Koumpouriana

30 - 10 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 Έλαβα το απαντητικό ηλεκτρονικό σημείωμα από τη Γενική Γραμματέα Δήμου Αργιθέας και δυστυχώς δεν δίνονται θετικές ξεκάθαρες απαντήσεις στο από 4-1-20 Υπόμνημα μου/7 Ερωτήματα σε Δημοτική Αρχή και Αιρετούς.

 Μετά λύπης μου, επισημαίνω ότι επιδεικνύεται - προφανώς με εντολή της Δημοτικής Αρχής - στάση υπεκφυγής και άρνησης να απαντηθεί το... προκείμενο....

 1. Η σύσταση πάγιας προκαταβολής στους Κοινοτάρχες και ιδιαίτερα στα τρία πενταμελή Κ.Σ. Βραγκιανών - Ανθηρού - Πετρίλου, δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, ούτε του Δ.Σ. ...

 Ρητά προβλέπεται από την Υπουργική απόφαση και την εγκύκλιο που αναφέρω στο από 4 - 10 - 20 Email μου.

 • Η επίκληση δήθεν ολιγάριθμου προσωπικού αλυσιτελώς προβάλλεται, δεν λαμβάνεται υπόψη από καμία αρχή (Υπουργείο κ.λπ.).

 • Ο Δήμος, διαθέτει στην παρούσα Δημοτική θητεία, Γενική Γραμματεία, Ειδικούς συνεργάτες, συνεργάτιδα λογιστική Εταιρία (ΜΕΝΤΑΛ) και δύναται να αναθέσει σε εξωτερικό λογιστικό Γραφείο όλα τα διαδικαστικά...

 • Τα περί "υπερκάλυψης" των ποσών της πάγιας προκαταβολής από κονδύλια για έργα (ΣΑΤΑ κ.λπ.) μάλλον υποτιμούν το επίπεδο διαλόγου μας....

 - Άλλο η τοπική Αυτονομία των κοινοτήτων (πάγια προκαταβολή) και άλλο ο κεντρικός προϋπολογισμός του Δήμου (ΣΑΤΑ ΚΑΠ κ.λπ.).....

 2. Στο απαντητικό σημείωμα, γίνεται μια καθαρά πολιτική αναφορά.....

 "Έτσι έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή".....

 Πέραν του ότι δεν είναι ίδια η διοικητική και οικονομική οργάνωση του Δήμου, τα λάθη και οι παραλείψεις των προκατόχων, δεν δίνει άλλοθι ...στους νυν διοικούντες....

 Η πάγια προκαταβολή, ορίζεται με νέα Υπουργική απόφαση (2019) & η εγκύκλιος του Δ/ντη ΥΠΕΣ, εστάλη επί παρούσας θητείας 2019 - 23.

 Έχω σημειώσει ότι ο δήμος δαπανά για τη μισθοδοσία των ανωτέρω συνεργατών πάνω από 80.000€ ετησίως.....

 Μην αναγκαστώ να επανέλθω στο θέμα....

 3. Απάντηση με ασάφεια, για τις δαπάνες προστασίας από covid19....

 Γίνεται παραπομπή στο "Διαύγεια"... Του στυλ.... "μπες και δες"!

 Έχει υποχρέωση η Δημοτική Αρχή, βάσει ΥΑ της 15-4-2020, να στείλει αναλυτικό κατάλογο των δαπανών στο ΥΠΕΣ και να ενημερώσει τις παρατάξεις και Αιρετούς Δ.Σ., οι οποίοι δικαιούνται να ζητήσουν αντίγραφο του καταλόγου αυτού.

 Αλλά και την κοινή γνώμη! Δημοκρατική υποχρέωση, για λόγους διαφάνειας και ορθής πρακτικής.

 Είναι φανερό, ότι οι δαπάνες είναι πολύ χαμηλές, παρότι ο Δήμος έλαβε υψηλές πιστώσεις από την κυβέρνηση.

 4. Η ίδια ασάφεια και για τα άγονα Ιατρεία μας.

 Στο ιατρείο Αργυρίου, το νέο ψυγείο δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας & το Κ.Υ. Μουζακίου - σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας.

 Απλά ο Δήμος, διέθεσε όχημα μεταφοράς.

 Επίσης, ο απινιδωτής δόθηκε από τον Τοπικό Σύλλογο, όχι με δαπάνη του Δήμου.

 Τα Ιατρεία Αργυρίου και Βραγκιανών (ενδεχομένως και τα υπόλοιπα), έχουν ανάγκη πραγμάτων.

 Δεν έγινε κάτι για τοποθέτηση σιτών στα παράθυρα (μύγες, σφήκες κ.λπ.)

 Δεν έγινε απομάκρυνση άχρηστου υλικού.

 Υδραυλικά συστήματα κ.λπ. χρήζουν μικρών παρεμβάσεων κ.λπ.

 • Στα Βραγκιανά Αχελώου, λόγω χειμώνα πρέπει να δει ο Δήμος το θέμα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, θερμοστατών κ.λπ.

 Ελπίζουμε, με την πληθώρα εργατών (ΟΑΕΔ κ.λπ.) να λύθηκε το πρόβλημα καθαρισμού των Ιατρείων και να μην ... καθαρίζουν οι γιατροί....

 * Για την απόφαση 152/2017 και το νέο νόμο που ψηφίστηκε (δυνατότητα σίτισης και στέγασης ιατρών, αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.λπ.) ουδέν αναφέρεται στο απαντητικό σημείωμα της Γενικής Γραμματείας.

 Άλλα λόγια....να αγαπιόμαστε.....

 Βέβαια, μπορεί να ειπωθεί: Τα ίδια με τον προηγούμενο Δήμαρχο και ΕΕ.

 5. Ευχάριστο, ότι εξετάζεται το θέμα ίδρυσης Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 Σημειωτέον ότι δόθηκαν πρόσφατα από Υπουργείο Εσωτερικών, 200.000€ για κοινωνική πολιτική και πρόνοια υπέρ απόρων και αδυνάτων.

 Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους δικαιούχους ΚΕΑ μέσω ΤΕΒΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας.... Μην συγχέουμε τους φορείς.

 Επίσης, οι περισσότεροι δήμοι έχουν ήδη Δομές υπέρ των Αδυνάτων (κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια κ.λπ.).

 6. Υπογραμμίζεται ότι το φιλόδοξο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, τρέχει, οι προσκλήσεις έως τέλη Δεκεμβρίου 2020.

 Η Παιδική χαρά Βραγκιανών, δεν λειτουργεί από το 2018.

 Η νέα Δημοτική αρχή ασκεί τοπική εξουσία επί 14 μήνες...

 Η πιστοποιημένη νέα παιδική χαρά ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτοιμη έως Πάσχα 2021 (20 μήνες θητείας).

 Επειγόντως πρέπει να κατασκευαστεί αντιπλημμυρικό τοιχείο (ζαρζανέτ ή μπετόν) λόγω κινδύνων στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, Παιδική χαρά και Εκκλησία μας).

 Μετά ταύτα, επειδή Κοινοτάρχες και τοπικοί σύμβουλοι μου διαμαρτύρονται για τον παραγκωνισμό τους, τη μη τήρηση της νομιμότητας/πάγια προκαταβολή, με καλή πίστη δίνουμε νέα εύλογη προθεσμία έως 30 - 10 - 20 για τη σύσταση πάγιας προκαταβολής στα τρία πενταμελή Κ.Σ. Βραγκιανών - Ανθηρού - Πετρίλου, αλλά και τους άλλους 17 προέδρους κοινοτήτων, εν’ όψει σύνταξης και του νέου προϋπολογισμού 2021.

 Φυσικά, προηγούνται όσοι είναι μάχιμοι, παρόντες στα χωριά, δίπλα στους μόνιμους κατοίκους, στον Τόπο τους!

 Τους Κοινοτάρχες, θα τους χρειαστούμε εν’ όψει της κρίσιμης Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ Μάιο 2021.... Ας το έχουμε όλοι υπ’ όψη....

 * Μετά την παρέλευση του χρόνου, μετά λύπης μου ισχύουν όσα σας τόνισα στο πρώτο σημείωμα μου (4-10-2020) - προσφυγή σε Αρμόδια Κρατικά Όργανα.

 * Το παρόν κοινοποιείται σε όλες τις παρατάξεις Δ.Σ. και Κοινοτάρχες.

Δημήτρης Παπακώστας/14 - 10 - 2020

 

 Ακολουθεί η απάντηση της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Αργιθέας, κας Κατερίνας Λαφαζάνη, σε ερωτήματα που έθεσε ο κ. Δ. Παπακώστας και στη συνέχεια η ανταπάντηση του κ. Παπακώστα

 

 Στις Τετ, 14 Οκτ 2020, 11:10 π.μ. ο χρήστης Katerina Lafazani <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.> έγραψε:

 Αγαπητέ κύριε Παπακώστα καλημέρα σας.

 Ζητώ και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μου, αλλά όπως γνωρίζετε ο Δήμος Αργιθέας πάσχει από προσωπικό γι΄ αυτό καλούμαι να βοηθήσω το καλύτερο δυνατό.

 Σχετικά με το ηλεκτρονικό σας σημείωμα θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα.

 1. Ποιες τοπικές Εξουσίες η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ., έχουν αποφασίσει να μεταβιβάσουν στους 20 Κοινοτάρχες και τα 3 πενταμελή Κ.Σ. Βραγκιανών Ανθηρού Πετρίλου; Ποιους πόρους και μέσα;

 2. Έως σήμερα, ήτοι 14 μήνες από ανάληψη καθηκόντων σας, αρνείστε μη νόμιμα, μη δεοντολογικά και κατά κατάχρηση εξουσίας σας, να συστήσετε την πάγια προκαταβολή στις κοινότητες

 Απαντώντας συνδυαστικά στα δύο σας πρώτα ερωτήματα θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

 Με τους Προέδρους των Τ.Κ. ο Δήμος Αργιθέας είναι σε άριστη, συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία, κάτι το οποίο μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει. Τα ποσά τα οποία διατίθενται για κάθε κοινότητα είναι πολύ παραπάνω από τα προβλεπόμενα (1.000 ευρώ για τις Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως και 300 κατοίκους και 2.000 ευρώ για τις Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 301 έως και 2.000 κατοίκους) και καλύπτονται στο μέγιστο βαθμό όλες οι δαπάνες οι οποίες προβλέπονται (ήτοι δαπάνες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, για την επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων, για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών) πάντοτε κατόπιν υπόδειξης από τους Προέδρους και απόλυτης συνεννόησης με την ίδια την Τ.Κ.

 Αξίζει να τονιστεί πως η πάγια προκαταβολή είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται απαραιτήτως πολύ περισσότερο διοικητικό προσωπικό στο Δήμο, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα πρωτίστως για τους ίδιους τους Προέδρους καθώς θα είναι προσωπικά υπόλογοι για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, τα σχετικά χρηματικά εντάλματα θα εκδίδονται στο όνομά τους και θα ενεργούν τις πληρωμές σε βάρος αυτής. Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο καμιά διοίκηση στο Δήμο Αργιθέας (ούτε όταν εσείς μετείχατε σε αυτή) δεν προχώρησε σε απευθείας απόδοση της πάγιας προκαταβολής.

 3. Προτίθεται η Δημοτική Αρχή Αργιθέας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα πρόσληψης ανέργων και απόρων μονίμων κατοίκων - δημοτών (5 ημερομίσθια το μήνα για έως 10 εργάτες), όπως άλλοι Δήμοι κάνουν (Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα;).

 Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αργιθέας αξιοποιώντας τις προσλήψεις 8μηνης διάρκειας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τις προσλήψεις ΙΔΟΧ 8μηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ, τη δυνατότητα 4μηνων προσλήψεων λόγω του πλαισίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας και τη δυνατότητα εποχιακών προσλήψεων για την πυροπροστασία, έχει εξασφαλίσει αρκετούς υπαλλήλους γενικών καθηκόντων, καθώς και άλλων ειδικοτήτων και δεν προκρίνεται η λύση των ημερομίσθιων. Εάν χρειαστεί, θα γίνουν προσλήψεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των πιθανών αναγκών εντός του προβλεπόμενου πλαισίου και σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου.

 4. Προτίθεται, σεβόμενη την ΥΑ 2/17012/ΔΓΓΚ/ 15 - 4 - 2020 ΥΠΕΣ να δημοσιοποιήσει όλα τις δαπάνες για αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και προστασίας της δημόσιας υγείας από covid19.

 Όλες οι δαπάνες αναρτώνται στο Διαύγεια και ενημερώνεται αρμοδίως το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ακριβώς προβλέπεται.

 5. Ποιά η πολιτική βούληση της Συμπολίτευσης και Εκτελεστικής Επιτροπής για τη στήριξη των άγονων Ιατρείων μας;

 Η Δημοτική αρχή στηρίζει εμπράκτως τους γιατρούς εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες οικοσκευές για τη διαμονή τους, φροντίζοντας για την ευπρέπεια των εσωτερικών χώρων και καλύπτοντας επίσης κόστη μετακίνησης όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 6. Ενόψει του νέου προϋπολογισμού, αν προβλέπεται η ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου υπέρ αδύναμων συμπολιτών μας.

 Είναι υπό εξέταση.

 7. Επίσης, λόγω του ότι η προθεσμία τρέχει (λήγει 30 - 12 - 20), τι ενέργειες έχουν γίνει για ένταξη έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα" Αντώνης Τρίτσης", αν έχουν ετοιμαστεί φάκελοι και έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από Δ.Σ. και Εκτελεστική Επιτροπή.

 Στο τελευταίο Δ.Σ. συμπεριλήφθηκε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού πρόβλεψη για «Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Αργιθέας στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την τοπική αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Δυστυχώς, δεν υπήρχε κάποια ώριμη μελέτη η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί και βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας των σχετικών φακέλων και της εκπόνησης ή ωρίμανσης των απαραίτητων μελετών.

 Αν υπάρχει σκέψη για την αναβάθμιση του κεντρικού Υδραγωγείου Βραγκιανών Αχελώου Αργιθέας; (Ολοκληρώθηκε το 1978 - 42 έτη).

 Ναι υπάρχει και έχει ξεκινήσει κάποια προεργασία. Το ίδιο ισχύει και για άλλα δίκτυα υδροδότησης, τα οποία είναι πολύ παλιά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Λαφαζάνη Κατερίνα

 

 Στις Κυρ, 4 Οκτ 2020 στις 12:39 μ.μ., ο/η dimitris papakostas <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.> έγραψε:

 Προς Δημοτική αρχή ΑΡΓΙΘΕΑΣ

 Δια της Γενικής Γραμματέα Δήμου κας Κατερίνας Λαφαζάνη

 Κοινοποίηση: Δημοτικούς συμβούλους και Κοινοτάρχες - μέλη 5μελών Κ.Σ.

 Καλημέρα σας,

 Αναγκαζόμαστε να στείλουμε το παρόν σημείωμα, λόγω της άρνησης να μας ενημερώσετε επί θεμάτων που έχουμε θέσει δημόσια, είτε με μέιλ προς εσάς, είτε μέσω έγκυρων ηλεκτρονικών εφημερίδων, εδώ και καιρό...

 Στο εξής, εφόσον δεν θα υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μας σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά λύπης μας θα προσφεύγουμε στις οικείες ελεγκτικές αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όπου δει!).

 Βασική πεποίθηση μας είναι, λόγω και της πολύχρονης εμπειρίας και δράσης μας, ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί δημόσια υπόθεση, συλλογική και διαφανής και όχι ιδιωτική ή ενός κλειστού ολιγομελούς Διευθυντηρίου....

 "Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα πάνω" μας δίδασκε στη Νομική σχολή Αθηνών το 1980, ο αείμνηστος καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος.

 Το κοινοτικό αποκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης είναι το μόνο Δημοκρατικό και Αυτοδιοικητικό, εκείνο προάγει την τοπική Αυτονομία!

 [Άρθρο 102 Συντάγματος και Ευρωπαϊκός χάρτης τοπικής αυτονομίας (ΕΧΤΑ).]

 • Κάνοντας, το έργο που οφείλει να κάνει η Αντιπολίτευση, ως θεσμικός παράγοντας και οι Αιρετοί σύμβουλοι (άρθρο 69 - παρ.3 ν.3852/2010 - Καλλικράτη - κατάθεση ερωτήσεων - παροχή πληροφοριών εντός μηνός)...

 • Ρωτάμε:

 1. Ποιες τοπικές Εξουσίες η Δημοτική Αρχή και το ΔΣ, έχουν αποφασίσει να μεταβιβάσουν στους 20 Κοινοτάρχες και τα 3 πενταμελή Κ.Σ. Βραγκιανών Ανθηρού Πετρίλου; Ποιους πόρους και μέσα;

 2. Έως σήμερα, ήτοι 14 μήνες από ανάληψη καθηκόντων σας, αρνείστε μη νόμιμα, μη δεοντολογικά και κατά κατάχρηση εξουσίας σας, να συστήσετε την πάγια προκαταβολή στις κοινότητες .

 • Θυμίζουμε ότι βάσει των νόμων, της Υπουργικής απόφασης υπαρ.62038 Αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου (ΦΕΚ 3440/11 - 9 - 2019 τεύχος Β) & του εγγράφου προς τους ΟΤΑ, του Γενικού Δ/ντη ΥΠΕΣ κ. Θεοδωρόπουλου, ρητά σας επισημαίνονται:

 "Η σύσταση πάγιας προκαταβολής στις κοινότητες αποτελεί απευθείας εκ του νόμου υποχρέωση για τους Δήμους και δεν τίθεται ζήτημα άρνησης της δημοτικής αρχής να συστήσει πάγια προκαταβολή στις κοινότητες".

 Η επίκληση αβάσιμων δικαιολογιών δεν λαμβάνονται υπόψη....

 Ο ορεινός Δήμος διαθέτει επαρκές προσωπικό, ειδικούς συνεργάτες και έμπειρη στα οικονομικά Γενική Γραμματέα.

 Η συνολική δαπάνη μισθοδοσίας όλων των ανωτέρω ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ετήσια....

 Οι γειτονικοί δήμοι, με τα αυτά προβλήματα και την ίδια οργάνωση, καταβάλλουν κανονικότατα τις πάγιες προκαταβολές (Αγράφων, Πύλης κ.λπ.).

 - Στο εξής, δεν θα ανεχθούμε την περαιτέρω απαξίωση των κοινοτικών οργάνων, των Αιρετών μας που έχουν εκλεγεί με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και χωριστές κάλπες τον Μάιο 2019.

 Από αιρετά όργανα με άμεση λαϊκή εντολή, σε.... γλάστρες ή αργόμισθους...

 - Δεν θα δεχθούμε, την υποκατάσταση των προέδρων κοινοτήτων και συμβούλων από τους Αντιδημάρχους, των οποίων ο ρόλος είναι άλλος, πιο ουσιαστικός και εξωστρεφής, και όχι οι λάμπες...ο καθαρισμός κοινοτικών συνοικιακών δρόμων και πλατειών.... η κοπή βάτων....

 3. Προτίθεται η Δημοτική Αρχή Αργιθέας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα πρόσληψης ανέργων και απόρων μονίμων κατοίκων - δημοτών (5 ημερομίσθια το μήνα για έως 10 εργάτες), όπως άλλοι Δήμοι κάνουν (Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα;).

 4. Προτίθεται, σεβόμενη την ΥΑ 2/17012/ΔΓΓΚ/ 15 - 4 - 2020 ΥΠΕΣ να δημοσιοποιήσει όλα τις δαπάνες για αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και προστασίας της δημόσιας υγείας από covid19.

 • Ως γνωστόν, η αποστολή των στοιχείων στο ΥΠΕΣ και η ανάρτηση δημοσίως προς ενημέρωση όλων, αποτελεί ρητή υποχρέωση.

 Έχει σταλεί στο ΥΠΕΣ ο αναλυτικός κατάλογος δαπανών;

 Σημειωτέον ότι έως σήμερα - 6 και πλέον μήνες - τα ποσά που έχουν διατεθεί είναι πολύ χαμηλά και καταγράφεται πολιτική ατολμία έως ... τσιγκουνιά, παρότι η κυβέρνηση έχει χορηγήσει κονδύλια στους Δήμους.

 Οι ανάγκες των πολιτών, των αδύναμων δημοτών, είναι αυξημένες και δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί, έως τώρα, η παρούσα Συμπολίτευση...

 Φυσικά, ούτε η Αντιπολίτευση έχει δράσει ως έπρεπε....

 5. Ποιά η πολιτική βούληση της Συμπολίτευσης και Εκτελεστικής Επιτροπής για τη στήριξη των άγονων Ιατρείων μας;

 Όπως γνωρίζετε, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δύναται η εκάστοτε Δημοτική αρχή και ΔΣ, να διαθέτει ποσά για επείγουσες συντηρήσεις κτιρίων, εξοπλισμού, προμήθεια υγειονομικού υλικού, αναλώσιμων, καυσίμων, καθαρισμού.

 Για σίτιση και οικονομική ενίσχυση μονίμως υπηρετούντων Γιατρών.

 [Άρθρο 20 ν.4213/2013 /άρθρο 34ν.4325/15/ άρθρο 88ν.4368)2016/ άρθρο 32 ν.4483)17 και ν.3463)2006 άρθρο 202/ υποπαραγράφου β της παραγράφου 1 - σε συνδυασμό με άρθρο 275 ν 3852/2010 και υπαρ.152/27 - 10 - 2017 απόφαση ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ].

 Έχουμε τονίσει, οι Γιατροί μας πρέπει να τυγχάνουν της αμέριστης συμπαράστασης όλων, ηθικής και υλικής!

 6. Ενόψει του νέου προϋπολογισμού, αν προβλέπεται η ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου υπέρ αδύναμων συμπολιτών μας.

 7. Επίσης, λόγω του ότι η προθεσμία τρέχει (λήγει 30 - 12 - 20), τι ενέργειες έχουν γίνει για ένταξη έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", αν έχουν ετοιμαστεί φάκελοι και έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από ΔΣ και Εκτελεστική Επιτροπή.

 Αν υπάρχει σκέψη για την αναβάθμιση του κεντρικού Υδραγωγείου Βραγκιανών Αχελώου Αργιθέας; (Ολοκληρώθηκε το 1978 - 42 έτη).

 Παρακολουθούμε Προτείνουμε Παρεμβαίνουμε!

 * Εν αναμονή απάντησης έως 15 - 10 - 20.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Παπακώστας/ 4 - 10 - 2020.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα