Ela na paiksoume

Koumpouriana

20 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 237 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D PapakostasΓια θέματα συγκοινωνιακής αναβάθμισης της δυσπρόσιτης, αλλά δημογραφικά ενεργής περιοχής Αργιθέας (χωριών Αχελώου) είχαμε επικοινωνία με τον πρόεδρο Λ. Σιατήρα.

Ζητήσαμε πρόσθετο δρομολόγιο και κάθε Παρασκευή, λόγω επισκεπτών Αυγούστου, από Μουζάκι - Ανθηρό - Βραγκιανά - Αργύρι και επιστροφή.

Επίσης θυμίσαμε παλαιότερο αίτημα, διανομαρχιακής σημασίας, νέα λεωφορειακή γραμμή Καρδίτσα - Μουζάκι - Αργιθέα (γέφυρα Κοράκου ) - Άρτα, με τη σύμπραξη των ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ & ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Οι δρόμοι βελτιώνονται. Ως γνωστό το 1992,επί Υπουργίας Μεταφορών Θοδ Αναγνωστόπουλου, είχε δρομολογηθεί λεωφορείο και συνδέθηκαν οι δύο όμοροι νομοί μας.

Ο πρόεδρος ΚΤΕΛ, δεσμεύθηκε για πρόσθετο δρομολόγιο τις Παρασκευές, τον Αύγουστο, έως Αργύρι με αυθημερόν επιστροφή. Τόνισε όμως, ότι δυστυχώς η κίνηση επιβατών βαίνει μειούμενη και το κόστος είναι μεγάλο.

Ο κόσμος πρέπει να προτιμά το ΚΤΕΛ, για να υπάρχει για να εξυπηρετεί και τα δυσπρόσιτα ορεινά του Νομού μας. Η κρίση έχει πλήξει την κερδοφορία και βιωσιμότητα του οργανισμού.

Είπε, χαρακτηριστικά: "πρόεδρε Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ, είσαι από τους ελάχιστους αιρετούς που επικοινωνείς μαζί μας για συγκοινωνιακά ζητήματα….".

Ευχαριστήσαμε θερμά τον πρόεδρο ΚΤΕΛ, για τη συνεργασία, τον εκσυγχρονισμό των Λεωφορείων και Υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση και ευγένεια του τοπικού οδηγού Τάσου Τουραλιά, ο οποίος συνεχίζει το άριστο έργο του προκατόχου Τάκη Πλακιά.

Δηλώσαμε ότι είμαστε κοντά στο μεταφορικό, κοινωνικό έργο του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, τονίζοντας πως στην παρούσα συγκυρία απαιτείται "έξυπνος ανασχεδιασμός" δρομολογίων με σύμπραξη ΚΤΕΛ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ προς όφελος των δημοτών - επιβατών.

Η Αργιθέα έχοντας βελτιώσει τις οδικές υποδομές, πρέπει να αποκτήσει τακτικότερη ,οικονομικά προσιτή Συγκοινωνία ,όπως και καινοτόμο σύγχρονο ψηφιακό επίπεδο.

Η νεολαία πλέον δεν συμβιβάζεται με "υποδομές του 20ου αιώνα" και ρυθμούς χελώνας.

Δ. Παπακώστας Αιρετός Τ. Α 1999-2019

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0558.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα