Ela na paiksoume

Koumpouriana

20 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

liksiΠανηγυρικά και με τις ευχές όλων για μια ακόμα πιο ανοδική πορεία του θεσμού ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 - ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κ. Μανώλη Στεργιόπουλου ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη φετινή διοργάνωση και ανανέωσε το “ραντεβού” με το κοινό για του χρόνου, στα 50χρονα του θεσμού που θα έχουν επετειακό χαρακτήρα.

Τη λήξη κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος δήλωσε πως «Η Καρδίτσα, που για επτά ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη, έχει αποδείξει ότι αγαπάει τον πολιτισμό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις».

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς όπου εμφανίστηκαν διαδοχικά επί σκηνής ο Φυσιολατρικός, Λαογραφικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου και η Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας».

Τη σκυτάλη έλαβαν - για μια τελευταία σύντομη εμφάνιση - τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα ο Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου, το Θέατρο τραγουδιού και χορού από την επαρχία Anhui της Κίνας και τα συγκροτήματα «LUXOR» από την Αίγυπτο και «ΤΡΑΚΙΑ» από τη Βουλγαρία.

Στη συνέχεια, όλα μαζί τα ξένα συγκροτήματα, όπως επίσης και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, ανέβηκαν επί σκηνής προκειμένου να γίνει η λήξη της Γιορτής.

Ήταν ένα μοναδικό επταήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού, με τη συμμετοχή 36 συνολικά καταξιωμένων συγκροτημάτων που εντυπωσίασαν με το επίπεδο της δουλειάς τους και ταυτόχρονα έστειλαν ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.

Χορευτικά από τη μακρινή Κίνα, τη μεσογειακή Αίγυπτο, τη γείτονα Βουλγαρία, την αδελφή Κύπρο, αλλά και από τη Λήμνο, τη Σάμο, τη Σκόπελο, τις Σέρρες, την Καστοριά, την Υπάτη και τη Φαρκαδόνα της δικής μας φιλόξενης χώρας και φυσικά τα Καρδιτσιώτικα συγκροτήματα παρουσίασαν τους χορούς και τα τραγούδια τους, τα ήθη και τα έθιμα τους, σε μια γιορτή του πολιτισμού και των παραδόσεων. Μια γιορτή που πραγματοποιείται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας και αποτελεί την μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση σε όλη τη χώρα, με πολύπλευρα σημαντικά οφέλη για το Νομό και την τοπική οικονομία.

Η συμμετοχή του κόσμου, εξάλλου, υπήρξε εκπληκτική καθ ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τις οποίες, για τρίτη συνεχόμενη φορά στην ιστορία του θεσμού, μπορούσε να παρακολουθήσει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και το Δήμο Καρδίτσας) όλη η ομογένεια καταγράφοντας ρεκόρ «επισκεψιμότητας».

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη βραδιά φιλίας στο Παυσίλυπο, με ένα εξίσου υπέροχο μουσικό πρόγραμμα. Συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι εξής: Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Άγγελος Παλαπέλας (πλήκτρα) και Ηλίας Παλαπέλας (κιθάρα).

Τα φετινά Καραϊσκάκεια παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Νανά Μαυραντζά.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Μανώλη Στεργιόπουλου

«Πως πέρασαν έτσι γλυκά αυτές οι επτά ημέρες. Με πόση σβελτάδα ταξίδεψαν και χαιρέτισαν τον κινέζικο δράκο, τη φαραωνική Αίγυπτο, τα βαλκάνια και ξανά πίσω στην Ελλάδα και την Κύπρο μας. Γέμισε η πλατεία της Καρδίτσας μας άνθη πολιτισμού και ελπίδας. Γιατί τα καταφέραμε να πετάξουμε από πάνω μας τη μιζέρια και να προχωρήσουμε. Αυτόν τον κύκλο να τον κρατήσουμε καλά δεμένο. Κλείνοντας απόψε με την προτροπή του Χατζηδάκι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Ν.Κ. θα μαζέψει ένα ένα τα όνειρα του πολιτισμού και με ευθύνη και μεθοδικότητα θα προετοιμάσει την 50η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια 2017».

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκαν - για πρώτη φορά εδώ και τόσα χρόνια - τα Καραϊσκάκεια

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές: την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων για τη συμπαράστασή της

Ευχαριστούμε τους χορηγούς:την COSMOTE, την Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», την TERNAS.A., τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», το Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», το U-ShopComputerCenter Παπαβασιλείου - Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, τη Βιοτεχνία Συστημάτων σκίασης Γιαννακάκης Ο.Ε., το κατάστημα Ρούχων PINKWOMAN, το Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, την επιχείρηση AGROLAND - Όσπρια Κιερίου των Αφών Χρ. Κατσή και την κ. Βαϊοπούλου Βησσαρία - παραγωγό λεβάντας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 και ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

> Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

> Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

> Το Δήμο Σοφάδων για την παραχώρηση των Λουτρών Σμοκόβου για τη φιλοξενία των συγκροτημάτων.

> Τα ξενοδοχεία «ASTRON» και «ΚΙΕΡΙΟΝ» για τη φιλοξενία των ξένων συγκροτημάτων.

>Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» για τη διεξαγωγή του Καραϊσκάκειου Δρόμου.

>Τον Αθλητικό - Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τη διεξαγωγή των Σκοπευτικών Αγώνων.

> Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Καρδίτσας για την οργάνωση της Έκθεσης με εφημερίδες και περιοδικά Συλλόγων και Φορέων του Ν. Καρδίτσας.

> Τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας για τη συμμετοχή της στην τελετή έναρξης.

> Τον κ. Παύλο Βησσαρίου και το Θέατρο Όψεις για τη σκηνοθεσία της τελετής έναρξης.

> Το κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN.

> Τη Βιοτεχνία Συστημάτων σκίασης Γιαννακάκης Ο.Ε.

> Τη Βανέσσα Στυλοπούλου για την παρουσίαση καθώς επίσης και για την πολύτιμη βοήθειά της στις μεταφράσεις του προγράμματος.

> Τη Νανά Μαυραντζά για την παρουσίαση.

> Το σχήμα που θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς στη μουσική βραδιά που θα ακολουθήσει στο Παυσίλυπο: τον Άρη Φαλιάγκα (τραγούδι), τη Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), τον Ναπολέοντα Μουλιάκο (μπουζούκι), τον Άγγελο Παλαπέλα (πλήκτρα) και τον Ηλία Παλαπέλα (κιθάρα).

Ευχαριστούμε τους εθελοντές. Πίσω από ‘όλη αυτή τη διοργάνωση που πέντε μήνες τώρα δουλεύουμε κρύβονται άνθρωποι εθελοντές. Με πρώτους από όλους το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αλλά και το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Βαγγέλη Σίμο, τον Γιάννη Πέτρου, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Βαγγέλη Παπαβασιλείου και τον Διευθυντή του Τεχνικού Τμήματος Θεσσαλίας του ΟΤΕ Απόστολο Μπονώτη. Όλοι αυτοί δεν έλειψαν μέρα από κοντά μας. Τους ευχαριστούμε με θέρμη.

Και, τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους εσάς, στο κοινό μας, που η συμμετοχή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία καταδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού και την στήριξή σας στην προσπάθειά μας.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στο χρυσό ιωβηλαίο τον Ιούνη του 2017».

 

Ευχαριστίες προς τους Χορηγούς:

Μια τόσο κορυφαία διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη στήριξη των χορηγών στους οποίους και απονεμήθηκε από ένα αναμνηστικό. Για μια ακόμη φορά, η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά:

- Την COSMOTE.

- Την κατασκευαστική εταιρεία TERNA.

- Την Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ».

- Τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

- Την Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ».

- Το Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ».

- Το U-ShopComputerCenterΠαπαβασιλείου - Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών.

- Τη Βιοτεχνία Συστημάτων σκίασης Γιαννακάκης Ο.Ε.

- Το κατάστημα Ρούχων PINKWOMAN.

- Το Οινοποιείο Γιώργου Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ.

- Την επιχείρηση AGROLAND- Όσπρια Κιερίου των Αφών Χρ. Κατσή.

- Την κ. Βαϊοπούλου Βησσαρία - παραγωγό λεβάντας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_201.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα