Ela na paiksoume

Koumpouriana

19 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

kaminadesΜε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου συνεχίζεται η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 - ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Κάθε βράδυ η κεντρική πλατεία της πόλης κατακλύζεται από μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις θέτοντας την Καρδίτσα στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη.

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδοχικά επί σκηνής τον Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», τον Εκπολιτιστικό, Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ», το Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος», το χορευτικό συγκρότημα «TRAKIA» από τη Βουλγαρία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινάδων που εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλά χωριά του Νομού δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους του Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη αυτή τη μοναδική γιορτή του πολιτισμού.

Φέτος, εξάλλου, συμμετέχουν στα Καραϊσκάκεια 38 συνολικά χορευτικά συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Ενός θεσμού που σχεδόν για μισό αιώνα αναδεικνύει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας αλλά και άλλων λαών. Παράλληλα όμως είναι και ένας θεσμός ο οποίος αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη που γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με το Δήμο Καρδίτσας μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τις εκδηλώσεις από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όλη η ομογένεια, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη της γης. Αυτό γίνεται μέσω των sitesτου Δήμου: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr  (Youtube: Ustream).

Παρουσιάζουν η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Νανά Μαυραντζά.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 26 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας - Ώρα 9.00 μ.μ.

> Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού.

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ».

> Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας.

> Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού.

> Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου.

> Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφάδων «ΤΟ ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑ».

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΝΕΛΑΙΣ».

Στους υπόλοιπους Δήμους - Ώρα 9.00 μ.μ.

Κυψέλη: «LUXOR» από την Αίγυπτο.

Φανάρι: «AnhuiProvinceSongandDanceTheater» απότηνΚίνα.

Φύλλο: «ΤΡΑΚΙΑ» από τη Βουλγαρία.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Σκοπευτήριο Καλλιθήρου - Ώρα 8.00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες.

Οργάνωση: Αθλητικός - Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, COSMOTE, Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», TERNAS.A., Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», U-ShopComputerCenterΠαπαβασιλείου Ε&Α Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Όσπρια Κιερίου AGROLANDΑ.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή, Βαϊοπούλου Βησσαρία - παραγωγός λεβάντας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
G._Gianakakis.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα