Εκτύπωση

Ageladia DSC 0228 Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπία του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αργιθέας συναντήθηκε με την Δασάρχη Μουζακίου, κυρία Χουρδάκη Τερψιθέα.

 Οι κτηνοτρόφοι, έθεσαν υπ’ όψιν της κυρίας Χουρδάκη τα ακόλουθα:

  1. Την εμπλοκή υπαλλήλων του δασαρχείου σε καταγγελίες, υποτιθέμενων ή μη, ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, χωρίς να τίθεται θέμα αγροζημίας, παρ’ όλο που είναι αναρμόδιοι.
  2. Περιπτώσεις καταγγελιών για αγροζημίες είτε ανύπαρκτες, είτε σε μη ιδιοκτησία του καταγγέλλοντος, όπου κατά βάση, οι δασικές υπηρεσίες χρησιμοποιούνται σαν μέσο επίλυσης άλλων προσωπικών διαφορών.
  3.  Το παράδοξο, να καταγγέλλεται ως παράνομη, η λειτουργία κτηνοτροφικών  εγκαταστάσεων από ιδιοκτήτες γειτονικών κατοικιών οι οποίες είναι αυθαίρετες και ενίοτε σε καταπατημένες εκτάσεις.

 Η Δασάρχης διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τους υπαλλήλους για το πρώτο θέμα και θα τους επιστήσει την προσοχή για το δεύτερο ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν, παραλογισμοί υπερβολές και δόλος.

  Όσον αφορά το τρίτο θέμα δήλωσε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας της να ελέγχει το «έννομο» του συμφέροντος του καταγγέλλοντος.

 Τέλος, δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον σύλλογο για κάθε θέμα που αφορά ή στο οποίο εμπλέκεται η υπηρεσία της.

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Αργιθέας