Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Lagkadi 1 7 2015 Agioi Anargyroi 018 Με μεγάλη επιτυχία παρά τη γενικότερα δύσκολη συγκυρία (οικονομική, εθνικό δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε, καιρικές συνθήκες (βροχερός καιρός) πραγματοποιήθηκε και φέτος (1 Ιουλίου 2015) το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού.

 Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» είχαν φροντίσει για την καλύτερη οργάνωση.

 Η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινάει μέρες πριν με την ετοιμασία των χώρων και κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

 Στο πανηγύρι συμμετέχουν οικονομικά όλοι οι μαχαλιώτες και άλλοι χωριανοί και σε όλους τους πανηγυριώτες προσφέρεται παραδοσιακό μαγειρεμένο φαγητό το οποίο προετοιμάζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.

 Το Δ.Σ. του συλλόγου με την ευκαιρία παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πρόγραμμα των 15ων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στο Ανθηρό και ανακοίνωσε επίσης και την ημερομηνία (15 Αυγούστου 2015) πραγματοποίησης εκδήλωσης (Δημοτικο-λαϊκή) στον ίδιο χώρο με την ευκαιρία συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την ίδρυσή του Συλλόγου Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Θα υπάρξει για αυτό έγκαιρη ενημέρωση.

DSC05127 Το Δ.Σ. φρόντισε να υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος ενώ ειδικά φέτος διέθετε και το DVD «ΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙ ΜΑΣ» το οποίο το Δ.Σ. του συλλόγου γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του(1995-2015) αφιέρωσε σε όλους τους χωριανούς. Χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο σημειώνεται: «ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που τιμά τους ανθρώπους του και μάλιστα αυτούς που έφυγαν. Ελπίζουμε με την καταγραφή και την προβολή των σκηνών του χθες να συμβάλλουμε στη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας μας, έτσι ώστε οι παλιότεροι να ΘΥΜΗΘΟΥΝ και οι νέοι να ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΕΜΑ». Το DVD «ΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙ ΜΑΣ» θα το βρείτε στο Δ.Σ. συλλόγου. Το Δ.Σ. με την ευκαιρία ευχαριστεί δημόσια όλους όσους δούλεψαν για την ολοκλήρωσή του και ειδικά τον συντοπίτη – μαχαλιώτη Παπαδόπουλο Παναγιώτη του Ηλία που ζει και εργάζεται στην Αθήνα για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου στην προσπάθεια έκδοσης του DVD.

 Οι πανηγυριώτες γλέντησαν με την ψυχή τους ως αργά με τη γνωστή ορχήστρα των Αφων Βασίλη, Χριστόδουλου, Κώστα Κωσταρέλου και του Δημήτρη Κωσταρέλου, τον Κώστα Κακκό στο βιολί και τους Ανθηριώτες Καναβό Δημήτρη (Αυγέρη) και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι.

 Εκτός από τους χωριανούς, αρκετούς ετεροδημότες Λαγκαδιώτες και Αργιθεάτες παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι και την εκδήλωση και φίλοι εκδρομείς από την Επαρχία Φαρσάλων για άλλη μια συνεχόμενη χρονιά. Επίσης ήταν μαζί μας και: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας Σέμπρος Απόστολος, οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Στεργίου Βασίλειος και Καραγιώργος Αθανάσιος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Ενιαίου Δήμου Αργιθέας Χασιώτης Γεώργιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπαλατσούκας Κώστας, Κορλός Λάμπρος οι πρώην δήμαρχοι Αργιθέας Χρήστος Καναβός και Ηλίας Παπαδήμας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ανθηριωτών Αθήνας «η Αγια Παρασκευή» Μενέλαος Παπαδημητρίου καθώς και εκπρόσωποι διάφορων άλλων φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αργιθέας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0519.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα