18 - 01 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

01 Eptanisiaki SinomospondiaΗ Επτανησιακή Συνομοσπονδία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την παγκόσμια συνεργασία και αλληλεγγύη για την επιστροφή όλων των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού στους χώρους στους οποίους γεννήθηκαν, δίνοντας προτεραιότητα στις θέσεις της χώρας μας.

Για το σκοπό αυτό απευθύνεται σ’ όλους μας, με την ευαισθησία που μας διακρίνει, να συμπαρασταθούμε και να συμβάλουμε με τις ενέργειές μας για την επίτευξη του στόχου.

Διαβάστε στη συνέχεια την «πρόσκληση» της Συνομοσπονδίας.

 -----

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες & συμπατριώτες,

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, τριτοβάθμιος φορέας πολιτισμού, που εκπροσωπεί Πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους αντίστοιχους φορείς των επτά νησιών του Ιονίου με έδρα την Αθήνα, αποφάσισε μετά από ώριμες σκέψεις των μελών της, να συγκεκριμενοποιήσει προβληματισμούς της, να εκφράσει αυτούς και να ενεργήσει με σχεδιασμένη πρακτική, με βασικό στόχο την ενοποίηση όλων των στοιχείων του Ελληνικού πολιτισμού, προκειμένου να αποκατασταθεί και να προβληθεί η ολοκληρωμένη εικόνα του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εικόνα του πολιτισμού μας, που θα φανερώνει την καθοριστική συμβολή του, στη διαμόρφωση του πολιτισμού του πλανήτη γη.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους λαούς όλου του κόσμου, επικαλούμενοι τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών, που όπως φαίνεται έχει προχωρήσει, τουλάχιστον σε επίπεδο σεβασμού και αλληλοεκτίμησης της ιστορικής τους διαδρομής.

Στο πνεύμα αυτό και στις αρχές της επικράτησης της αλήθειας, της δικαιοσύνης της ισότιμης συμμετοχής, θα εκπέμψουμε μήνυμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, για επιστροφή όλων των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού στους χώρους στους οποίους γεννήθηκαν. Βέβαια θα επιμείνουμε στην προτεραιότητα που έχει θέσει η χώρα μας, πολλά χρόνια πριν, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, σαν το πρωταρχικό, κύριο αίτημα ολόκληρου του Ελληνισμού, για την αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας του μοναδικού συμβόλου του Δυτικού αλλά και παγκόσμιου πολιτισμού.

Γι’ αυτήν την προσπάθειά μας απευθυνόμαστε προς εσάς, προσβλέποντας στις δικές σας ευαισθησίες, για να συμβάλετε με καθοριστικές ενέργειες τις οποίες οι ίδιοι θα προτείνετε, προκειμένου αυτό το μήνυμά μας να γίνει γνωστό στο Πανελλήνιο, αλλά και πέρα από τα σύνορα της χώρας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη αποδοχή, τη λαϊκή αποδοχή, συμμετοχή και συμβολή σαν αναγκαία, όπως πιστεύουμε, προϋπόθεση, της προσδοκώμενης επιτυχίας αυτής της προσπάθειας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, ευχόμαστε ευτυχισμένο το 2018 και περιμένουμε την απάντηση σας για γόνιμη συνεργασία.

Σημείωση: Παρακαλούμε όπως η οποιαδήποτε ενέργειά σας ξεκινήσει μετά τις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία ανάρτησης του αιτήματός μας από την ιστοσελίδα AVAAZ. Μπορείτε να ψηφίζετε είτε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε μέσω της ιστοσελίδας AVAAZ.

Με εκτίμηση,

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος
Λογοθέτης Θεοφύλακτος
Ο Αν. Γ. Γραμματέας
Μαντζαβίνος Γεράσιμος
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img181.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα