Ela na paiksoume

Koumpouriana

01 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 297 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Επιτέλους! Οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας και προσπάθειες των Υπαλλήλων και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου καρποφορούν....

 1. Η ομόφωνη απόφαση του Κ.Σ. Αργυρίου, που λήφθηκε εδώ και δύο και πλέον χρόνια για διάθεση των πόρων από τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου, με απόφαση του Δημάρχου Αργιθέας υλοποιείται, έστω και με καθυστέρηση .....

 Όπως έχουμε επισημάνει, "κάλλιο αργά παρά ποτέ"...

 Η δημοπράτηση του έργου Ύδρευσης Αργυρίου στα μέσα Μαΐου δικαιώνει τους πρωτεργάτες της κατασκευής του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου, τη δεκαετία 1990.

 Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι την πρωτοποριακή σχεδίαση και υλοποίηση της πρότασης της εταιρείας ΑΕΓΕΚ (1996) από τον τότε Κοινοτάρχη Λάζαρο Παναγιώτου, τους κοινοτικούς συμβούλους και τον Γραμματέα της κοινότητας.

 Πέτυχαν τότε, που η τεχνολογία των Αειφορικών επενδύσεων ήταν στο ξεκίνημα να υπογράψουν σύμβαση επωφελή για την τοπική Κοινότητα Αργυρίου.

 Άνοιξαν δρόμους, που θα ζήλευαν πολλοί άλλοι αργότερα......

 Με ποσοστό 5% επί των εσόδων του έργου, ενώ ο μεταγενέστερος νόμος (2006) δίνει το 3% συνολικά και έως 10% για μετά τα 10 έτη παραγωγής και λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού.

 Η καινοτόμα σύλληψη της πλειοψηφίας των Αργυρατών, του Αειφορικού αυτού έργου, έφερε έσοδα που παρά τη γραφειοκρατική διαδικασία, τις πολιτικές αστοχίες της πρώτης περιόδου (2014-2016), καθότι δεν είχαν εγγραφεί στον ειδικό κωδικό προϋπολογισμού του Δήμου - που ρητά προβλέπεται από τη νομοθεσία- το 2017 εγγράφηκαν στον ειδικό κωδικό με παρεμβάσεις των Αιρετών Αχελώου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γ. Κατσιάνη και με απόφαση του Δ.Σ. και του Δημάρχου Λ. Γ. Τσιβόλα προχώρησε η σύνταξη μελέτης, με συνδρομή του μηχανικού Δημήτρη Γεωργαντζά (τεχνική υποστήριξη Δήμου Καρδίτσας) & επιτέλους προς ολοκλήρωση η δημοπράτηση του πολύπαθου έργου Ύδρευσης, στο Δημογραφικά ενεργό χωριό - Αργύρι.

 Τη συμβολή των μηχανικών του Δήμου, Αθηνάς Τσίγγα και Κ .Ρόπη, οφείλουμε να μνημονεύσουμε, γιατί η διαδικασία περίπλοκη και χρονοβόρα...

 Βέβαια, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.... όμως έφθασε η ώρα που οι προσπάθειες δικαιώνονται....

 Ο Πρόεδρος Κοινότητας Αργυρίου Ηλίας Παναγιώτου και οι κοινοτικοί σύμβουλοι, Βασ. Τσιρογιάννης / Ασ. Πινακούλα, έχουν βάλει το δικό τους.... λιθαράκι στην όλη διεκδίκηση και υλοποίηση.

 2. Μαζί με το έργο ηλεκτροδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων για δύο νέους κτηνοτρόφους, ήδη από τα πρώτα χρόνια της δημοτικής θητείας μας, τη νέα πλατεία Αργυρίου και την ψηφιακή αναβάθμιση - με παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου Θανάση Καραγεώργου, στο Αργύρι πετύχαμε, έστω και με καθυστέρηση, έργα επείγοντα και σημαντικά.

 Η αισιοδοξία ξανανθίζει, παρά τη δύσκολη πραγματικότητα και ο στόχος για δημοπράτηση από την περιφέρεια Θεσσαλίας του έργου Ασφαλτόστρωσης δρόμου έως όρια Αιτωλοακαρνανίας, γίνεται εφικτός....

 Ήδη η πίστωση των 2.500.00 € έχει εγκριθεί από το Υπουργείο υποδομών με παρέμβαση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα.

 Αναμένονται τα Περιβαλλοντικά από Περιφέρεια Θεσσαλίας για δημοπράτηση.

 Με Ενότητα, Συσπείρωση και πίστη!!!

 Διαχρονικά είμαστε στο πλευρό όλων των Αργυρατών και Δημοτών περιοχής Αχελώου, για νέα Αειφορικές επενδύσεις (Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου) και κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Για τη σύνδεση Ασφάλτου έως Γέφυρα Καταφυλλίου (μόλις 5 χλμ.).

Καλή πρωτομαγιά με υγεία και αγωνιστική διάθεση!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα