Ela na paiksoume

Koumpouriana

19 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

02 Mpampatsikos Giannis Ψηφίστηκε από την δημοτική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Αργιθέας για το έτος 2022, ένας προϋπολογισμός όπου δυστυχώς, πριν την κατάρτισή του, δεν υπήρξε η παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δεν υπήρξε καμία συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους συλλογικούς φορείς, έτσι ώστε ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα να αποτελούν προϊόν ολόκληρης της κοινωνίας και των τριών δημοτικών ενοτήτων.

 Δεν προηγήθηκε ο προβλεπόμενος δημόσιος οικονομικός απολογισμός πεπραγμένων, όπου ο κ. δήμαρχος δημόσια θα έπρεπε να δικαιολογήσει αναλυτικά πως ξοδεύτηκε μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

 Κατά την γνώμη μας η δημόσια λογοδοσία αποτελεί την ύψιστη πολιτική πράξη κάθε διοίκησης που σέβεται τους δημότες και τα χρήματά τους.

 Η δημοτική αρχή ακολούθησε, και σε αυτό το ζήτημα, την πεπατημένη εμφάνισε ένα γραφειοκρατικό κείμενο, αντιγραφή - επικόλληση προηγούμενων χρήσεων, χωρίς το παραμικρό αναπτυξιακό και διεκδικητικό στίγμα.

 Αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες σε αναλώσιμα υλικά και υπηρεσίες, δομημένες τόσο σε κωδικούς όσο και σε ποσά ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος στο «αγαπημένο του σπορ» των απευθείας αναθέσεων.

 Καμία διάθεση για «οικονομία κλίμακος» μέσω του περιορισμού των απευθείας αναθέσεων.

 Έργα δημοπρατημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή (2019) δεν εκτελούνται …απλά μεταφέρονται από έτος σε έτος.

 Καμία πρόβλεψη για στήριξη ανέργων, κτηνοτρόφων κ.τ.λ.

 Καμία πρόβλεψη για αύξηση εσόδων από Α.Π.Ε. (που όπως δηλώνουν στο δημοτικό συμβούλιο είναι υπέρ της εγκατάστασής τους).

 Καμία διάθεση για μείωση των δημοτικών τελών (1,20 ευρώ ανά τμ) τα ακριβότερα στο Ν. Καρδίτσας αν όχι όλης της χώρας. Η μείωση είναι επιβεβλημένη μετά την προσθήκη των αδήλωτων τετραγωνικών. Η επιβάρυνση των συνδημοτών μας θα είναι υπέρμετρη, αν συνυπολογίσουμε και την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 Εν κατακλείδι, έχουμε έναν προϋπολογισμό διαχείρισης τακτικών εσόδων και απλής μεταφοράς ποσών από προηγούμενες χρήσεις που σε κάθε περίπτωση δεν αποτυπώνει απολύτως τίποτα από το προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής δημοτικής αρχής με τα μεγάλα οράματα… και τα «παχιά λόγια» για ανάπτυξη.

 Με λύπη μας κάνουμε σήμερα την εκτίμηση πως και ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 θα εκτελεστούν τελικά μερικώς και πως μέσα στο έτος θα υπάρξουν δεκάδες αναθεωρήσεις του. 

Αργιθεάτικη Συμμαχία

                 

Ο Επικεφαλής

Μπαμπάτσικος Ιωάννης

 

 

       

 Οι Δημ. Σύμβουλοι

Χασιώτης Γιώργος, Μερεντίτης Κώστας

Σακελλάρης Γεώργιος, Καναβός Βασίλειος

Κωφός Ιωάννης

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0544.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα