Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 378 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Στήριξη Αιτημάτων ορεινού Δήμου Αργιθέας.- έργα Ασφάλτου - Σύνδεση Νομών/Περιφερειών.

D PapakostasΚύριε Υφυπουργέ Αγροτ. Ανάπτυξης, Αγαπητέ Βασίλη Κόκκαλη

Ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας (10/11 - Οκτ - 17),στη Λάρισα και της συνεδρίασης του Περιφ Συμβουλίου Θεσσαλίας (6-10-17),και για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας (Πεδινή - Ορεινή. Δυσπρόσιτη/απόμακρη), την εδαφική & κοινωνική συνοχή και τη δίκαιη κατανομή πόρων & υπηρεσιών, Θυμίζουμε/επανακαταθέτουμε τα δίκαια Αιτήματα

της Ορεινής, Απόμακρης (170 χλμ. από Λάρισα) περιοχής της Αργιθέας Καρδίτσας, της μόνης με δύσβατους χωματόδρομους (κεντρικοί συνδετήριοι δρόμοι προς Ν. Ευρυτανίας, Ν. Αιτωλ/νιας κ. α.).

Ζητάμε την παρέμβαση σας προς την Περιφερειακή Αρχή, την Κυβέρνηση, τα Ευρωπαϊκά όργανα για:

1. Την χρηματοδότηση/Δημοπράτηση, εντός του 2017, του έργου Ασφάλτου στον περιφερειακής ευθύνης χωματόδρομο "Βραγκιανά Καρδίτσας - Κέδρα (φελίκι) Ευρυτανίας". Ένωση Θεσσαλικών/Ευρυτανικών Αγράφων - 6 χλμ, με έτοιμα τα τεχνικά έργα). Έτοιμη ήδη και η Μελέτη.

2. Την χρηματοδότηση του έργου Ασφάλτου στο δρόμο σύνδεσης "Αργύρι Αργιθέας - Γεφ. Καταφυλλίου (όρια Ν. Αιτωλ/νιας) 5 χλμ. Έτοιμη κ’ εδώ η Μελέτη. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τρεις νομούς, τρεις Περιφέρειες (Θεσσαλία/Στερεά/Δυτική Ελλάδα), μαθητές, κτηνοτρόφους, κατοίκους.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές μας, να δουν ευνοϊκά τα δίκαια αιτήματα ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης της πιο ξεχασμένης περιοχής & χωρίς σύγχρονες οδικές υποδομές, της Αργιθέας Καρδίτσας.

Να ιδωθούν με ευαισθησία και οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. 13-9-17), για έργα αγροτικής οδοποιίας, ένταξη στο ΠΑΑ 2014-2020 (του Ε. Π περιφ Θεσσαλίας).

Εμείς οι Αργιθεάτες, όπου γης, συμπαραστεκόμαστε με δυναμισμό στο μεγάλο Πανθεσσαλικό αγώνα για την ολοκλήρωση του Φράγματος Συκιάς Αργιθέας, του Πευκόφυτου Μουζακίου και τη μερική μεταφορά νερών άνω ρου ποταμού Αχελώου προς τον κάμπο για βιώσιμη ανάπτυξη, (μη Σαχαροποίηση), της Θεσσαλίας, του υδροφόρου ορίζοντα, του Περιβάλλοντος, της ενεργειακής επάρκειας, της αειφορίας της Θεσσαλικής Γης.

Δικαιούται η Αργιθέα το ανάλογο ....αντίδωρο!!!

Δημ. Κ. Παπακώστας
Αιρετός Τοπικής Αυτ/σης 1999-2019
(Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006)
Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Οι δύο δρόμοι που αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπακώστας φαίνονται στις εικόνες που ακολουθούν.

01 Dromos Rogkia Kedra   06 Dromos Argyri gefira
Μέση ταχύτητα κίνησης στο δρόμο 26 χλμ.   Μέση ταχύτητα κίνησης στο δρόμο 23 χλμ.

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_034.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα