Ela na paiksoume

Koumpouriana

01 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 576 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Tsaprailis Axilleas   Αγαπητοί συγχωριανοί,

 Μετά την απόφασή μου να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στεφανιάδας, θεώρησα υποχρέωσή μου να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να γνωρίζετε καλύτερα, ποιος είμαι και τι κάνω.

 Ονομάζομαι Τσαπραΐλης Αχιλλέας, είμαι κτηνοτρόφος, κατάγομαι από το Αετοχώρι (Μαρκελέσι) Στεφανιάδας, όπου και ζώ μόνιμα τα τελευταία 10 χρόνια. Σπούδασα Επιστήμη
Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Concordia στο Montreal του Καναδά. Η βασική μου ενασχόλησή για 15 και πλέον χρόνια ήταν στη ναυτιλία. Εργάσθηκα ως στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ναυλομεσίτης και ναυτικός πράκτορας. Παράλληλα δημιούργησα και διατήρησα για πάνω από 10 χρόνια επιχείρηση εισαγωγής, χονδρικού και λιανικού εμπορίου, αλκοολούχων ποτών και κρασιών. Από το 2008 διατηρώ κτηνοτροφική εκμετάλλευση αυτόχθονων, βιολογικών βοοειδών στη Στεφανιάδα. Είμαι από τους ιδρυτές και πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αργιθέας και της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, με την οποία υλοποιούμε με επιτυχία, μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ύψους 350.000,00 ευρώ.

 Ως μόνιμος κάτοικος και κτηνοτρόφος, έχω υποστεί τα δεινά της έλλειψης υποδομών, της εγκατάλειψης και της αδυναμίας των τοπικών αρχόντων, οι οποίοι κατά βάση δεν κατοικούν στην Αργιθέα, να λύσουν βασικά προβλήματα του τόπου και των κατοίκων.

 Με δεδομένο ότι ο πρόσφατος αυτοδιοίκητος νόμος (Κλεισθένης), αναβαθμίζει αισθητά το θεσμό της Τοπικής Κοινότητας, εκτιμώ πως είναι η ευκαιρία για τα μικρά και εγκαταλελειμμένα χωριά σαν το δικό μας, να ξεφύγουν από τη μιζέρια και την εγκατάλειψη.

 Οι απαιτήσεις της Στεφανιάδας δεν είναι πολλές, οι δυνατότητες όμως είναι τεράστιες. Ο κάθε Στεφανιώτης θα πρέπει να έχει οδική πρόσβαση παντού όλο το χρόνο, πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, επικοινωνία από παντού (ακόμη και από την πλατεία του χωριού), καθαριότητα και τέλος, θα πρέπει να διευκολύνονται οι ελάχιστοι, κυρίως μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι του χωριού.

 Ο πλούτος της Στεφανιάδας και η πηγή των δυνατοτήτων της, είναι κυρίως το φυσικό της περιβάλλον. Η αξιοποίηση της λίμνης της και μόνο, θα μπορούσε να την καταστήσει το σημείο αναφοράς για όλη την Αργιθέα. Σε επόμενη επικοινωνία θα αναλύσουμε το τί και πως μπορεί να γίνει.

 Βεβαίως, για να κάνει ο οποιοσδήποτε κάτι, πρέπει κατ’ αρχήν να θέλει και φυσικά πρέπει να μπορεί. Δυστυχώς, το μοντέλο της τοπικής διοίκησης σε πολλά χωριά της Αργιθέας, έχει ξεχαστεί στην δεκαετία του 1980. Η δραστηριότητα της πλειοψηφίας των προέδρων, όταν βρίσκονται στην Αργιθέα, εξαντλείται στα πανηγύρια και τις λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες. Συνήθως δεν συμμετέχουν ούτε καν στα δημοτικά συμβούλια.

 Βρισκόμαστε στο 2019, τα προβλήματα, αλλά και οι δυνατότητες βρίσκονται εδώ και εμείς απλά τα κοιτάμε. Το κριτήριο επιλογής εκπροσώπων σήμερα, δεν μπορεί να είναι άλλο από το ποιος μπορεί να είναι αποτελεσματικός.

 Πιστεύοντας ότι έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω, αλλά και τη διάθεση να ασχοληθώ ουσιαστικά και σοβαρά με θέματα του χωριού μας, ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019.

 Με εκτίμηση,

Αχιλλέας Β. Τσαπραΐλης

Τηλ: 6973 802083, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα