Koumpouriana

30 - 10 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Dimarxio DSC 0218 Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακή σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανθηρού για διεξοδική συζήτηση γύρω από τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις και την προετοιμασία των σχετικών τεχνικών δελτίων. Η συγκεκριμένη εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση έλαβε χώρα σε επίπεδο αρχηγών δημοτικών παρατάξεων, ύστερα από σχετική πρόσκληση την οποία απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Χασιώτη και στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λάμπρο Τσιβόλα.

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε από όλες τις πλευρές η βούληση για συνεργασία, σύμπνοια και
ομοψυχία. Ο «Ιανός» δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Αργιθέα, ωστόσο με ισχυρό εφόδιο την ενότητα, δημιουργούνται δίχως καμία αμφιβολία οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους σε μία βάση συνεννόησης και κοινής στοχοπροσήλωσης.

 Κατά τη διάρκεια της μακράς συζήτησης, τέθηκαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι διεκδικητικοί πυλώνες:

 - Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τη δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη Αργιθέα, μέσα από μία πολυεπίπεδη ενισχυμένη χρηματοδότηση, προκειμένου να επιτευχθεί η αναζωογόνηση του ορεινού όγκου, να ολοκληρωθούν οι υποδομές, να στηριχθεί ο μόνιμος πληθυσμός και να τονωθεί η τοπική οικονομία στο σύνολό της.

 - Πρωταρχικό μέλημα είναι η τάχιστη αποκατάσταση των οδικών επαρχιακών - περιφερειακών συνδέσεων, με μέριμνα για εξασφάλιση πρωτίστως της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων και με ξεκάθαρη έμφαση όχι σε προσωρινά ημίμετρα αλλά σε οριστικές λύσεις. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται όσο ποτέ άλλοτε το κατεπείγον ζήτημα της συντήρησης του οδικού δικτύου και της ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης στους εναπομείναντες κεντρικούς χωμάτινους δρόμους της περιοχής.

 - Η αντιπλημμυρική θωράκιση του φράγματος «Συκιάς» πρέπει να ιεραρχηθεί ως κορυφαία προτεραιότητα του κράτους, διότι ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του έργου, οι εγκαταλελειμμένες και ημιτελείς εργασίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, μπορούν να οδηγήσουν σε ανυπολόγιστες καταστροφές σε αντίστοιχη περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ IMG_20201013_170401

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα