Εκτύπωση
D SioufasΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων.
Προτάσεις για το αύριο.

 Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, απέστειλε χαιρετισμό στο Σύνδεσμο Υδραυλικών του Νομού Τρικάλων, με αφορμή πρόσκλησή του σε εκδήλωση του Συνδέσμου. Ο χαιρετισμός είναι ο ακόλουθος:

 «Αν και δεν μπόρεσα να βρεθώ κοντά σας, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις αναφορικά με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου προς τη Δυτική Θεσσαλία.

 Τον Ιούλιο του 2007, ως Υπουργός Ανάπτυξης είχα την τιμή να εγκαινιάσω την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης Φυσικού Αερίου της Δυτικής Θεσσαλίας, που συνδέει τους Νόμους Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, δαπάνης 53 εκατ. Ευρώ.

 Αυτό το έργο διασύνδεσης της Δυτικής Θεσσαλίας με το Φυσικό Αέριο ήταν αποτέλεσμα προσεκτικού και μεθοδικού επιτελικού σχεδιασμού. Σχεδιασμού που έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια άρτια εκπαιδευμένων επιστημόνων και τεχνητών. Τα μέλη του συνδέσμου σας, όπως και του αντίστοιχου της Καρδίτσας, είχαν αποφασιστική συμβολή στο έργο της διασύνδεσης πολιτών και επιχειρήσεων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

 Το Φυσικό Αέριο μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσοι πίστεψαν στη χρησιμότητά του για την εθνική και την τοπική οικονομία. Στην ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία, την οποία βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι η τιμή του είναι πιο προσιτή σε σχέση με άλλα καύσιμα. Και δεν είναι μόνο οι υδραυλικοί, αλλά και πολλά άλλα επαγγέλματα στους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, που σε αυτή την συγκυρία έχουν δουλειές γύρω από το φυσικό αέριο. Επιπροσθέτως, το Φυσικό Αέριο αποτελεί ένα καύσιμο με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

 Σήμερα σύμφωνα με στοιχεία της ΕΠΑ Θεσσαλίας αγγίζουν τις 80.000 οι καταναλωτές σε όλη τη Θεσσαλία, στα Τρίκαλα τις 7.000 και την Καρδίτσα φτάνουν τις 8.000. Από αυτούς οι τριακόσιοι περίπου έχουν εμπορικό τιμολόγιο και αφορούν τις επιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς. Στα Τρίκαλα έχουν συνδεθεί 3 Σχολεία, το Νοσοκομείο και 7 Δημόσιες και Δημοτικές υπηρεσίες. Στην Καρδίτσα έχουν συνδεθεί 16 Σχολεία, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, η Αντιπεριφέρεια, η Πυροσβεστική και ορισμένα κτίρια του Δήμου.

 Τώρα είναι ο χρόνος μετά την ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων η ΕΠΑ, η ΔΕΠΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων και Καρδίτσας να εκπονήσουν προγράμματα επέκτασης του Δικτύου σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα Τρικάλων και στους Δήμους Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων Καρδίτσας. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου.

 Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλατε το νέο αυτό καύσιμο και τον επαγγελματισμό σας. Εύχομαι καλή χρονιά και καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας!».