Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 06 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Πολιτιστικές μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον νομό Καρδίτσας πλην…. κοιλάδας Αχελώου και ορεινής Αργιθέας….

 ^ Γιατί η εξαίρεση και ο αποκλεισμός της Αειφορικής - Ζωντανής Πατρίδας μας;

 * Πρόταση: Μουσική εκδήλωση και στον οικότοπο Επισκοπής - με καλαίσθητο κυκλικό στέγαστρο και σύγχρονες υποδομές εντός του περίβολου της Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών - δίπλα στις όχθες και την κοιλάδα του Αχελώου ποταμού (88 χλμ από Πόλη Καρδίτσας).

 ^ Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης να διορθώσει το λάθος… σε συνεργασία με Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος - τοπική Ενορία και Δημοτική Αρχή.

SYRIZA Orizontio Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, εκδήλωση στο Apolis Πισίνα, με σκοπό τη γνωριμία των παλαιών και νέων μελών ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μουζακίου.

 Απόλυτα ικανοποιητική η παρουσία των νέων μελών ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λάππας, οι πρώην βουλεύτριες Παναγιώτα Βράντζα και Χρυσούλα Κατσιαβριά, και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Έλενα Γερούκη, Θωμάς Καλιάς, και Ουρανία Παπαζεύκου. Μετά από σύντομη τοποθέτηση του σ. Σπύρου Λάππα, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος από τα παραβρισκόμενα μέλη, κυρίαρχο θέμα του οποίου αποτέλεσε η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, που ταλανίζουν την κοινωνία, αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

011 Karaiskakeia «Άρωμα» Ελλάδας έπνευσε κατά την προτελευταία βραδιά (Σάββατο 25/6) της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια, που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Η βραδιά ξεκίνησε με τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό Σύλλογο Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία» που χόρεψε Πόντο και τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» Θεσσαλονίκης που παρουσίασε Βόρεια Καππαδοκία, η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού

014 img 1 Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου έλαβε χώρα στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ ένα άκρως ενδιαφέρον επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα Η εξέλιξη του Διαδικτύου και η συμβολή του στην Εκπαίδευση. Κακόβουλο Λογισμικό”. Εισηγητής του επιμορφωτικού προγράμματος ήταν ο κ. Βασίλειος Μπούγλας, Ηλ/γος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ, ΕΔΙΠ Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τη Διευθύντρια, το ΕΠ.Ε.Σ και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

 Ο σκοπός της επιμόρφωσης ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την εξέλιξη του διαδικτύου με τις αλλαγές που επέφερε στην καθημερινότητα των ανθρώπων, και στη συνέχεια να γίνουν αντιληπτοί οι κίνδυνοι που

010 Karaiskakeia Ένα πολύχρωμο «μωσαϊκό» με χορούς και τραγούδια από την Πόλη και τη Σμύρνη μέχρι την Κρήτη και την Κέρκυρα και από το Μεξικό μέχρι το Καζακστάν ξετυλίχθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου, στη σκηνή της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 Η βραδιά ξεκίνησε με το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία JOIN US, που χόρεψε νησιά, και ακολούθησαν το χορευτικό ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Βιταλάδων Κέρκυρας που ταξίδεψε το κοινό στο όμορφο νησί των Φαιάκων, το χορευτικό ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν, ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων με Κρήτη και Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης με χορούς από την Πόλη και τη Σμύρνη.

009 Karaiskakeia Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το χορευτικό συγκρότημα «TRIM THE VELVET» από την Ιρλανδία. Η ομάδα «Κεντήστε το βελούδο» είναι ένα καινοτόμο ιρλανδικό συγκρότημα

04 Karaoulis Lazaros Ο Λάζαρος Καραούλης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή "Αντικρυστά" του OnCamera.gr και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Νάσσου.

 Η δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και το νέο συμβόλαιο με τους πολίτες.

 Η ακρίβεια που έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το πληγωμένο σύστημα υγείας.

 Η ενεργειακή πολιτική που μπορεί να δώσει ανάσα και τα μεγάλα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής.

008 Karaiskakeia 3h mera Μήνυμα αντίστασης μέσα από τον πολιτισμό στέλνει καθημερινά η Καρδίτσα, με τα 54α Καραϊσκάκεια να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 Η κορυφαία αυτή Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού, που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία, ενώ η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

 Το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το χορευτικό «Municipal Folk

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

SYRIZA Orizontio Η κυβέρνηση Μητσοτάκη των ελλιπών μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, της ισοπέδωσης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, της ιδιωτικοποίησης της Υγείας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

 Η μη έγκαιρη καταβολή των εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, στους νοσοκομειακούς γιατρούς αποτελεί ντροπή για την ίδια και προσβολή για τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

 Ειδικά σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης και υπεράνθρωπης προσπάθειας όλων των εργαζομένων να κρατηθούν όρθιες οι δημόσιες δομές Υγείας.

 Ντροπή αποτελεί, επίσης, η μη καταβολή της επιπλέον αμοιβής ανά εφημερία στις ειδικότητες πρώτης γραμμής, εδώ και πάνω από 7 μήνες.

001 Laiki Sispirosi Thessalias Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε κάθε λαϊκή οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αφού ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις, από τις εκβιαστικές πρακτικές τραπεζών και funds, που έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε συνθήκες που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, υποφέρουν, λόγω της τεράστιας ακρίβειας στην ενέργεια και τα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

Καλεί την κυβέρνηση:

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0554.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα