Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Dromos Mouzaki KerasiaΜε επιστολή τους προς τον Γ. Γραμματέα Υποδομών και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, ζητούν την ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2017, του οδικού άξονα Μουζάκι - Κερασιά του Δήμου Πλαστήρα.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς:

1) Γενικό Γραμματέα Υποδομών
κ. Δέδε
2) Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
κ. Αγοραστό

Καρδίτσα, 28 Νοεμβρίου 2016

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα, 

Έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας που διαδραματίζει η περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο του συνολικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Χώρας, αλλά και επιδιώκοντας να συμβάλουμε εποικοδομητικά στον δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη της Θεσσαλικής περιφέρειας, θα θέλαμε να υποβάλουμε την εξής πρόταση:

Ως γνωστόν, ο ήπιος τουρισμός αποτελεί μια δραστηριότητα που επηρεάζει θετικά τους βασικούς κοινωνικό-οικονομικούς άξονες που συνθέτουν και διαμορφώνουν τη βάση της περιφερειακής ανάπτυξης. Με άλλα λόγια, αποτελεί μία σημαντική αναπτυξιακή «πηγή», έχοντας θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση, στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ενίσχυση της παραγωγικότητας καθώς και στην προώθηση της αρχής της αειφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δυτική Θεσσαλία διαθέτει έναν εκτεταμένο, όσο και επιβλητικό ορεινό όγκο ιδιαίτερου φυσικού και αισθητικού κάλλους, με σημαντικές προοπτικές οικονομικής αξιοποίησης μέσω της ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού. Δυστυχώς, ωστόσο, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη περιοχή, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών (ιδίως σε επίπεδο οδικού δικτύου) δεν ευνοεί την περαιτέρω αξιοποίηση των όμορων Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.

Μια καθοριστική παρέμβαση, η οποία είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βοηθούσε σημαντικά εν προκειμένω, κυρίως από την άποψη της τουριστικής αναβάθμισης, είναι το οδικό δίκτυο που συνδέει το Μουζάκι του ομώνυμου Δήμου με την Κερασιά του Δήμου Πλαστήρα: δεδομένου ότι το Μουζάκι εντοπίζεται ακριβώς στο γεωγραφικό μεταίχμιο μεταξύ των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, διευκολύνει κομβικά την σύνδεση των δύο Νομών, επιτρέποντας περαιτέρω την απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ περιοχών υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος (Μετεώρων - Περτουλίου - Λίμνης Πλαστήρα), λειτουργώντας, έτσι, προς όφελος ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο οδικός άξονας Μουζάκι - Κερασιά μπορεί να συνδέσει, αποτελεσματικά, την περιοχή των Μετεώρων (που αποτελεί πολιτιστικό και περιβαλλοντικό μνημείο με παγκόσμια ακτινοβολία) και το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου εντός του Νομού Τρικάλων με την Λίμνη Πλαστήρα (ενός υδάτινου πόρου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλίας).

Εξάλλου, λαμβάνοντας ως γνώμονα την σημασία της περιφερειακής ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλίας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και τον σεβασμό των διαθέσιμων ενδογενών φυσικών πόρων, θεωρούμε ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ο οποίος θα συμβάλει στην οικονομική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, συνάδει απόλυτα τόσο με την αναγκαιότητα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Χώρας, όσο και με τις εν γένει αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, η ένταξη του προτεινόμενου έργου (και δη o προγραμματισμός και η χρηματοδότηση του οδικού άξονα Μουζακίου - Κερασιάς) στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2017, πιστεύουμε ότι κρίνεται επιβεβλημένη.

Με εκτίμηση,

Οι Βουλευτές Σύριζα Ν. Καρδίτσας - Τρικάλων

Βράντζα Παναγιώτα,

Δριτσέλη Παναγιώτα,

Κατσαβριά - Σιωροπούλου Χρυσούλα,

Λάππας Σπυρίδων,

Παπαδόπουλος Αθανάσιος,

Σιμορέλης Χρήστος.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img038.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα