Εκτύπωση

earini Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής 10 Απριλίου, η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που οργάνωσε η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα EuropeDirect της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.

 Ήταν ένα διήμερο (Σάββατο και Κυριακή) με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που έδωσαν “ζωή” στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς όπου και έλαβαν χώρα.

 Η επιλογή του χώρου, εξάλλου, δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς η φετινή Γιορτή ήταν αφιερωμένη στη Δημοτική Αγορά, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αναδειχθεί η αξία του σημαντικού αυτού μνημείου και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία και την αξιοποίησή του.

 Και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε ήδη καθώς η ημερίδα με θέμα «Δημοτική Αγορά : Από το χθες στο αύριο», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, άνοιξε το διάλογο και είχε ως αποτέλεσμα να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Η ΟικόΣφαιρα θα τα λάβει όλα πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν της ώστε να καθορίσει τις επόμενες ενέργειές της.

 Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου προσέλκυσε και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων. Συμμετείχαν 13 συνολικά εκθέτες από όλη τη χώρα δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα την αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών.