Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D "Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης" είχε γράψει ο Ιάκωβος Μάγερ.

 Το αξίωμα αυτό κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών στην οδό Ακαδημίας.

 Είναι αδιανόητο, ανήκουστο - εάν αληθεύει- ότι "στην Περιφέρεια οι Δημοτικές Αρχές δεν επιτρέπουν την παρουσία Δημοσιογράφων" με επίκληση της ΠΝΠ 11-3-2020 (άρθρο 10 Παρ 1) που κυρώθηκε με ν. 4682/20 αρθ.2 και σχετικές εγκυκλίους του ΥΠΕΣ.

 Αυτά καταγγέλλει σήμερα η 'Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας' και ζητά από τον
αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να επιτραπεί η ανεμπόδιστη δημοσιογραφική κάλυψη των συνεδριάσεων όλων των Δ.Σ., Οικονομικών Επιτροπών και αυτοδιοικητικών οργάνων.

 1. Αποτελεί ωμή παραβίαση θεμελιωδών ελευθεριών και Συνταγματικών διατάξεων, η παρεμπόδιση (αν αληθεύει η καταγγελία) άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

 2. Δεν χρειάζονται καμμία άδεια οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για να εισέλθουν στις αίθουσες των Δήμων, αυτονόητα με τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας (μάσκα, απόσταση, αριθμός που καθορίζει η Ένωση Συντακτών κ.λπ.).

 Έχουν ιερό καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, τους πολίτες!

 3. Η ΚΕΔΕ οφείλει, αμελλητί και παραχρήμα - εντός δευτερολέπτων - να δώσει δημοκρατική λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

 Η βούληση του Νομοθέτη, ο σκοπός του νόμου, επουδενί ήθελε αποκλείσει τη δημοσιότητα των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, που λογοδοτούν καθημερινά στους πολίτες.

 4. Η Ένωση Συντακτών, οφείλει να δημοσιοποιήσει, ποιοί και σε ποιον ΟΤΑ απαγορεύθηκε η παρουσία δημοσιογράφων. Όλα στο φώς!

 5. Οι Αιρετοί ας κατανοήσουν ότι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, διοικούν Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και κρίνονται από τους δημότες τους, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν ενημέρωση, έγκυρη και έγκαιρη!

 Είναι εντολοδόχοι... όχι μονοκράτορες....

 6. Ιδίως οι απόμακροι μικροί πληθυσμιακά ΟΤΑ, που δεν έχουν (επειδή δεν το έχουν σε προτεραιότητα) οργανωμένα Γραφεία Τύπου, οφείλουν να διευκολύνουν δημοσιογράφους (μετακινήσεις κ.λπ.) για να παρίστανται στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. και Επιτροπών.

 * Αρκετά, με την επίκληση των ΠΝΠ, των .... απαγορεύσεων, της δήθεν.... φοβικότητας ή προστασίας από μετάδοση ιών....

 7. Το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Συντακτών, τα κόμματα και οι Αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ας δώσουν ένα τέλος στον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεσμών..... αμελλητί και παραχρήμα!!!

------------------------------------

 Υποσημειώσεις:

 1. Αναμένουμε τη δημοσίευση του "Διαπαραταξιακού Ψηφίσματος" που ζήτησαν οι Δ.Σ. Γ. Σακελλάρης και Γιάννης Μπαμπάτσικος κατά τη συνεδρίαση Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ 19-6-2020 και συμφώνησαν άπαντες, για το θέμα της κάκιστης βατότητας στον κεντρικό δρόμο Τύμπανος - Αργιθέα - Συκιά - και έως Βραγκιανά, Αργύρι Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ..... παρήλθαν 20 μέρες.....

 2. Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας του Δρόμου, κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αργιθέας στη Λάρισα προ ημερών;

 3. Η μείζων αντιπολίτευση, προτίθεται να επαναφέρει το ζήτημα;

 4. Στο Δ.Σ. Καρδίτσας υπάρχει σήμερα θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση και συζήτηση για εντάξεις έργων του Δήμου - Δημοπρατήσεις - πορεία εκτέλεσης- μετά και από αίτημα Αιρετών της Αντιπολίτευσης.

 - Στον ορεινό Δήμο ΑΡΓΙΘΕΑΣ, πότε θα γίνει ανάλογη Συνεδρίαση - Διάλογος;

 * Παρακολουθούμε - Προτείνουμε - Παρεμβαίνουμε!!!

Δημήτρης Παπακώστας- 8 Ιουλίου 2020

Συντονιστής Ορεινού Παρεμβατικού Δικτύου 'ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.'

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991-2019/ Νομικός ΔΣΑ.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_330.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα