αρμόδιος απάντησε ή ανταποκρίθηκε. Όμως βρέθηκε η ανάθεση ποσού 1.800.000€ από το Υπ. Υποδομών το 2022 σε εταιρία γνωστή στον Θεσσαλικό χώρο.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΙΕΣ

Γράφει η Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

18 Rogganaki Lia Συνεχίζονται μικροβιοκτονίες και εντομοκτονίες αμέσως μετά την αποκομιδή των νεκρών ζώων για την προστασία της δημόσιας υγείας σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

 Οδηγίες για πρόληψη ασθενειών - τραυματισμών

 Σε περίπτωση παρουσίας εντόμων, χρησιμοποιήστε εγκεκριμένα εντομοκτόνα. Χρησιμοποιήστε μέσα ατομικής προστασίας από τσιμπήματα κουνουπιών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά τη μετακίνηση αντικειμένων λόγω πιθανής εμφάνισης τρωκτικών ή ερπετών. Σε περίπτωση που έχετε τραυματισμούς και ανοιχτές πληγές, αποφύγετε την έκθεση τους σε νερό πλημμύρας, γιατί υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T_107_0538.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα