Koumpouriana

15 - 04 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Μετά από στενή συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε με τον έμπειρο και εργατικότατο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά τα θετικά νέα για τα ορεινά χωριά Αχελώου - Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας με την υπογραφή της Σύμβασης κατασκευής έργου*:

 | - 1. Τεχνικά - Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος από Νέο Αργύρι Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας - έως Αργύρι Αχελώου - Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας / Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλίου).

 2. Ανάδοχος ο Κων. Παπαθανασίου με ποσοστό έκπτωσης: 54%.

 3. Προϋπολογισμός έργου:450.000€ (περί το ένα (1) Χλμ).

 4. Ολοκλήρωση έργου σε 18 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης (29-3-21).

 5. Ο ανάδοχος κατέθεσε εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης:9.215€.

 6. Τελική δαπάνη έργου:228.500€.

 • Βάσει της απόφασης ΠΣ Στερεάς Ελλάδας: 284/2018.

 • Της 1030/20 Οικονομικής Επιτροπής Περιφ. Στερεάς Ελλάδας και αρ.10/2021 του Ελεγκτικού Συνεδρίου (προσυμβατικός έλεγχος Σύμβασης).

 ||. Το οδικό αυτό τμήμα αποτελούσε μόνιμο "βραχνά" για τους μαθητές, δημότες και κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών: της δημοτικής ενότητας Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας και της δ.ε. Ασπροποτάμου Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας, όπου ταλαιπωρούνται καθημερινά προς τα σχολεία και κατά τη μεταφορά γάλατος και ζωοτροφών.

 Μετά από συνεννόηση και συνεργασία των δύο Περιφερειών - Θεσσαλίας και Στερεάς, η Περιφέρεια Στερεάς θα ασφαλτοστρώσει και ένα τμήμα Θεσσαλικού εδάφους έως Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλίου).

 |||. Απομένουν πλέον μόνο πέντε (5) χλμ για να ασφαλτοστρωθεί πλήρως όλο το οδικό κύκλωμα μεταξύ Αχελώου - Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας και Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας και Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας!!!.

 Η μελέτη είναι έτοιμη και τα περιβαλλοντικά (πρόγραμμα Πίνδος/2008).

 Εδώ, απαιτείται η στενή συνεργασία Δήμου Αργιθέας με Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και Δ/νση Τεχνικών Έργων για επιτάχυνση διαδικασιών.

 Υπάρχει πίστωση από Υπουργείο Υποδομών μετά από τη στήριξη της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π. Βράντζα - όπως μας είχε ανακοινώσει το 2018.

 Ας το ερευνήσουν οι Τοπικοί Αιρετοί μας....

 |V. Η φίλη γείτων Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας έκανε το καθήκον της έναντι των Θεσσαλών Αγραφιωτών!

 Ως γνωστόν μετά και τη νέα σύγχρονη γέφυρα Τέμπλας (άνω του 1.500.000€), που 'έτρεξαν' ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός και ο τότε Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, η προσβασιμότητα αναβαθμίζεται θεαματικά.

 • Ίσως, είναι η ώρα να θέσουμε ως αίτημα και την Μελέτη - κατασκευή νέας Γέφυρας Αυλακίου Αιτωλοακαρνανίας - (Καταφυλλίου) για ασφαλή διέλευση και σύνδεση, με διατήρηση, φυσικά, της Ιστορικής Πετρόκτιστης.

 • Αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, στον φίλτατο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό για την ευαισθησία τους προς την δυσπρόσιτη και όμορφη Αγραφιώτικη Πατρίδα!

 V. Ίσως - εάν η Περιφέρεια Θεσσαλίας αδρανήσει περαιτέρω για την Ασφαλτόστρωση δρόμου Βραγκιανών - Ρογκίων - Φελίκι Κέδρων Ευρυτανίας (6χλμ) -  να φθάνει η ...ώρα να ζητήσουμε από την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας να κάνει ..... "εισπήδηση" επί του Θεσσαλικού εδάφους και να προχωρήσει στο έργο Ασφάλτου έως Θεσσαλικά Βραγκιανά, που θα συνδέσει τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά..... και εξυπηρετεί μαθητές, κτηνοτρόφους και ηλικιωμένους των δύο Περιφερειών.

 Όπως έκαναν οι φίλοι Ευρυτάνες κτηνοτρόφοι επί... εδάφους Αργυρίου Αργιθέας!

 • Για την ... "Εισπήδηση" αυτή, ελπίζουμε να μην διαφωνήσει η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, εκτός αν τάχιστα αποδείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να κοιτάξει έμπρακτα και τα ενεργά Δημογραφικά χωριά της κοιλάδας Αχελώου ποταμού....!

 Αν άμεσα χρηματοδοτήσει και δημοπρατήσει την Ασφαλτόστρωση Ρογκίων!!!

----------------------------------------------

 * Η εισπήδηση στην θρησκευτική ορολογία (δηλαδή η τέλεση λατρευτικής πράξης σε άλλη Μητρόπολη, χωρίς την άδεια του επιχώριου Επισκόπου) - συνιστά βαρύτατο κανονικό παράπτωμα [Β Οικουμενική Σύνοδος/381 μ.Χ/ Β κανόνας:

 Ταις υπερορίαις Εκκλησίαις μη επιέναι, μηδέ συγχέειν τας Εκκλησίας"].

 * Στην Πολιτική, όμως, καμιά φορά επιβάλλεται!!!!

 - Όταν η ολιγωρία, η...'βαρηκοΐα' κτυπήσουν... κόκκινο!

 * Παρακολουθούμε - Παρεμβαίνουμε - Προτείνουμε!

 √ Η Καποδιστριακή περιοχή Αχελώου - Αργιθέας ανήκει...στην ισχυρή Θεσσαλία, αλλά τιμά και αγαπά και την γείτονα αδελφή περιοχή της Ευρυτανίας Στερεάς!

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής - "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α."/7 Απριλίου 2021.

 *Διαβάστε τη σύμβαση ΕΔΩ

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα