Koumpouriana

10 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 253 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Mitropolitis Thessaliotidos Fanariofersalon Timotheos Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, δείχνει έμπρακτα την αμέριστη αγάπη στους ορεινούς κατοίκους της Ενορίας Ρογκίων Βραγκιανών και για πολλοστή φορά επισκέπτεται την... 'παραμεθόριο' Ενορία - τη μοναδική σε όλη τη Μητρόπολη και Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς εκατοστό ασφάλτου / όλοι οι δρόμοι της, κεντρικός που συνδέει τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά (Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας με Κέδρα Αγράφων Απεραντίων
Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας - μόλις 6 χλμ και συνοικιακοί, όλοι .... χωματόδρομοι.....

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, το πρωί της 30-6-2020 ο κκ Τιμόθεος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και Θεία Λειτουργία, συνεορτάζοντας με τους ενορίτες Ρογγιώτες και τον τοπικό εφημέριο, τη Σύναξη των Αγίων Αποστόλων.

 - Την ημέρα εκείνη, συμπληρώνονται έξι(6) έτη από τη χειροτονία του Σεπτού Ποιμενάρχη μας ως Επίσκοπος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ Ιερώνυμο, στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

 Με την ευλογία του Υψίστου και τύχη αγαθή, η Καρδίτσα, η Θεσσαλιώτιδα απέκτησε έναν φωτισμένο Ιεράρχη, σεμνό, εργατικότατο και φιλάνθρωπο.

 Η Ορεινή Πατρίδα μας έναν πνευματικό αδελφό και συμπαραστάτη!

 * Γνωρίζουμε ότι πέραν των εκκλησιαστικών και πνευματικών, ο Μητροπολίτης συμβάλλει στην προώθηση δικαίων τοπικών αιτημάτων προς τους εκάστοτε κυβερνώντες και τοπικές ηγεσίες, στηρίζει αδύναμους συνανθρώπους.

 * Προ καιρού σε κοινό δείπνο, τον παρακαλέσαμε να παρέμβει, κατά το δυνατόν, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου πνοής για τους κατοίκους, τους μαθητές - που ταλαιπωρούνται αφάνταστα στη μετακίνηση τους από Ρόγκια στα σχολεία Ραπτόπουλου Ευρυτανίας, τους κτηνοτρόφους, της Ασφαλτόστρωσης του Διανομαρχιακού δρόμου μόλις 6 χλμ. έως Φελίκι όρια Ευρυτανίας.

 * Για τον επίσης, Διαπεριφερειακό άξονα Αργύρι - όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 Χλμ.).

 - Επ’ ευκαιρία της νέας περιοδείας του Σεβασμιωτάτου στα ορεινά Βραγκιανά, καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας:

 1. Να φροντίσει επιμελώς για τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου από Τύμπανο έως Συκιά (όρια με ν. Άρτας) και Βραγκιανά) ώστε με ασφάλεια να μετακινηθεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και οι ετεροδημότες ενορίτες.

 2. Να παρευρεθεί εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας - φυσικά θα ήταν μεγάλη χαρά αν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μπορούσε να παραστεί- κάτι που αποτελεί και ευχή του ιερέα Ενορίας Ρογκίων αιδεσιμότατου Γ. Ι. Χαντζή.

 Η ίδια Πρόσκληση, απευθύνεται και στον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιο και όλους τους περιφερ. συμβούλους του νομού μας.

 Εκκρεμεί επίσκεψη.... επί πολλά χρόνια...... Περιφερειακών αρχόντων!

 - Στην ταπεινή και απόμακρη, αλλά με όμορφο φυσικό δασικό περιβάλλον και αγνούς ανθρώπους, Ενορία των Ρογκίων Βραγκιανών (104 χλμ από πόλη Καρδίτσας και 169 χλμ από Λάρισα), χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος θα συνεορτάσουμε και θα ακούσουμε τα Λόγια του Ιησού:

 "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς στο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος...."

 Το 'Παρών' θα δώσει και ο επί σειρά ετών Εφημέριος Πατήρ Συμεών Πολύζος (σήμερα 94 ετών), με πλούσια προσφορά στην τοπική Εκκλησία.

 * Όσοι πιστοί, δύνανται, καλούνται να προσέλθουν την Τρίτη 30 Ιουνίου στα Ρόγκια!

Δημήτρης Παπακώστας

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα