Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

09 Την περασμένη Κυριακή, 14 Ιουνίου, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης» τίμησαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη μνήμη του Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του, στο Νέο Φάληρο Αττικής.

 Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε εκπρόσωπος Αρχιμανδρίτης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από ιερείς του Πειραιά.

 Η άψογη διοργάνωση της τελετής μπροστά στο Μνημείο που φυλάσσονται τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη, έδωσε την ευκαιρία στο πλήθος των Καρδιτσιωτών και των Θεσσαλών που συγκεντρώθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με τρόπο συγκινητικό. Πριν από την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου από την πολυπληθή μπάντα του Δήμου Πειραιά, οι συγκεντρωθέντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του μεγάλου αυτού νεκρού. Τις δέουσες τιμές στον Μεγάλο Καρδιτσιώτη Ήρωα απέδωσε και αντιπροσωπεία χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Καρδίτσας «Το Σεργιάνι», η οποία ήταν ντυμένη με παραδοσιακές φορεσιές της Καρδίτσας και κρατώντας την Ελληνική Σημαία. Συγκινητική υπήρξε και η παρουσία στην εκδήλωση πέντε απογόνων του τιμηθέντος Αρχιστράτηγου, οι οποίοι απέσπασαν τον θερμό χειροκρότημα των παρευρεθέντων.

 Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τόνισε πως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης υπήρξε πρωταγωνιστής των χρυσών σελίδων της Ελληνικής ιστορίας, καθώς αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για την ελευθερία και πως αποτελεί υποχρέωση όλων σήμερα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη ως μπούσουλα για την εδραίωση της εθνικής κυριαρχίας.

 Κεντρικός ομιλητής για τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη ήταν ο Καρδιτσιώτης πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτριος Σιούφας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε συνοπτικά στη ζωή και στο σημαντικότατο έργο που προσέφερε στην Πατρίδα ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα στη συμβολή του στην απελευθέρωση σχεδόν ολόκληρης τη Στερεάς Ελλάδας μέσα σε διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών, γεγονός για το οποίο χαρακτηρίστηκε και «Αρχιστράτηγος της Ρούμελης». Εξήρε την στρατιωτική αρετή του τιμηθέντος, ο οποίος έπεσε ηρωϊκά στο Νέο Φάληρο Αττικής μαχόμενος ως απλός στρατιώτης, παρά τον βαθμό του Αρχιστρατήγου που κατείχε. Τελειώνοντας δε την ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, παρέθεσε τα τελευταία λόγια του μεγάλου Καρδιτσιώτη στρατιωτικού πριν το θάνατό του προς τους στρατιώτες του «Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα", επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία διαχρονική συμβουλή σε ένα διαχρονικό πρόβλημα των Ελλήνων και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πάνω από όλα η αγάπη για τη Πατρίδα ξεπερνάει έριδες, πικρίες και φιλοδοξίες.

 Παρόντες στη δέηση ανάμεσα στο Καρδιτσιώτικο πλήθος ήταν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, η Βουλευτής Β’ Αθηνών και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, οι πρ. Βουλευτές Βασ.. Μπρακατσούλας και Νικ. Καντερές, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασ. Τσιάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Μ. Νερούτσου, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, Νικ. Καρβουνάς, εκπρόσωποι Βουλευτών και πλήθος εκπροσώπων Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών και Πειραιώτικων σωματείων. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν οι Βουλευτές Καρδίτσας, Νικ. Μιχαλάκης, Σπ. Λάππας και Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Βουλευτής Λάρισας, Χρ, Κέλλας, ο πρ. Υπουργός και τ. Βουλευτής Καρδίτσας, Σπ. Ταλιαδούρος, ο Δήμαρχος Σοφάδων, Θ. Σκάρλος και το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Καρδίτσας «Ο Απόλλων».

 Στεφάνια κατέθεσαν στο Μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, εκτός των συνδιοργανωτών Συλλόγων των Απανταχού Καρδιτσιωτών και Μαυρομματιανών, οι απόγονοι του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, ο Σύλλογος απανταχού Γελανθιωτών Αθήνας, η Εκκλησία του Αγ. Θεοδώρου Αρτεσιανού Καρδίτσας, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Θεσσαλών, το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», η Πανθεσσαλική Στέγη και ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου.

 Τέλος, επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση τιμής για τον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη καθιερώνεται πλέον να γίνεται εφεξής κάθε χρόνο στο Νέο Φάληρο Αττικής από τους συνδιοργανωτές Συλλόγους των Απανταχού Καρδιτσιωτών και Μαυρομματιανών.

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0605.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα