Koumpouriana

04 - 12 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Αποτελεί στέρεη πίστη μας ότι:

 Μόνο με μεγάλες επενδύσεις θα μπορέσουμε να βγούμε από την πολλαπλή κρίση, θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές την Πατρίδα μας, την ορεινή περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού και Νότιας Πίνδου, όρθια με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, ψυχολογική ανάταση και δημογραφική τόνωση!

 ...Διαφορετικά, η επιβίωση των κατοίκων θα βασίζεται στις πενιχρές συντάξεις ΟΓΑ (360€
μηνιαία μεικτά) & στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (200€/ μήνα)...

 Τα χωριά θα ρημάζουν, ο κόσμος θα γηράζει, οι νέοι θα φτωχοποιούνται...

 • Οι Καταφυλλιώτες, οι Βραγκιανίτες, οι Γρυμπιανίτες - όλοι οι Δημότες Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, οι γείτονες της Τετραφυλλίας Άρτας και του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, με χαρά παρακολουθούν τα θετικά νέα για την κατασκευή του νέου Υδροηλεκτρικού Καταφυλλίου, στο Αρδάνοβο, το οποίο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, όπως μας ενημέρωσε η φίλη της ορεινής περιοχής μας, η Δ/ντρια ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ κα Γιούλα Τσικνάκου, προχθές (16-11-20).

 • Το χαμόγελο αρχίζει να...ανθίζει στα πρόσωπα των ορεινών ανθρώπων μας!

 • Το εγγυάται η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ισχυρής εταιρίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ - κορυφαία σε έργα ΑΠΕ& ιδιοκτήτρια του έργου - και η συναίνεση όλων των φορέων της περιοχής, καθώς και η φιλοεπενδυτική πολιτική της νυν Κυβέρνησης, των Υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης, η τάση σε όλη την Ευρώπη για καθαρή ενέργεια, λόγω και της κλιματικής αλλαγής/ κρίσης.

 • Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είχαμε επικοινωνία με την αγαπητή Δ/ντρια Υδροηλεκτρικών Έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ κα Γιούλα Τσικνάκου.

 Μας απάντησε με ιδιαίτερη χαρά στα θέματα που της θίξαμε.

 • Η επιστολή μας προς την κ. Τσικνάκου:

----------------------------

 ...."Είδαμε με χαρά την πολύ καλή συνέντευξη σου στο Renewadle &Storage forum, τις θετικότατες ειδήσεις για το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που αναπτύσσεται για την τεχνολογία της αντλησιοταμίευσης!

 Για τις πρωτοποριακές μεθόδους και οικονομική πρόοδο της ισχυρής εταιρίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ, η οποία είναι θερμή συμπαραστάτις της ορεινής απομακρυσμένης κοιλάδας Αχελώου ποταμού, των δημοτών μας!

 • Για τα χωριά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, μείζον έργο ζωτικής σημασίας είναι το προς κατασκευή Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου - λεγόμενο Αυλακίου - στη θέση Αρδάνοβο, επί του ποταμού Αχελώου, ισχύος άνω των 60 mw.

 • Ο κόσμος μας, οι τοπικές αρχές, διαχρονικά είμαστε υπέρ του Αειφορικού αυτού έργου, που θα αναβαθμίσει τον Τόπο μας, οικονομικά - περιβαλλοντικά με την τεχνητή λίμνη που θα σχηματιστεί - δημογραφικά!

 * Δεχόμαστε πολλά ερωτήματα από κατοίκους, σχετικά με την πορεία των διαδικασιών και το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

 - Θα θέλαμε να έχουμε μια έγκυρη ενημέρωση από εσάς, λόγω της υψηλής θέσης σας στην ιδιοκτήτρια του Υδροηλεκτρικού έργου εταιρεία.

 1. Αν πλησιάζει η ώρα της κατασκευής και η αξιοποίηση των νερών Αχελώου ποταμού.

 2. Αν υπάρχουν εμπόδια, γραφειοκρατίας κ.λπ.

 3. Με την ευκαιρία, θα θέλαμε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, να εξετάσετε τη δυνατότητα μελέτης και κατασκευής μικρών υδροηλεκτρικών έργων στην κοινότητα Βραγκιανών Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας, δίπλα στη Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βραγκιανών και στο ρέμα Διασέλα (μύλο βακούφικο) & στο ρέμα Μότσιου - θέση Γούβες / Άγιο Γεώργιο Βραγκιανών.

 • Επανειλημμένα η Εταιρεία σας, έχει στηρίξει ηθικά και υλικά το Καστρομονάστηρο Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βραγκιανών και ευχαριστούμε και πάλι.

 - Είμαστε σίγουροι για συνέχιση της άριστης συνεργασίας σε κάθε επίπεδο προς αμοιβαίο όφελος.

 - Στη διάθεση σας για συνεργασία και με προσδοκίες για επιτάχυνση διαδικασιών και από τα αρμόδια Υπουργεία.

 * Η ευρύτερη Ορεινή περιοχή μας, προσβλέπει σε Αειφορικές επενδύσεις, που ήδη ξεκίνησαν σε θέση Τυμπάνου (Αιολικά έργα) & το πολύπαθο ημιτελές παρατημένο Υδροηλεκτρικό Συκιάς ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

 - Με την Υπ’ αρ. 158/2018 απόφαση Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ και προγενέστερες, Έχουμε δηλώσει την κατ’ αρχήν θετική μας στήριξη σε έργα Α.Π.Ε.

 - Η συντριπτική πλειοψηφία των Αργιθεατών και των φορέων στέκονται υπέρ!

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση/16-11-20".

----------------------------

 * Αμέσως η κα Τσικνάκου είχε την καλοσύνη να μας απαντήσει, αυθημερόν, αφού μας ευχαρίστησε για τα καλά λόγια μας και τη συνεχή συνεργασία και στήριξη:

 |. Σε έναν μήνα, περί τον Δεκέμβριο 2020,η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ θα καταθέσει πλήρη φάκελο για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο αρμόδιο Υπουργείο για το νέο υπό κατασκευή Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου - (λεγόμενο Αυλακίου), ισχύος 83,6 mw, στη θέση Αρδάνοβο, δηλαδή 12 φορές η ισχύς του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου!!!!

 Συνεπώς, τρέχει η διαδικασία υλοποίησης του ζωτικής σημασίας Αειφορικού έργου.

 Μπαίνουν τα θεμέλια για οικονομική απογείωση των ορεινών περιοχών μας, σε μια περίοδο καταχνιάς, ύφεσης και νεοφτώχειας....

 ||. Προσφέρεται, διαδικτυακά, λόγω των υγειονομικών μέτρων, να κάνει η Εταιρεία την παρουσίαση του όλου έργου σε συνεργασία με Αιρετούς της περιοχής της κοιλάδας Αχελώου - Περιφερειάρχες, Π.Σ., Δημάρχους - Κοινοτάρχες - Συμβούλους - Φορείς/ όπως: Πανθεσσαλική Στέγη, ΕΘΕΜ, Συλλόγους Αργιθεατών και Ραδοβυζινών και Μέσα Ενημέρωσης ( έγκυρες ιστοσελίδες, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια κ.λπ.).

 |||. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ θα εξετάσει, σε συνεργασία με Φορείς της Εκκλησίας και των Βραγκιανών Αχελώου Αργιθέας, τη δυνατότητα για μικρά Υδροηλεκτρικά έργα κοντά στη Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βραγκιανών, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και αυτονόητη πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων χρήσης των νερών για κατοίκους (Ύδρευσης, Άρδευσης, περιβάλλον).

 |V. Για το ημιτελές Φράγμα και Υδροηλεκτρικό Συκιάς ΑΡΓΙΘΕΑΣ, μας συνέστησε λόγω των εξαιρετικών γνώσεων και εμπειριών της, να πιέσουμε πολιτικά την κυβέρνηση για σύνταξη τευχών προς επαναδημοπράτηση του λίαν ωφέλιμου έργου ή και μέσω ΣΔΙΤ - Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα....

----------------------------

 * Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Τοπικοί Δήμοι και Κοινότητες, με συντονισμένες κινήσεις, ελπίζουμε να επισπεύσουν όλες τις διαδικασίες!

 • Η αξιοποίηση των φυσικών πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον και στις επιταγές των νόμων και οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί καθήκον απέναντι στις επόμενες γενιές, στον δυσπρόσιτο, αλλά οικολογικά όμορφο Τόπο μας!

 • Η ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού, μπορεί, εάν δουλέψουμε σκληρά και με Πατριωτική Ενότητα, να μετατραπεί σε ....μια "δεύτερη Λίμνη Πλαστήρα", με την τεχνητή λίμνη που θα σχηματιστεί από το Αρδάνοβο Καταφυλλίου έως Ποταμάκια και όχθες Παναγίας Επισκοπής.....!

 • Παράλληλα, οι Αιρετοί και οι Κοινοβουλευτικοί, οφείλουν να κάνουν τακτικά παρεμβάσεις στα Υπουργεία και στα Ευρωπαϊκά όργανα - με ειδικές προσφυγές που ρητά προβλέπονται, για ταχεία ολοκλήρωση των ημιτελών παρατημένων έργων Συκιάς, Πευκόφυτου Μουζακίου, Μεσοχώρας...

 • Η Νότια Πίνδος, μπορεί να γίνει η.... "Αστυπάλαια" της Αειφορικής πράσινης ενέργειας, της βιώσιμης ανάπτυξης!!!

 - Η εντολή των πολιτών είναι: Συχνή παρουσία στα "Κέντρα Αποφάσεων" και απτά αποτελέσματα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του κόσμου μας....

 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού!

 - Με ενότητα, δημοσιότητα και προπάντων: πίστη στο αύριο!!!

Δημήτρης Παπακώστας.

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

Συντονιστής Ορεινού Παρεμβατικού Δικτύου "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α."/18 Νοεμβρίου 2020.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα