Koumpouriana

09 - 03 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

00a Athanasiadis Xristos Με αφορμή τη χθεσινή γιορτή της γυναίκας, η τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη» του «Astra tv», την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΕκφρασης» κ. Χρήστος Αθανασιάδης, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 22:30, τιμά τις ελληνίδες αγρότισσες και δίνει βήμα έκφρασης και διαλόγου στις ίδιες, ώστε να αποτυπώσουν αυθεντικά και παραστατικά το δύσκολο ρόλο που διαδραματίζουν στην ελληνική ύπαιθρο αλλά και στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

 Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκπομπής, θα αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότισσες, με τον πολλαπλό ρόλο που έχουν, όπως της συζύγου, της μητέρας, της νοικοκυράς κτλ. ενώ θα διερευνηθούν

01 Kouroumplis Panagiotis Η κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με τα προβλήματα στις εκπαιδευτικές δομές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Ο κ. Π. Κουρουμπλής στην αρχή της ομιλίας, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, ο κ. Κουρουμπλής απέτισε φόρο τιμής σε όλες τις αγωνιζόμενες γυναίκες στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και εξέφρασε το σεβασμό που πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να τρέφει στα πρόσωπα των γυναικών, με στόχο την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και αποκλεισμού σε βάρος των γυναικών. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε και καταδίκασε τις αποτρόπαιες και βάναυσες συμπεριφορές αστυνομικών στη Νέα

07 G Kotsos

 Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα της Γυναίκας, της μάνας, της συζύγου, της αδελφής, της κόρης, της φίλης, της εργαζόμενης, της άνεργης που σηκώνει το βάρος των πολλαπλών της ρόλων. Αυτής της Γυναίκας που ανάμεσα σε ένα δάκρυ και ένα χαμόγελο βρίσκει τη δύναμη και συνεχίζει να παλεύει.

 Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να στέκεται ισότιμα με τον κάθε άντρα, χωρίς καταπίεση, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς βία.

 Είναι υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε τη μνήμη της Ημέρας της Γυναίκας και να προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε το ρόλο της, ώστε να αναδείξουμε ζητήματα που  τις αφορούν, υιοθετώντας πολιτικές που δίνουν την ελπίδα στη νέα γενιά για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Πανελλήνιο Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου διοργάνωσε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 την πρώτη διαδικτυακή ημερίδα σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

 Η συγκεκριμένη ημερίδα, η οποία ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, απευθυνόταν κυρίως στους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Το θέμα της είχε περισσότερο τοπικό χαρακτήρα, αφού το περιεχόμενο ήταν σχετικό με τα επαναστατικά κινήματα στη Δυτική Θεσσαλία και τις μάχες που έλαβαν χώρα σ΄ αυτή.

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

 Το τριήμερο Παρασκευή 2/4/2021, Σάββατο 3/4/2021 & Κυριακή 4/4/2021 προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο «ΜΕΝΤΟΡΕΣ για την Κοινωνική Οικονομία», με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνική Οικονομίας-ΠΕΣΚΟ.

 Το σεμινάριο «ΜΕΝΤΟΡΕΣ για την Κοινωνική Οικονομία» ήταν μια πρόταση του Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας-ΙΝΜΕΚΟ (Επιστημονικός Υπεύθυνος κ Βασίλης Τακτικός) που ήδη υλοποιήθηκε πολλές φορές με φιλοξενία ενδιαφερόμενων Δήμων, με ψυχή του το Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας (Αθήνα, 2017).

 Την Δευτέρα, 8 Μαρ 2021, στις 20:00 η ΠΕΣΚΟ προσκαλεί σε συνάντηση στο

Γράφει ο Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

21 Sizitisi 9 3 2021 Την Τρίτη, 9 Μαρ 2021, στις 20:00, η κα Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, 6932094231), εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής Άγιος Γεώργιος, προσκαλεί όλες και όλους τους συμπολίτες σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με αντικείμενο τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς.

 Στη δημόσια συζήτηση μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει μέσα από το facebook στο προφίλ «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και να υποβάλλει γραπτές παρατηρήσεις και ερωτήσεις.

 Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής καθιέρωσε τις «ΤΡΙΤΕΣ, 20:00» με θέματα που απασχολούν τις

Γράφει ο Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα
20 Neoi Agrotes Την Τετάρτη, 10 Μαρ 2021, στις 12:00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκαλεί όλους σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με αντικείμενο την συμμετοχή στην διαβούλευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εν όψει της Προδημοσίευσης ή/& Προκήρυξης του Προγράμματος Νέων Γεωργών μέσα στο 2021.

 Η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση θα μεταδίδεται ταυτόχρονα παντού από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr και θα δίνει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και παρατηρήσεων ή τοποθετήσεων στο facebook στο site του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.

 Ποια είναι η άποψή των αγροτών για την προσέλκυση Νέων Αγροτών; Εκτός από την προσέλκυση με πιθανή

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 Από την Δευτέρα 8/03/2021 μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου ε.ε. σύμφωνα με την "Παράδοση της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας", νηστεύουμε το κρέας.

 Η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περιλαμβάνει αποχή και από άλλες τροφές, όπως λάδι, οίνο, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά. Η νηστεία αυτών των τροφών ξεκινά από την Καθαρά Δευτέρα (15 Μαρτίου ε.ε.) με μερικές εξαιρέσεις, όπως, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων που επιτρέπεται η κατάλυση "ιχθύος", καθώς Σάββατου & Κυριακής, (εκτός Μ. Σαββάτου) που επιτρέπεται κατάλυση οίνου & ελαίου.

 Στην ηλεκτρονική αναζήτηση της λέξης "Νηστειοδρόμιο", υπάρχει ακριβής ενημέρωση για όλες νηστείες του έτους.

 Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 53 Βουλευτών του κόμματος, με θέμα: «Η πανδημία επέφερε περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας».

 Ο κ. Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που έχουν χάσει τα σπίτια τους από τους σεισμούς που πλήττουν την περιοχή, καθώς και την πεποίθηση ότι το Ελληνικό Κράτος θα σταθεί δίπλα τους, με κάθε τρόπο.

 Με αφορμή την παρελθοντολογία που επιχείρησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέδωσε το Ε.Σ.Υ. η συγκυβέρνηση, το 2015,

· 21 Απριλίου δημοπρατείται ο καθαρισμός της Βουβουλίνας

14 Sta xoria tou Palama Επίσκεψη στα χωριά του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από τον σεισμό πραγματοποίησε ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Γιώργος Κωτσός.

 Αρχικά επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά που υπέστη ρωγμές από το σεισμό και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον πρόεδρο του χωριού κ. Γιώργο Αγγελούση και το Διευθυντή του Σχολείου κ. Χρήστο Γατσογιάννη. Το σχολείο όπως εξάλλου και όλα τα σχολεία στο Νομό Καρδίτσας δε λειτούργησε, όπως ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελαρίου ο οποίος τόνισε ότι περίμενε κλιμάκιο ειδικών προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές στο σύνολο των σχολείων του Δήμου.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα