Ela na paiksoume

Koumpouriana

16 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

DSC 0802 Στους δρόμους της Αργιθέας με δυσκολία κυκλοφορεί αυτοκίνητο αλλά θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπάρχουν και πολλές εργολαβίες που δουλεύουν σε διάφορα σημεία.

 Η ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα Πετρωτό - Καλή Κώμη - Ελληνικά, μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών - σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Dromos Petroto Ellinika 1   Dromos Petroto Ellinika

 Οι δύο εργολαβίες του δρόμου Νεοχώρια Βραγκιανών - Αργύρι συνεχίζουν τις εργασίες παρατηρώντας όμως ότι το ασφαλτοστρωμένο τμήμα από πέρυσι (Σεπτέμβριο 2014) άρχισε να παρουσιάζει φθορές, μάλλον αδικαιολόγητες.
 Δεν πρόλαβε να τελειώσει το έργο και άρχισε να παρουσιάζει επικίνδυνες ζημιές. Δείτε φωτογραφίες και δεν είναι τα μοναδικά σημεία.

DSC 0802  DSC 0800 1  

 Μια νέα εργολαβία για το τμήμα από τη διασταύρωση προς τη Μονή Σπηλιάς μέχρι τη γέφυρα στο ρέμα Πλατανιάς, 3 χιλιόμετρα περίπου, άρχισε τις εργασίες με τη διαπλάτυνση και την κατασκευή των τεχνικών.

 Να επισημάνουμε ότι ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τους χιλιάδες προσκυνητές που επισκέπτονται τη Μονή της Παναγίας της Σπηλιώτισσας που ακολουθούν τη διαδρομή Μουζάκι - Σπηλιώτισσα. Οι προσκυνητές που προέρχονται από τη δυτική Πελοπόννησο, κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και την Ήπειρο, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη διαδρομή από το Καρφί μέχρι το μοναστήρι που είναι προσβάσιμη μόνο με μεγάλα - ψηλά οχήματα και πάλι με δυσκολία.

 Δεν είναι λίγα τα οχήματα που μένουν σ’ αυτόν το δρόμο με σπασμένα δοχεία λαδιού, ή  συνεχίζουν με σπασμένες εξατμίσεις και άλλες βλάβες.

 Κλείνοντας το άρθρο, θέλουμε να εκφράσουμε μια απορία: Οι αρμόδιοι την Μονής, τόσα χρόνια για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο οβολός των πιστών που πέφτει στο παγκάρι και από εκεί…; Το κράτος, οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να αδυνατούν να διευκολύνουν - με την κατασκευή του δρόμου - την ασφαλή πρόσβαση στη Μονή.
 Το μοναστήρι δεν θα μπορούσε με 5 - 10 μεροκάματα το χρόνο, σε ένα μηχάνημα και σε συνεργασία με το δήμο να καθαρίζει από τις πέτρες και να βουλώνει τα λαγκάδια που δημιουργούνται στο χωματόδρομο από τις βροχές;
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img082.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα