Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

01 Logo Συμμετοχή στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Κυριακής 2 Οκτωβρίου δηλώνει το νέο κόμμα των Πράσινων, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του να δώσουν το παρών αλλά και να διαδώσουν ευρύτερα το μήνυμα της κινητοποίησης.

 Η φετινή Ποδηλατοπορεία, η πρώτη μετά την πανδημία, οργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας σε 10 πόλεις με κεντρικό αίτημα να προχωρήσει η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο, που θα ορίζει και θα συνδέει στόχους για την παιδεία και την κυκλοφοριακή αγωγή, τα κίνητρα χρήσης του ποδηλάτου και τις πολιτικές ανά κατηγορία μετακινήσεων, τη δημιουργία υποδομών για κίνηση και ασφαλή στάθμευση, τις απαραίτητες προσαρμογές του Κ.Ο.Κ. Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένες πολιτικές για ενθάρρυνση και αύξηση της ποδηλατικής μετακίνησης, όχι αποσπασματικά και ελλιπή έργα βιτρίνας.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα... ξανά μανά στο ίδιο έργο θεατές οι Ανθηριώτες, οι Αργιθεάτες.

 Στο πλέον επικίνδυνο σημείο του κεντρικού δρόμου: Μουζάκι - Ανθηρό, στη Μεγάλη Σκάλα σημειώθηκε νέα κατολίσθηση ξαφνική λόγω βροχής και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

 Η Αγία Παρασκευή πάλι φύλαξε...

 Από το σημείο διέρχονται σχολικά για το Δημοτικό Ανθηρού, λεωφορείο ΚΤΕΛ - γι’ αυτό είναι περιφερειακής ευθύνης ο δρόμος - φορτηγά - ΙΧ.

 Όμως είναι και ενδοδημοτικής σημασίας οδικό τμήμα.

Papakostas D Μετά 3 έτη ΜΗ έργων - ΜΗ απολογισμού πεπραγμένων - ΜΗ παραγωγής τοπικής πολιτικής: κάτι κινείται σε πολιτικό αυτοδιοικητικό πεδίο σε ορεινή Αργιθέα 3 ενοτήτων και 20 κοινοτήτων...

 Η προσχώρηση παλιών σιωπηλών και κουρασμένων αιρετών ίσως αποδειχθεί «Δώρο - Big Bang (μπιγκ μπανγκ)» για νέα πατριωτική συμμαχία ενεργών νέων & έμπειρων: σημείο εκκίνησης διαδικασιών Επανίδρυσης Αντίπαλου θεσμικού πόλου - συλλογικού με αξίες και προσφορά.

 Η τυχόν ένταξη του «ανεξάρτητου» Ανθηριώτη συμβούλου στην πλειοψηφία του 53% (2019) σηματοδοτεί πολλά και αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά των «εδροκεντριστών πονηρών»!

 Τα Βραγκιανά - τα χωριά Αχελώου σύντομα θα δώσουν ανάλυση - απάντηση. Δημόσια και με Διαφάνεια!

Επικοινωνία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη
044 Kotsos ergatikes Με το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη επικοινώνησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

 Στην ατζέντα της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα των αιθουσών και των καταστημάτων που βρίσκονται στους οικισμούς εργατικών κατοικιών στο Νομό Καρδίτσας. Ειδικότερα, ο Δήμος Καρδίτσας έχει αιτηθεί από τη Δ.ΥΠ.Α να παραχωρηθούν οι αίθουσες και τα καταστήματα στο Δήμο.

 Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α την άμεση παραχώρηση των αιθουσών

Γράφει ο Δημήτριος Μιχαηλίδης

032 Agrotissa Το Σάββατο, 15 Οκτ 2022, στις 12:00 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» οργανώνει υβριδική εκδήλωση, με φυσική παρουσία στα γραφεία του και αναμετάδοση μέσω facebook, για να τιμήσει την Ελληνίδα ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αγρότισσας.

 Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231), κτηνοτρόφος, γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής επεσήμανε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1996, την 15 Οκτ, για να υποστηρίξει τις αγρότισσες ώστε να βρουν την δύναμη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ειδικότερα το δικαίωμα στην ανάπτυξη, την υγεία και την ευημερία, την διατροφή και ένδυση, τη στέγαση και την ιατρική φροντίδα, κυρίως μέσω της ενημέρωσης.

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια

043 Kikilias Kotsos Ο χειμερινός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας και η περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας και του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.

 Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής σημείωσε στον Υπουργό Τουρισμού πως καθώς ο τουρισμός στη χώρα μας υφίσταται ραγδαία ανάπτυξη και αποτελεί έναν από τους κυριότερους τομείς

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

052 Commision Η «Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών - Π. Εν. Α.» - δια του Συντονιστή της Δημήτρη Κ. Παπακώστα: Νομικού Αθήνας και επί 25 έτη Αιρετού Αυτοδιοίκησης Αχελώου - Αργιθέας - ΤΕΔΚ Καρδίτσας (Δήμαρχος - πρόεδρος ΔΣ - ΚΣ) πιστός στη δέσμευση μας προς τα παιδιά, τους μικρούς μαθητές των ορεινών κοινοτήτων: Ρογκίων - θεσσαλικών Βραγκιανών - Αργυρίου /Καταφυλλίου/ Μάραθου, τους κτηνοτρόφους και ηλικιωμένους της απόμακρης πατρίδας μας, πραγματοποιήσαμε σήμερα 28/9/22 παράσταση στην ελληνική Αντιπροσωπεία της Κομισιόν ΕΕ στην Αθήνα - Λ Βασ Σοφίας αρ 2 - για το μείζον ζωτικό θέμα της άνισης μεταχείρισης - άδικης κατανομής πόρων από Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτευόντως και τα Κεντρικά Υπουργεία κατά δεύτερο λόγο, σε

001 O Karamanlis sto Anthiro Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο πρ. Πρωθυπουργός και πρ. Πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε - ιδιωτικά - την Αργιθέα και συγκεκριμένα το Ανθηρό, συνοδευόμενος από τον πρ. Υπουργό Σπύρο Ταλιαδούρο και με τον επί σειρά ετών Βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη.

 Ο κ. Καραμανλής περπάτησε σε μονοπάτια της Αργιθέας και απόλαυσε την όμορφη και παρθένα φύση.

 Το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στην πλατεία του Ανθηρού συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο Αργιθέας, κ. Ανδρέα Στεργίου.

 Εκεί υποδέχτηκαν τον πρ. Πρωθυπουργό πολλοί μόνιμοι κάτοικοι και έμπειροι αυτοδιοικητικοί του Ανθηρού,

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

03 I N I Theologou Geraka Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής, επί τη μεταστάσει του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε:

 <<...ότι στα σχολεία, η μύηση στο μάθημα των θρησκευτικών, έπρεπε να αρχίζει με την Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους "Ύμνος της Αγάπης'' (ιβ΄27 - ιγ΄13)... δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο!

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

053 Ekdilosi sto Thermo Απόλυτα επιτυχημένη η επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στον Αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Θέρμου με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά - Κρίσπη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

 Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο συλλογικός τόμος με τίτλο: «Ιωάννης Καποδίστριας Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις».

 Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας η κα Σαμαρά - Κρίσπη Αναστασία

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
06-08-2010-24.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα